Guide: 8 restauranter med grøntsager i fokus

thumb image

Grønt er det nye sort, når det kommer til gastronomi. Hop med på bølgen med en af disse otte københavnske restauranter, der sætter grøntsagerne i front.

Der var engang, hvor de fleste måltider bestod af kød, sovs og kartofler ledsaget af et par overkogte gulerødder som uønsket vitaminpille. Sådan er det ikke længere. Vegetarisk mad er ikke længere forbeholdt de få. Grøntsager har indtaget hovedrollen og hovedretten på nogle af Københavns hippeste restauranter, som udnytter smagsnuancerne i rødder og spirer til fulde.

Her får du 8 bud på, hvor du kan tage hen, hvis du vil have en aften i grøntsagernes tegn.

Lumskebugten

Kokkeikonet Erwin Lauterbach, der driver Lumskebugten på Esplanaden i København, har altid været fortaler for at sætte sæsonfriske grøntsager i centrum og lade fisk og kød være tilbehør. På Lumskebugten kan man både få tartar og rib-eye, men man kan også overgive sig totalt til det grønne køkken og bestille en tre-retters vegetarisk eller vegansk menu til 325 kroner.

Adresse: Esplanaden 21, 1263 København K


Book bord på Lumskebugten ➤

Gemyse

Foto: Gemyse

Gemyse er Nimb-familiens grønne lillesøster. Restauranten er smukt placeret i det hyggelige Tivoli i hjertet af København, og her er der fokus på grønne økologiske råvarer. Man kan altid tilkøbe kød og fisk, men det er de friske og lokale kvalitetsgrøntsager, der er omdrejningspunktet i køkkenet. Prøv f.eks. ‘Dagens Måltid’, der består af seks smagfulde vegetarretter, der serveres family style til deling ved bordet.

Adresse: Vesterbrogade 3, 1630 København V


Book bord på Gemyse ➤

Souls

Foto: Souls

På det hyggelige torv, Melchiors Plads på Østerbro finder du Souls. Souls er en afslappet café, der fokuserer på plantebaseret kost. ‘Worry-free food’ kalder de det selv: Du fylder din krop med råvarer, der er gode for dig og du er samtidig med til at mindske belastningen af miljøet – Win Win situation. Kig forbi alle ugens dage til både morgenmad, frokost og aftensmad.

Adresse: Melchiors Plads 3, 2100 København Ø


Book bord på Souls ➤

BOB

BOB – tidligere Biomio – holder til i den velkendte Bosch-bygning i Kødbyen og er den største økologiske restaurant i Danmark. Her kan du få hovedretter baseret på bagte jordskokker eller broccoligratin, mens din kødglade ven kan få stillet sin sult med en okseburger. Hvis alle ved bordet bestiller det samme, kan man desuden få tre retter til blot 310 kroner.

Adresse: Halmtorvet 19, 1700 København V


Book bord på BOB ➤

Amass

Foto: Amass

Matt Orlando, tidligere køkkenchef på Noma, står bag restauranten Amass, der findes i det gamle B&W-værft på Refshaleøen. Sammen med restauranten har han etableret en 500 m2 urban køkkenhave, som supplerer Amass med krydderurter, grøntsager og spiselige blomster på daglig basis. Menuen består af enten 6 eller 9 fastsatte retter, der ikke er vegetariske, men hvor kvaliteten af de grønne ingredienser er helt i top.

Adresse: Refshalevej 153, 1432 København K


Book bord på Amass ➤

Relæ

To trin ned i en kælder i Jægersborggade ligger Michelin-restauranten Relæ. Her kan man ikke læse sig til menuen på forhånd, men man kan vide sig sikker på, at den tager udgangspunkt i grøntsager. Ønsker man det, kan man også få en helt vegetarisk menu. Relæ er billig af en michelin restaurant at være, men er man på budget, kan man i stedet bevæge sig over på den anden side af gaden, hvor søsterrestauranten Manfreds ligger.


Book bord på Relæ ➤

Manfreds

Manfreds er Michelinrestauranten Relæs lillesøster. Det er ikke en udpræget vegetarrestaurant, men de er rigtig glade for grønt, og det afspejler sig tydeligt i menuen. Kig forbi til rustik hverdagsmad, der er tilberedt af lokale økologiske råvarer i sæson. Stemningen er hyggelig og afslappet og maden serveres family style til deling ved bordet.

Adresse: Jægersborggade 41, 2200 København


Book bord på Manfreds ➤

SimpleRAW

Foto: SimpleRAW

På SimpleRAW får du super sund og lækker mad, der udelukkende er baseret på grøntsager, frø, kerner, nødder, bladgrønt og frugt. I tråd med raw food-filosofien har råvarerne gennemgået mindst mulig bearbejdning for at bevare sine naturlige næringsstoffer. Her kan du synde på den sunde måde fx med en burger med avocado og ost og et bredt udvalg af raw food kager.

Adresse: Oehlenschlægersgade 12, 1663 København V


Book bord på SimpleRAW ➤

 

You may also like...