Påske i Jylland: Spis påskefrokost på disse skønne restauranter

thumb image
Foto: Holgers Kro

Nu er det endelig tid til påskefrokost i samvær med familie og venner. Skal påsken være noget særligt, kan I fejre højtiden på en af de mange lækre restauranter i Jylland! Få et overblik over de lækre påskemenuer her.

Påsken er højtiden, hvor vi ruller de gule bordduge ud og pynter dem med farverige påskeæg og duftende liljer. Men det vigtigste, vi sætter på bordet, er de tonsvins af lækre påskeretter, som vi kan spise os stopmætte i. Og for at sætte prikken over i’et, skal der selvfølgelig være rigeligt med kold påskebryg og snaps, som vi kan skylle fiskefrikadellerne og hønsesalaten ned med.

Rundt omkring i landet byder flere restauranter på dansk traditionsrigt påskebord. Og det er altså dejligt, bare at skulle møde op og spise god mad fremfor at stresse hele dagen med bordopdækning, boblende gryder og en kedelig omgang oprydning.

Vi har lavet en liste med fire gode bud på, hvor du kan nyde en sublim påskefrokost i smukke jyske omgivelser.

Ebeltoft: Molskroens Brasserie

Hvis du vil nyde din påskefrokost omringet af landets smukkeste natur, så bør du overveje Molskroen i Ebeltoft. Her kan du nyde havudsigt og idyl i samværet med dine venner og familie, imens det yderst professionelle og venlige personale sørger for, at I får jer en uforglemmelig påskefrokost.

Deres påskefrokost består af chefkokkens marinerede sild, søkogte rejer og smilende æg serveret med hjemmerørt mayonnaise, hønsesalat med årstidens svampe samt sprød bacon og pankopaneret rødspætte med remoulade og citron, hertil brød og smør. Du har også mulighed for at tilkøbe camembert frites for 100 kr.

Tidspunkt: D. 1.-10. april i tidsrummet kl. 12-15
Pris: 350 kr. pr. person
Hvor: Hovedgaden 16, 8400 Ebeltoft

Vemb: Nørre Vosborg Herregård

Fejr påsken på den charmerende herregård Nørre Vosborg i Vestjylland ved Vemb. Nørre Vosborg har en spændende historie, betagende lokaler og smukke naturomgivelser, hvor et påskebesøg stensikkert vil gøre højtiden til noget helt særligt.

Påskefrokosten består af klassiske påskeretter, som er lavet fra bunden og af de bedste råvarer. Hele menuen serveres som en lille buffet på jeres bord, kun for jer og gæsterne i jeres selskab. Glæd jer til koldrøget laks, sild, hønsesalat, æg og rejer, lam i dildsauce, tarteletter med høns i asparges og rødspættefilet. Tag hele familien med ud på herregården og nyd en gåtur i den smukke natur efter jeres frokost.

Tidspunkt: D. 6-8. april
Pris: 395 kr. pr. person // 197 kr. pr. barn u. 12 år // 99 kr. pr. barn u. 2 år
Hvor: Vembvej 35, 7570 Vemb

Vejle: Munkebjerg Hotel

På Munkebjerg Hotel kan du spise en overdådig påskebuffet, og fejre påskedagene på smukkeste vis med en billedskøn udsigt til bøgeskoven og Vejle Fjord.

Munkebjerg Hotel er et af få steder i landet, som råder over eget bageri, røgeri, konditori, slagteri, charcuteri og ikke mindst blomsterbinderi. Her er du altså garanteret en vidunderlig spiseoplevelse, hvor alt går op i en højere enhed.

Du kan godt begynde at glæde dig til påskebuffeten, hvor du kan smage dig gennem flere slags sild, laksesalat, fiskefilet, sliders med plukket lammekød og tzatziki, et påskekagebord og meget, meget mere!

Tidspunkt: D. 9. april fra kl. 12-14
Pris: 445 kr. pr. person
Hvor: Munkebjergvej 125, 7100 Vejle

Højbjerg: Skovmøllen Restaurant

Foto: Skovmøllen Restaurant

Ved den gamle skovmølle i Marselisborg Skov i Aarhus finder du Restaurant Skovmøllen, der på ægte Morten Korch-stil serverer god dansk mad i ideelle omgivelser. Siden starten af 1800-tallet har Skovmøllen været et attraktivt udflugtsmål. Møllen ligger tæt på både Moesgaard Museum og Moesgaard Strand og er en oplagt frokost eller eftermiddagspause, hvis man er på de kanter.

Til påske serverer Skovmøllen et udsøgt påskebord inklusiv drikkevarer i deres hyggelige pejsestue. Her kan du se frem til sennepssild, smørstegt rødspætte, svinemørbrad a la creme, stegt lam, chokoladekage og meget mere.

Tidspunkt: 6.-10. april kl. 12-14 eller kl. 15-17
Pris: 395 kr. pr. person // 245 kr. pr. barn mellem 3 og 12 år
Hvor: Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg

Bindslev: Tannishus

Foto: Tannishus

Cirka 200 meter fra Vesterhavets brusende bølger ligger et af Danmarks sidste oprindelige badehoteller. Tannishus hedder stedet, hvor de ynder at give dig den slags oplevelser, der rækker langt ud over fantasien.

Her kan du komme påskelørdag eller -søndag og nyde en lækker 2-retters menu i skønne omgivelser. Menuen består af blinis med stenbiderrogn, creme fraiche samt rødløg og lammekrone med nye asparges, stegt aubergine, hasselbagte kartofler og sky.

Tidspunkt: 8. og 9. april
Pris: 250 kr. pr. person
Hvor: Tannisbugtvej 123, Tversted, 9881 Bindslev

You may also like...