Velkommen i pastahimlen: 10 italienske restauranter i København vi ikke kan få nok af - DinnerBooking Blog
thumb image

Velkommen i pastahimlen: 10 italienske restauranter i København vi ikke kan få nok af

København bugner af italienske spisesteder. Hjemmelavet pasta, stenovnspizzaer, farverige, italienske deleretter og fællesspisning. Kommer du ikke til Italien lige foreløbig? Så kan du roligt tage en italiensk madtur rundt i København.

Vi har samlet en guide med forskellige bud på uimodståelige italienske restauranter i hovedstaden. Der er både gamle kendinge og nye drenge i klassen – tunge pastaretter og lette antipastaer. Her får du et stykke af Italien midt i København.

Bar Pasta

Low Carb er passé. Og det beviser de hos Bar Pasta.

Som navnet antyder, er maden simpel. Et par muligheder for antipasta, fire forskellige pastaportioner og selvfølgelig også to italienske desserter er det, du kan vælge imellem hos Bar Pasta. Det er traditionelt. Italiensk. Og så er råvarerne af høj kvalitet. Og har du lyst til et smagfuld omgang pasta til frokost – så kan du også smovse dig igennem pastahimlen både fredag og lørdag fra kl 12.00 med pasta til 100 kroner.

Pasta (aften) fra 110 kroner
Hvor: Vedbæksgade 13, 2200 København N


Book bord på Bar Pasta ➤

Mangia

Mangia er et sted, hvor gæsterne kommer igen, og igen, og igen… Bagerst i det lille fine lokale med højt til loftet finder du et åbent køkken fyldt med italienske kokke, hvor stemningen går højt, og hvor gryderne flyver. Mangia har lidt af hvert på det italienske menukort – og især tasting menuen, går man aldrig galt i byen med!
På Mangia kommer man hinanden ved, for bordene står tæt, og det er en nødvendighed, hvis man skal ramme en vaskeægte italiensk spiseoplevelse. Buon appetito!

Menu med 5 serveringer: 375,-
Hvor: Bagerstræde 9, 1617 København V


Book bord på Mangia ➤

Barabba

Hvem har ikke lyst til at spise dér, hvor hele restaurationsbranchen mødes til en fantastisk portion pasta, når de har fri fra service? Jep. Det synes vi også lyder som en god plan. Det er de populære restauranter Pluto og Gorillas’ italienske fætter, Barabba, som har åbnet dørene for restaurationsbranchen pastafavorit. Her kan du kigge forbi til en god gang pasta, spændende små antipasti-retter og gode italienske vine helt til kl. 02 om natten.

Pasta fra 150,-
Menu med 5 serveringer fra 500,-
Hvor: Store Kongensgade 34, 1264 København K


Book bord på Barabba ➤

Public – The Italien Social Dining Bar

På Public – The Italien Social Dining Bar byder aftenmenuen udelukkende på delevenlige retter eller en 7-retters menu. For som navnet antyder, har PUBLIC fokus på at dele. Det er dog ikke blot maden, som skal deles, men også smagsoplevelserne og duftende fra de forskellige italienske regioners hofretter. Der er også italiensk frokost på menukortet. For både fredag og lørdag står den på italiensk comfort lunch, hvor den populære porchetta sandwich bliver serveret (kendt fra den gamle papirø) og selvfølgelig efterfulgt af italiensk happy hour indtil klokken 17.00.

Menu med 7 serveringer 350 kroner
Hvor: Halmtorvet 36, 1700 København V


Book bord på PUBLIC ➤

Babbo-ria

Foto Alexandre Archimbaud

Babbo-ria skiller sig ud! For her får du ikke bare antipasti, pasta og pizza. Du kan også nyde morgenmad, sødt bagværk og italiensk frokost på det nyåbnede spisested. På en gang træder du ind i et bageri, på en cafe og en restaurant. Babbo-ria skiller sig også ud med gule farver på væggene, discokugler i loftet og ikke mindst en Pac Man-maskine i hjørnet. Aftensmåltidet består enten af en fast menu, små antipasti-serveringer, pasta og pizza. Og selvfølgelig med mulighed for en ostetallerken eller tiramisu til at slutte af på.

