Guide: 10 steder, du kan spise morgenmad for under 100 kroner i København

thumb image
Foto: Sokkelund

Morgenmad på budget: Vil du gerne have stillet din morgensult uden at din konto går i minus? Vi har samlet 10 steder, hvor du kan spise morgenmad for under 100 kroner i København.

Der er ikke noget, som at mødes over en kop kaffe og en bid morgenmad ude i byen. Men de mange brunchtallerkener, friskpressede juicer og kaffe til overpris kan hurtigt gøre ondt i pengepungen – især sidst på måneden. Men det har vi råd for!

Der er nemlig masser af muligheder for at stille sulten med friskbagte surdejsboller med smør og ost, blødkogte æg og overnight oats til under 100 kroner. Nogle steder er prisen faktisk så fornuftig, at du også kan få dit koffeinfix uden at overskride budgettet.

Vi har fundet 10 steder i København, hvor du kan spise billig morgenmad for under 100 kroner.

– Vi tager forbehold for ændringer i menuerne. Tjek derfor gerne restaurantens hjemmeside.

Il Buco – den økologiske

På Il Buco på Islands Brygge kan du stille morgensulten med både hjemmebagte økologiske boller, bagværk og andet godt.

Du kan få en surdejsbolle med smør og ost til bare 36 kroner.

Eller hvad med en lækker yoghurt med müsli til 75 kroner?

Hvor: Njalsgade 19C, 2300 København S

Sokkelund – den parisiske

På Sokkelund koster mange af deres morgenmadsanretninger under 100 kroner.

Få røræg med bacon eller to spejlæg med bacon til bare 89 kroner.

Du kan også vælge yoghurt med hjemmelavet granola og friske bær eller overnight oats med honningristede nødder og friske bær for 79 kroner.

Hvis du vil gå all in på morgenmaden kan du også bestille pandekager med marmelade og sirup eller deres french toast med sirup for 99 kroner.

Hvor: Smallegade 36E, 2000 Frederiksberg

Café Bopa – den på Østerbro

På Bopa Plads på Østerbro finder du den charmerende café Bopa, hvor stemningen altid er høj, uanset om du kommer forbi om dagen eller aftenen.

Her kan du snildt få stillet morgensulten for billige penge. I hverdagene fra 9-11.30 kan du endda smage deres lækre morgenbuffet for bare 65 kroner.
Derudover kan du få en bolle med smør og gammel knas, yoghurt med jordbærmousse og quinoa, røræg med bacon samt æg, pølse og bønnesalat – altsammen til priser fra 45-75 kroner.

Hvor: Bopa Plads, Løgstørgade 8, 2100 København Ø

Kalaset – den i Indre By

Den intime, hyggelige café Kalaset byder på god stemning dagen lang.

Stedet er berømt for deres pandekager, som de har hele 5 varianter af. Af disse 5 koster 4 af dem blot 75 kroner.

Du kan vælge imellem pandekager med banan og chokolade, valnødder og hindbær, blåbær eller bacon og sirup.

Derudover kan du få en økologisk croissant med smør og marmelade / skinke og mozzarella eller en kokosyoghurt med blåbærkompot med müsli til 45 kroner, en økologisk bolle med smør, ost og marmelade til 55 kroner – eller bananbrød med blåbærkompot og ahornsirup til 65 kroner.

Hvor: Vendersgade 16, kld. tv., 1363 København K

Café 22 – den ved Søerne

På første parket ud til Sortedams Dossering finder du den hyggelige Café 22.

Her får du i hverdagene frem til kl. 14 en morgenkomplet med ristet rugbrød m. smør, røræg​, skiveost, jordbærmarmelade og soyabaseret blåbæryoghurt med granola for bare 80 kroner.

Du kan også få pandekager med nødder, chokoladesauce og bær til 65 kroner – eller røræg med bacon samt 2 forskellige slags omeletter til under 100 kroner.

Hvor: Sortedam Dossering 21, kld., 2200 København N

Sebastopol – den på Nørrebro

Den klassiske franske café Sebastopol på Sankt Hans Torv er en af de ældste caféer på Nørrebro, hvor du altid kan være sikker på en fantastisk madoplevelse.

Hvis du kommer forbi til morgenmad, kan du glæde dig til flere retter til under 100 kroner.

Hvordan lyder amerikanske pandekager med sirup eller græsk yoghurt med frugt og müsli til bare 68 kroner? Er du mere i humør til æg, kan du også få spejlæg med bacon, gruyère ost og skinke til 98 kroner.

Hvor: Sankt Hans Torv 32, 2200 København N

Europa 1989 – den på Amagertorv

Den centrale café Europa 1989 tiltrækker både lokale og turister året rundt.

Her kan du få morgenmad for 78 kroner frem til kl. 11.30, som består af en normal morgentallerken med ost, marmelade, skinke, frugt, brød og smør, samt en vegetarisk variant, hvor skinken bliver udskiftet med avocado.

Hvor: Amagertorv 1, 1160 København K

Maude’s Salon – den på Gammel Kongevej

På Gammel Kongevej finder du hyggelige Maude’s.

Her kan du i hverdagen prøve deres sunde morgentallerken med avocado, comté, blødkogt æg, yoghurt m. granola, kompot og bær samt ristet rugbrød til 99 kroner.

Alle dage kan du spise ristet rugbrød med avocado, ristede græskarkerner og et blødkogt æg til 79 kroner eller to skiver økologisk rugbrød med ost og et blødkogt æg til 69 kroner.

Du kan også bestille en grovbolle med ost, skinke og peberfrugt til blot 49 kroner – så er der også til en croissant eller en kop kaffe on the side.

Hvor: Gammel Kongevej 164, 1850 Frederiksberg C

Frenchy – den franske

På franske Frenchy i Indre By kan du opleve intim pariserstemning til smagen af to blødkogte æg med friskbagt brød og smør til bare 49 kroner.

Du kan også bestille en juice til 32 kroner eller en café latte til 36 kroner.

Hvor: Store Kongensgade 69, 1264 København K

Den Blå Hund – den på Godthåbsvej

Svinger du vejen forbi Den Blå Hund på en lun dag, kan du være sikker på at se en masse mennesker, der nyder solen ved de hyggelige udendørs borde.

En af Frederiksbergs bedste solspots finder du unægteligt her – og god, billig morgenmad ligeså!

Her kan du nemlig få en morgenkomplet med ristet rugbrød og smør, røræg, skiveost, marmelade og skyr med granola for bare 85 kroner.

Er du mere til den lidt sødere morgenmad, kan du i stedet få pandekager med nødder, chokoladesauce og bær til samme pris.

Hvor: Godthåbsvej 28, 2000 Frederiksberg

Flere restaurant nyheder...