Guide: Italienske restauranter i København vi ikke kan få nok af

thumb image

København bugner af italienske restauranter, som forstår sig på hjemmelavet pasta, stenovnspizzaer, antipasti og dolce. Er du på jagt efter din nye go-to restaurant, når smagsløgene hungrer efter det italienske køkken? Her får du listen over københavnske steder, som er gode at kende.

Det er ikke altid, du behøver pakke kufferten og drage hele vejen til støvlelandet for at opleve deres gastronomiske islæt. Du kan sagtens få en lille bid af Italien lige hér i vores egen hovedstad. Vi har samlet nogle af byens bedste italienske restauranter, så du kan samle appetit til dit næste restaurantbesøg.

Mangia

Mangia er et sted, hvor gæsterne kommer igen og igen og igen. Det skyldes ikke mindst deres sans for at skabe den helt rette ånd. På Mangia kommer man hinanden ved, for bordene står tæt, og det er en nødvendighed, hvis man skal ramme en vaskeægte italiensk spiseoplevelse.

Bagerst i det lille fine lokale med højt til loftet finder du et åbent køkken fyldt med italienske kokke, hvor stemningen går højt og gryderne flyver. Mangia har lidt af hvert på det italienske menukort – og især tasting menuen, som skal bestilles af hele bordet, går I aldrig galt i byen med! Buon appetito!

Menu med 4 serveringer: 500 DKK per person
Hvor: Bagerstræde 9, 1617 København V

Public – The Italian Social Dining Bar

Halmtorvet på Vesterbro lige ved Kødbyen summer af liv og mennesker fra alle sociale lag. Her er der skæve brosten, trafikstøj, butikker og restauranter, og folk krydser gaden på gåben og halvrustne cykler. Det er her midt i mylderet og det fantastiske leben, at du finder en italiensk perle. Navnet er PUBLIC, og her ynder de at servere italienske egnsretter på den der helt autentiske måde. På PUBLIC – The Italian Social Dining Bar byder aftenmenuen blandt andet på delevenlige retter eller en lækker 4- eller 7-retters menu, som skal deles omkring bordet.

Menu: Vælg mellem 7 serveringer for 425 DKK eller 4 serveringer for 350 DKK (begge bestilles af hele bordet)
Hvor: Halmtorvet 36, 1700 København V

Osteria Nana

Osteria Nana er en af Københavns nyere italienere, og i følge både MigogKbh og adskillige gæster har det lille Osteria i Store Kongensgade bestemt stamstedspotentiale. Her kan du sultent gå ombord i simple, klassiske retter og husets hjemmelavede pasta, som ikke bare SER fantastisk ud – den smager også derefter.

Derudover kan Osteria Nana bryste sig af at have deres helt egen burrata-bar. Du ved, den cremede, runde mozarellalignende ost, som, når man skærer i den, flyder ud over resten af tallerkenens indhold (lad bare mundvandet løbe).

Osteria Nana er en autentisk italiensk restaurant i København, som serverer mad helt som den garvede italienske bedstemor, “Nana” har gjort det, siden hun lærte det af sin mor.

Priser i Burrata-baren fra: 120 DKK
Hvor: Store kongens gade 70

Famo Saxo

Famo Saxo er den første restaurant af Famo-flokken, som åbnede tilbage i 2005 og som siden har serveret god, gedigen italiensk mad i restauranten på Saxogade på Vesterbro. Famo er et moderne, italiensk osteria med fokus på den hyggelige og uformelle stemning samt indbydende rustikke mad i rigelige mængder. Udover Famo Saxo kan du også besøge de andre populære italienere Famo Carne og Famo Metro.


Menu: 4 retter for 400 DKK
Hvor: Saxogade 3, 1662 København V

Osteria 16

Den lille perle i Haderslevgade 16 må man ikke glemme, når vi taler om hovedstadens gode italienere. Menuen er budgetvenlig, og råvarerne kommer direkte fra Italien. Der er én menu, som skifter hele tiden, så du skal ikke bruge tid på at gennemlæse hele menukortet. Maden deler du med resten af bordet.

