Guide: Her kan du spise morgenmad for under 100 kroner i København

thumb image
Foto: Buka Bakery på Strøget

Morgenmad på budget: Vil du gerne have stillet din morgensult, uden at din konto går i minus? Vi har lavet en liste over steder, hvor du kan spise morgenmad for under 100 kroner i København.

Der er ikke noget, som at mødes over en kop kaffe og en bid morgenmad ude i byen. Men de mange brunchtallerkener, friskpressede juicer og kaffe til overpris kan hurtigt gøre ondt i pengepungen – især sidst på måneden. Men det har vi råd for!

Der er nemlig masser af muligheder for at stille sulten med friskbagte surdejsboller med smør og ost, blødkogte æg og grød til under 100 kr. Nogle steder er prisen faktisk så fornuftig, at du også kan få dit koffeinfix uden at overskride budgettet.

Vi har fundet flere steder i København, hvor du kan spise billig morgenmad for under 100 kr.

Sokkelund – det parisiske brasserie

På Sokkelund koster mange af deres morgenmadsanretninger under 100 kr. Få for eksempel røræg med bacon eller to spejlæg med bacon til bare 95 kr.

Du kan også vælge yoghurt med hjemmelavet granola og friske bær eller lun grød på havre, spelt og boghvede med æble og honningristede nødder for 85 kr.

Vil du bare have en lille morgenmadsanretning, kan du også vælge ristet surdejsbrød med fast modnet ost fra Søtoftes Gårdmejeri og marmelade til kun 62 kr.

Hvor: Smallegade 36E, 2000 Frederiksberg

San Marco JUNIOR – Frederiksberg darling

San Marco JUNIOR er en gammel kending på Frederiksberg, som har eksisteret siden 1984.

De har lanceret et morgenkoncept og har i den forbindelse allieret sig med en tidligere Michelin-kok, Jesper Thorhauge, som har arbejdet hos Geranium og Søllerød Kro.

Det betyder, at du kan svinge forbi alle hverdage fra kl. 8-11:30 til friskbagt rugbrød, kaffe, avo-madder, trøffeltoast og meget andet.

Du kan fx spise blødkogte æg på ristet rugbrød og med masser af avocado for kun 85 kr. Eller røræg med bagt panchetta til samme pris.

Hvor: Falkoner Allé 10, Frederiksberg

Café Bopa – den livlige på Østerbro

På Bopa Plads på Østerbro finder du den charmerende Café Bopa, hvor stemningen altid er høj, uanset om du kommer forbi om dagen eller aftenen.

Her kan du snildt få stillet morgensulten for billige penge. I hverdagene fra 9-11:30 kan du endda smage deres lækre morgenbuffet for bare 70 kr.

Derudover kan du få brød med smør og Gammel Knas, yoghurt med müsli og røræg med bacon – alt sammen til priser fra 45-55 kr.

Hvor: Bopa Plads, Løgstørgade 8, 2100 København Ø

Sebastopol – den i hjertet af Nørrebro

Den klassiske franske café Sebastopol på Sankt Hans Torv er en af de ældste caféer på Nørrebro, hvor du altid kan være sikker på en skøn spiseoplevelse. Hvis du kommer forbi til morgenmad, kan du glæde dig til flere retter til under 100 kr.

Her kan du for eksempel få amerikanske pandekager med sirup til bare 68 kroner. Er du mere i humør til æg, kan du bestille spejlæg med bacon, gruyère ost og skinke til bare 98 kroner.

Hvor: Sankt Hans Torv 32, 2200 København N

Europa 1989 – den europæiske på Amagertorv

Den centrale café Europa 1989 tiltrækker både lokale og turister året rundt.

Her kan du få morgenmad for 96 kr. frem til kl. 11.30, som består af en morgentallerken med ost, marmelade, skinke, frugt, brød og smør. Du kan også bestille en vegetarisk morgentallerken, hvor skinken bliver udskiftet med avocado.

Til den lille sult kan vi anbefale caféens surdejsbolle med smør og ost til 54 kr. Der er mulighed for at vælge rugbrød eller glutenfrit brød.

Hvor: Amagertorv 1, 1160 København K

Maude’s Salon – den opkaldt efter en Matador-karakter

På Gammel Kongevej finder du hyggelige Maude’s. Her kan du i hverdagene prøve deres lækre morgenanretning med avocado, Comté, blødkogt æg, yoghurt med hjemmelavet granola, kompot og bær samt ristet rugbrød til 99 kr.

Alle dage kan du spise ristet rugbrød med Comté og blødkogt æg til 59 kr. eller ristet rugbrød med avocado og blødkogt æg til 79 kr.

Du kan også bestille en hjemmebagt surdejsbolle med ost og skinke til blot 49 kr. – så er der også til en croissant eller en kop kaffe on the side.

Hvor: Gammel Kongevej 164, 1850 Frederiksberg C

Frenchy – den gennemført franske

Frenchy ligger centralt placeret i Indre By i en sidegade mellem Strøget og Strædet, og her forenes den intime pariser-caféstemning med smagen af Bretagne. 

Her kan du bestille to blødkogte æg med friskbagt brød og smør til bare 49 kr.

Hvor: Store Kongensgade 69, 1264 København K

Kafé Kapers – den perfekte oase midt på Østerbro

Under de blodrøde parasoller og i læ bag stedsegrønt ligger Kafé Kapers. I denne lille oase let tilbagetrukket fra Østerbrogades ellers så larmende udtryk, kan du lige klemme en kop kaffe og en hurtig bid mad ind mellem dagens mange gøremål. 

Her kan du alle dage fra kl. 10-14.30 blandt andet bestille græsk yoghurt med müsli og frisk frugt til 85 kr. og rugbrød med avocado eller avocado med hytteost til 88 kr. Skal den søde tand forkæles, kan du også vælge 3 brunchpandekager for bare 95 kr..

Hvor: Gunnar Nu Hansens Plads 2, 2100 København Ø

BUKA Strøget – den med det himmelske bagværk

Du kan umuligt have overset BUKA. Dem, med det insta-venlige bagværk og de lange køer, når der er fastelavnsbollesæson. Og tro os, det smager ligeså godt, som det ser ud! Duften af nybagt surdejsbrød og kanelsnegle borer sig ind i næsen, så snart du træder ind på Buka Bakery, som ligger flere steder i København, herunder i hjertet af København.

Her kan du både nyde udsøgt bagværk, græsk yoghurt, grød og skyr til en god pris. Prøv for eksempel deres syndige Nutella-croissant til 40 kroner og start dagen på bedste vis!

Hvor: Frederiksberggade 21, 1459 København K

You may also like...