På med hat og hagesmæk! Kom til krebsegilde og skaldyrsfest i København

thumb image

August måned er lig med krebsetid! Flere af de københavnske restauranter inviterer på skaldyrsfestivitas. Vi guider dig gennem de sprødeste events, som du kan lægge vejen forbi.

Det er ikke ved et tilfælde, at august er netop den måned, hvor du kan finde krebs på restauranternes menukort. Sæsonen er nemlig sat for den lækre fangst. Her har det svenske krebsegilde “kräftskiva” også fundet vej til danskernes maver. Og flere restauranter har taget det festlige indslag til sig.

Så på med den farverige hat og aflæg disse steder et visit i august måned. Og husk hagesmækken, som også er ret så praktisk, når der skal spises skaldyr.

Nærvær: De svenske ansatte inviterer til krebsegilde

Restaurant Nærvær er, med deres første parket ud til vandet, et perfekt spot til skaldyrsspisning.

I samarbejde med Fiskerikajen, som leverer alt deres fisk og skaldyr, og deres to svenske ansatte, Sebastian og Ida, har de bikset et klassisk, svensk “kräftskiva” sammen. Det betyder, at menuen selvfølgelig står på: rejesalat, krebs, svampet ostetærte, kartoffelsalat og andet godt til middagen.

Så hvis du enten har lidt hjemve efter vores naboland eller blot ønsker at opleve, hvad et svensk krebsegilde består af, så slå et smut forbi Nærvær.

Hvor: Strandgade 87E, København K
Dato: 19. august
Pris: 545 kr. pr. person (ekskl. gebyr)

Zeleste: Svensk krebsegilde i byens hyggeligste baggård

Hvert år afholder restaurant Zeleste deres famøse krebsegilde i deres gårdhave. Her gør man svenskerne kunsten efter, og du garanteres gang i gården og masser af folkekultur.

Her vil maden blive serveret ved langborde, som består af pil-selv-krebs, citron- og dildmayo, friskbagt brød og knækbrød.

Traditionen tro vil der også være lidt fællessang og mulighed for at få en lille én til halsen i form af restaurantens egne krydderbrændevine med årstidens vilde urter.

Men du skal være hurtig med tilmeldingen. Ifølge Zeleste ryger billetterne ligeså hurtigt, som den brændevinen på dagen.

På med hat og hagesmæk. Skåål!

Hvor: Store Strandstræde 6, København K
Pris: 595 kr. pr. person (ekskl. gebyr)
Dato: 9. september kl. 18

Ewalds Brasserie: Skaldyrsfest med overdådigt fad

Hos Ewalds Brasserie på Frederiksberg inviteres du til overdådig skaldyrsfest. Og med fest, så mener de det seriøst!

Her vil du få serveret alt fra fantastiske snacks i form af friteret calamari, blåmuslinger, oksetatar og andet godt til det store, lækre skaldyrsfad, som består af krebs, rejer, krabbekløer m.m.

Der tændes også op i grillen i dagens anledning. Det betyder, at den også står på grillet hummer, short rib og smørstegte majskolber.

Sørg for at holde hele dagen fri for aftaler, da du er inviteret til et heldagsarrangement.

Skaldyrsfesten finder sted:
Lørdag den 12. august og
Lørdag den 19. august fra kl.14.

Hvor: Allegade 24 A, Frederiksberg
Pris: 795 kr. pr. person (ekskl. gebyr)

Vild med hummer? Kom til Lobster Tuesday

Hver tirsdag i august måned inviterer Zeleste på “Lobster Trio”.

Spis dig gennem forskellige skaldyrsanretninger i form af hummerkroketter, hummerbisque og toppet med en halv hummer. Og der følger selvfølgelig en masse dildmayonnaise og ristet surdejsbrød med til maden.

Hvor: Store Strandstræde 6, København K
Hvornår: Hver tirsdag
Pris: 325 kr. pr. person

Moules Frites Madness hos Cap Horn

Ved Nyhavns brostensbelagte kaj, vil du ikke kunne undgå at støde på Cap Horn. Her får du dansk bistromad, når det er bedst.

Hver mandag og tirsdag inviteres du på “Moules Frites Madness”. Og hvor du efterfølgende får deres lækre cheesecake til dessert.

Så hvis du er en “sucker” for muslinger i den lækreste hvidvinssauce, så tag et smut forbi Nyhavn.

Hvor: Nyhavn 21, København K
Hvornår: Hver mandag og ttirsdag
Pris: 275 kr. pr. person (ekskl. gebyr)

You may also like...