Tid til brunch: Spis lækker morgenmad i eventyrlige Odense

thumb image

Er du på udkig efter et godt sted at spise morgenmad i H.C Andersens hjemby? Her er et overblik over, hvor du skal tage hen, hvis du vil nyde en god brunch i Odense. 

Så er det brunchtid i Odense! H.C Andersens hjemby og den fynske hovedstad er ved at være et sandt paradis for brunch-entusiaster!

Vi har samlet en liste med nogle af de restauranter, der serverer en god brunch i Odense.

Der er noget for enhver smag – hvad end du er til overflod af æg og bacon, luksus-udgaven med pagne, overdådige buffetter, det mere utraditionelle eller noget helt femte. Der er lagt i kakkelovnen til en virkelig god start på dagen.

Godmorgen og god appetit!

Brunch ved Eydes

Kan du ikke få nok af alle de klassiske brunchretter og et overflødighedshorn af andre gode sager, så skal du slå vejen forbi Eydes hyggelige lokaler i Kongensgade. Hver morgen slår Eydes nemlig dørene op til deres store brunch- og frokost buffet. Faktisk har Eydes vundet Byens bedste brunch-prisen flere gange!

Buffeten består af klassiske brunchretter som røræg, bacon og pølser, men du finder også lune frokostretter som tarteletter, fiskefiletter og frikadeller, ligesom der er et stort udvalg af salater og alverdens pålæg som laks, hjemmelavet tun – og rejesalat. Der er selvfølgelig også pandekager, brunsviger og andet godt til den søde tand.

Både sulten og tørstig? Du kan købe fri drikkelse til din morgenmad og skylle alt den kaffe, the, varm kakao og juice ned, du kan nå på to timer.

Brunchbuffeten koster 189 kr. for sig selv og 289 kr. inklusiv drikkevarer. Og skal du forkæle dig selv liiidt ekstra, så kan du også bestille et glas cava til. Skål!

Hvor: Kongensgade 31a, 5000 Odense C

Brunch ved Konrads Food and Coffee

I altid hyggelige Overgade midt i Odense holder Konrads til i et smukt, gammelt hus. Er du til en lidt utraditionel brunchoplevelse uden overflod af æg og pølse, vil du helt sikkert synes om Konrads bud på en god start på dagen.

Her får du hjemmerørt laksemousse, en lille quiche lorraine, sprød bacon, yoghurt med syltede bær og hjemmelavet kanelsirup, skinke og ost. Du får også koldskål med kammerjunker, marmelade og friskbagt brød m. smør – selvfølgelig hjemmelavet. Altsammen for kun 145 kr. Vil du forkæle din søde tand lidt ekstra, er der også masser af søde, hjemmebagte sager at smage på i glasmontren.

Her er du også garanteret en god kop kaffe til din morgenmad. På Konrads elsker de nemlig kaffe, og du får selvfølgelig friskbrygget koffeinfix lavet på 100 % øko og fairtrade Arabica bønner.

Hvor: Overgade 32, 5000 Odense C

Brunch ved Nordatlanten

Leder du efter en luksuriøs brunch i Odense, så er Nordatlanten stedet!

Her kan du sætte tænderne i en overdådig brunch-buffet, mens du nyder udsigten over vandet på havnen i Odense. Der er altså chance for at forkæle både ganen, synet og morgenhumøret.

Gå ombord i æggekage, brunchpølser og bacon, eller frisk fisk som rejesalat, hellefisk, laks og krabbeklør. Der er også pandekager med sirupcitrontærte, rabarbertrifli og meget, meget mere. Konceptet er ganske enkelt: Spis dét, du har lyst til i buffeten, og tag samtidig for dig af kaffe, the, juice og bitter, som alt sammen er inkluderet i prisen (gælder kun weekendbrunch). Den store brunchbuffet koster 298 kr. for voksne og 159 kr. for børn under 12 år.

Hvor: Nordatlantisk Promenade 1, 5000 Odense C

Brunch ved Olivia Brasserie

I hjertet af Odense, i den hyggelige Vintapperstræde, finder du fransk inspirerede Olivia Brasserie. Her kan du hver søndag nyde godt af en gedigen brunchbuffet med mange skønne brunch-favoritter: yoghurt med hjemmelavet müsli, røræg og pølser, laksemousse, lun leverpostej, wienerbrød, sprøde fritter med mayo og andet mundgodt.

Til hverdag er der desuden tre forskellige brunch-tallerkener på menuen samt en række småretter, som du kan sammensætte til din egen brunch.

Prøv den klassiske med æg, krydderpølser og bacon eller den mere utraditionelle Olivias brunch med friteret camembert med solbærmarmelade, bruchetta med avocadocreme, forårsløg på ristet rugbrød samt koldrøget laks med Fynsk rygeostcreme. Der er også mulighed for at vælge vegetarbrunch.

Prisen på den store søndagsbrunchtallerken er 169 kr, hvor du for 49 kr. ekstra får drikkevarer ad libitum! Hverdagsbrunch koster 159 kr.
Det er desuden muligt at få sin brunch glutenfri.

Hvor: Vintapperstræde 37, 5000 Odense C

Brunch ved Café Cuckoo’s Nest

Foto: Cuckoo’s Nest

I hjertet af Odense centrum – nærmere bestemt Vestergade – ligger Café Cuckoo’s Nest, hvor du kan forkæle dig selv med brunch både hverdag og weekend til en favorabel pris.

Lørdag og søndag serverer caféen nemlig en overdådig brunchbuffet med alt det kaffe, juice, kakao, mælk og isvand du kan drikke, for bare 185 kroner. Er du ikke så tørstig, kan du nøjes med buffeten til 129 kr.

Hvis du får lyst til brunch i hverdagene, kan du kaste dig over caféens brunchtallerken fyldt med traditionelle fristelser som røræg, bacon, pølser, pandekager med akacie honning, nutella og andre lækre sager. Prisen her er 124 kr. Til den lille sult, så kan du bestille en mini brunch eller lidt sødt til tanden – som begge frister med en smørcroissant – haps!

Hvor: Vestergade 73, 5000 Odense C 

You may also like...