Rammerne er uformelle, bordene står tæt, og lyden af klirrende glas og glade stemmer blander sig med hinanden. Det er en del af charmen, og netop dét, der gør Osteria 16 til en helt speciel italiensk restaurant i København.

Menu af 8 serveringer: 350 DKK per person
Hvor: Haderslevgade 16, 1671 København V

Italo Disco

I et hyggeligt mindre lokale på Vesterbro ligger det lille, moderne trattoria, Italo Disco, som skaber referencer til italiensk elektronisk musik fra 80’erne. Facaden ser måske ikke ud af meget, men herinde bag døren får du en italiensk madoplevelse med råvarer hentet direkte fra Italien. Og så skal du ikke bruge tid på at beslutte dig, for på Italo Disco har de én menu, der skifter fra dag til dag. Det eneste du skal beslutte dig for er, hvilken vin du vil have i glasset.

Italo Disco er yderst populært, og hver fredag er der tradition for fisk og skaldyr på menuen. Om søndagen kan også bestille en mindre menu til 375 kr. ud fra filosofien om at mindske madspild.

Menu: 8-9 serveringer 500 DKK
Hvor: Oehlenschlægergade 5, 1663 København V

Pizzeria Luca Gl. strand

Pizzeria Luca på Gl. Strand er kåret som nummer 9 over Europas bedste pizzaer. Når du træder ind ad dørene på Gl. Strand nr. 42, er det som at træde ind i et pizzeria i Italien. Duften fra de klassiske stenovnsbunde, fra frisk oregano og basilikum, smagen af solmodne tomater og smeltet mozzarella og lyden fra skorper, der knaser, møder du på Pizzaria Luca. Og så er dejen bare ikke som alle andre, for den koldhæves i helt op til 72 timer.

Minipizze fås fra: 75 DKK
Hvor: Gammel Strand 42, 1202 København

Tribeca Beer & Pizza Lab

Tribeca Beer & Pizza Lab ligger i et lille smørhul i Nordvest på Bygmestervej 2. I denne italienske restaurant får du det bedste fra to verdener; pizza og øl. Alt sammen serveret i hyggelige rammer i et hjørne af København NV. Stedet har allerede haft 10-års jubilæum og har i alle årene været et trækplaster for gæster fra nær og fjern.

De hyggelige omgivelser danner ramme om en perfekt aften med lækre fadøl og sprøde pizze. Øllene er udviklet i samarbejde med Ugly Duckling, og den bliver hele tiden brygget på nye ideer. 

Menu: Pizzaer fra 130 DKK
Hvor: Bygmestervej 2, 2400 København NV

Bevi Bevi

Bevi Bevi er din lokale italiener, som for mange er blevet en tilbagevendende succeshistorie. Du finder stedet på en sidegade til Istedgade på Vesterbro. Her er alt andet end fine fornemmelser, og selvom Bevi Bevi i høj grad har noget at have det i, har stedet formået at bevare den uformelle ånd, som skaber de perfekte rammer for en vellykket aften.

Menukortet skifter jævnligt, hvor du blandt andet kan få en menu bestående af antipasti, valgfri al forno og dessert til 300 kroner.

Det hyggelige, lille sted er altid propfyldt, og her drømmer du dig hurtigt hen på en støjende vinbar midt i Rom. Til de tørstige finder du italienske vine og klassiske aperitifs som den velkendte Aperol, Negroni eller måske den lidt mere vovede Limonata Basil Spritz.

Menu: 275 DKK, se Bevi Bevis Instagram for at se ugens menu
Hvor: Oehlenschlægersgade 53, 1663 Vesterbro, København

You may also like...

3 Responses

 1. Lis Kühnel siger:

  Helt ærlig hvor blev San Giorgio af i anmeldelsen? Det er et fantastisk sted. Det er autentisk oh delikat mad. Betjeningen er super!

 2. Frans Bevort siger:

  Scarpetta er faktisk forrygende til prisen….

  • Frans Bevort siger:

   (fortsat) vi var der med en italiener og fik rissotto og en bachalau-ret + flere pastaretter, som alle var glimrende. Vedkommede var begejstret.