Pasta fra 85,-
Menu: 275,-
Hvor: Godthåbsvej 10, 2000 Frederiksberg


Book bord på Babbo-ria ➤

Osteria 16

Den lille perle på Haderslevgade 16 må man ikke glemme, når man taler om hovedstadens gode italienere. Menuen er budgetvenlig, og råvarerne kommer direkte fra Italien. Der er én menu, så du skal ikke bruge tid på at gennemlæse hele menukortet. Maden deler du med resten af bordet. Rammerne er uformelle. Støjniveauet er højt. Og så sidder du tæt. Men det er en del af charmen – og udover den velserverede menu, er det netop disse rammer, som gør stedet helt specielt.

Menu af 8 serveringer: 265 kroner
Hvor: Haderslevgade 16, 1671 København V


Book bord på Osteria 16 ➤

Pizzeria Luca Gl strand

Foto: Luca

Pizzeria Luca på Gl. Strand er nummer 5 over Europas bedste restauranter. Når du træder ind ad dørene på Gl. Strand nr. 42, er det som at træde ind i et pizzeria i Italien. Duften fra de klassiske stenovnsbunde, fra frisk oregano og basilikum, smagen af solmodne tomater og smeltet mozzarella og lyden fra skorper, der knaser, møder du på Pizzaria Luca. Og så er dejen bare ikke som alle andre, for den koldhæves i helt op til 72 timer.

Pizza fra 72 kroner
Hvor: Gammel Strand 42, 1202 København


Book bord på Pizzeria Luca Gl. Strand ➤

Italo Disco

I et hyggeligt mindre lokale på Vesterbro ligger det lille moderne trattoria, Italo Disco, som skaber referencer til italiensk elektronisk musik fra 80’erne. Her får du en italiensk madoplevelse med råvarer fra Italien – og så skal du ikke bruge tid på at beslutte dig. For på Italo Disco har de én menu, der skifter fra dag til dag. Det eneste de kræver af dig, er at beslutte dig for, hvilken vin du vil have i glasset.

Menu: 350 kroner
Hvor: Oehlenschlægergade 5, 1663 København V


Book bord på Italo Disco ➤

Famo Saxo

Famo Saxo er den første restaurant af Famo-flokken, som åbnede tilbage i 2005 og som siden har serveret god gedigen italiensk mad i restauranten på Saxogade på Vesterbro. Famo er et moderne, italiensk osteria med fokus på den hyggelige og uformelle stemning samt indbydende rustikke mad i rigelige mængder. Udover Famo Saxo kan du også besøge de andre populære italienere Famo Carne og Famo Metro.

Pasta fra 145,-
Menu fra 350,-
Hvor: Saxogade 3, 1662 København V


Book bord på Famo Saxo ➤

Tribeca Bites and Wine

Tribeca Bites and Wine – også kendt som Tribeca NV ligger i et lille smørhul i Nordvest på Bygmestervej 2. Italieneren kombinerer det klassiske trattoria med New Yorks fashionale, rå facade. Maden er mere moderne end de traditionelle, italienske køkkener med små hapsere frem for store retter. Derudover byder Tribeca Bites and Wine også på en lille hurtig menu med tre kolde bites og en cocktail, vin eller øl for kun 95 kroner.

Bites menu fra 249 kroner
Hvor: Bygmestervej 2, 2400 København NV


Book bord på Tribeca Bites and Wine ➤

Flere restaurant nyheder...

3 svar

 1. Lis Kühnel siger:

  Helt ærlig hvor blev San Giorgio af i anmeldelsen? Det er et fantastisk sted. Det er autentisk oh delikat mad. Betjeningen er super!

 2. Frans Bevort siger:

  Scarpetta er faktisk forrygende til prisen….

  • Frans Bevort siger:

   (fortsat) vi var der med en italiener og fik rissotto og en bachalau-ret + flere pastaretter, som alle var glimrende. Vedkommede var begejstret.