Året der gik: Disse restauranter brillerede i 2017

thumb image

Året går på hæld og det er tid til et tilbageblik på 2017. Vi har samlet nogle af de restauranter, der har brilleret i Danmark i løbet af året. Læs med her. 

Det er snart tid til at byde 2018 velkommen, og med et nyt år følger et tilbageblik på året der gik.

2017 har været et år, hvor det danske restaurantlandskab har fortsat sin vækst i fuld flor. Et hav af priser og udmærkelser er skyllet ind over landets bedste restauranter, og det er næsten ikke til at holde styr på, hvem der har vundet hvad, og hvor man skal spise ude næste gang.

Derfor har vi samlet en liste med nogle af de spisesteder, der har klaret det ekstra godt i 2017 – Måske de skal på to-do listen?

Textur

Foto: Textur

Restaurant Textur satte bookingrekord allerede inden sin åbning tilbage i september. Efter åbningen er det væltet ind med roser fra både gæster og anmeldere. Bl.a. er Textur strøget direkte ind i den danske udgave af White Guide 2018, der inkluderer de 125 bedste restauranter i Danmark.

Hvor: Vesterbro 65, st. th., 9000 Aalborg


Læs mere og book bord ➤

Atelier 85

Atelier 85 kom på alles læber, da restauranten pludselig – ud af det blå – fløj direkte ind på 6. pladsen over landets bedste restauranter i White Guide. Herudover blev den i samme ombæring kåret som Årets nye restaurant. Sidenhen har folk valfartet til den hidtil ukendte by Kvistgård  i Nordsjælland – måske du selv skulle lægge turen forbi i løbet af 2018?

Hvor: Reerstrupvej 11, 3490 Kvistgård


Læs mere og book bord ➤

Geranium

Foto: Geranium

2017 var endnu engang et godt år for Geranium. De beholdt deres 3 michelin-stjerner og landede som nr. 1 i både White Guide Danmark og Nordic. Herudover havnede et hav af andre priser i deres favn – f.eks. nr. 1 i The 66 Best Restaurants in the Nordics og nr. 19 på listen over World’s 50 Best Restaurants. Måske er 2018 året, hvor du endelig skal prøve Geranium?

Hvor: Per Henrik Lings Allé 4, 8, 2100 København Ø


Læs mere og book bord ➤

Relæ

Relæ i København beholdte – ikke så overraskende – sin michelinstjerne i 2017. Derudover kunne de pryde sig med prisen som nr. 39 på den prestigefyldte liste ‘The World’s 50 Best Restaurants 2017’ – og det er vel at mærke udelukkende Geranium og Relæ, der repræsenterer Danmark på listen. Hvis du endnu ikke har været en tur forbi den hyggelige og budgetvenlige michelin-restaurant på Nørrebro, så bør den komme på to-do listen i 2018.

Hvor: Jægersborggade 41, 2200 København N


Læs mere og book bord ➤

Domestic

Foto: Domestic

Tilbage i februar modtog Domestic sin første funklende Michelinstjerne – og det var blot startskuddet på et fremragende år for Domestic. Kort efter vandt kokkene Morten Frølich Rasted og Christoffer Norton prisen som ‘Young Chef of the Year’ af Michelin guiden og S. Pellegrino,  og senere på året blev deres tjener, Christian Neve, kåret som Danmarks Bedste Tjener – What a year!

Hvor: Mejlgade 35B, 8000 Aarhus C


Læs mere og book bord ➤

108

En af årets nye Michelin-restauranter i København i 2017 er 108. 108 er også kendt som Nomas lillebror. Det er en ‘hverdagsrestaurant’, hvor du kan spise michelin-mad uden at betale tusindvis af kroner. 108 har åbent dagen lang, så du kan både kigge forbi til wienerbrød og kaffe en tidlig morgen, snuppe en frokost i ‘Hjørnet’ midt på dagen eller nyde deres a la carte eller tasting menu til aften alle ugens dage.

Hvor: Strandgade 108, 1401 København K


Læs mere og book bord ➤

Babette

I Vordingborg finder du den anmelderroste restaurant Babette. Babette modtog i 2017 prisen som Årets Restaurant af Den Danske Spiseguide. Titlen blev akkompagneret af flotte ord som “Årelang vedholdenhed på et ekstremt højt niveau i et hjørne af Danmark”. Tag turen til Vordingborg og besøg årets restaurant 2017 – det vil du helt sikkert ikke fortryde…

Hvor: Kildemarksvej 5, 4760 Vordingborg


Læs mere og book bord ➤

Tabu

Tabu i Aalborg er lidt af en gæstefavorit i Aalborg – det viser DinnerBookings egne opgørelser måned efter måned. Og stedet er bestemt også populært blandt anmeldere! I efteråret vandt de prisen som Årets Gennembrud ved Den Danske Spiseguides store prisoverrækkelse. Herudover er de blevet optaget i White Guide Danmark 2018, der inkluderer Danmarks 125 bedste restauranter.

Hvor: Vesterå 5, 9000 Aalborg


Læs mere og book bord ➤

You may also like...