Anbefalinger i Odense: Her kan du få varm gløgg og æbleskiver

thumb image
Foto: Konrads Food & Coffee

Hvor kan man man få gløgg og æbleskiver i Odense? En klassiker af de helt store i den søde juletid. Læs med, og find vejen til Odenses bedste steder, hvis du har brug for noget at styrke dig på mellem juleindkøbene.

På redaktionen har julestemningen så småt meldt sig, og duften af gran, appelsin og kanel er begyndt at brede sig på kontoret. Men ingen jul uden gløgg og æbleskiver – et klassisk sæt, som giver glød i kinderne og varme til kroppen.

Vi har samlet en række dejlige steder i Odense, hvor du kan sætte dig til rette med den glohede hyggedrik med mandler og rosiner og måske et par lune æbleskiver dertil.

Gløgg og æbleskiver ved Druen og Bønnen

Druen og Bønnen gløgg og æbleskiver
Foto: Druen og Bønnen

Druen og Bønnen har adresse på en af Odenses bedste beliggenheder. Vestergade 15 ligger lige i hjertet af byen, og pladsen ved Flakhaven emmer af liv og god stemning. Det gælder selvfølgelig også i juletiden, hvor der fra vinduerne er udsigt til det store juletræ ved Rådhuset. Indenfor dørene kan du lune dig på Druen og Bønnens hjemmelavede gløgg. Der er både en rød og en hvid gløgg – opskriften er hemmelig, men mon ikke deres beskrivelse kan vække din nysgerrighed?

Igen i år har vi vores hjemmelavede røde og hvide gløgg! Den traditionelle røde gløgg dufter klassisk af gammeldags julehygge, hvorimod den hvide har fremtrædende citrus/ingefær noter, med en masse lækre vaniljekorn!

Katrine, Druen og Bønnen

Pris: Gløgg: 60 kr. / æbleskiver: 50 kr. / Begge: 80 kr.

Hvor: Vestergade 15, 5000 Odense C

Froggy’s Café – Den røde, den hvide og den uden alkohol

Foto: Froggy’s

Hos Froggys Café, som ligger centralt placeret lige i centrum af gågaderne i Odense, har de også haft gang i gløgg-gryden og bageopskriften op til jul. Dog har Froggys valgt at gøre tingene lidt mere utraditionelt i år. Her har de nemlig skiftet de klassiske æbleskiver ud med hjemmelavede vafler efter kokkens egen opskrift. De er lavet med græsk yoghurt, vanilje, friskrevet appelsin – pyntet med henkogte skovbær fra i sommer og blåbær.

Deres gløgg er lavet med whisky og rom, er både rød og hvid, og fås også i en alkoholfri version. Uanset hvilken variant du vælger, kommer de med Froggys hjemmelavede blanding af mandler og rosiner.

Pris: 89 kr. inkl. fire lækre æbleskiver

Hvor: Vestergade 68, 5000 Odense C

Hjemmelavede æbleskiver, gløgg og marmelade hos Konrads Food & Coffee

Konrads Food & Coffee

Du finder Konrads Food & Cofee i et charmerende gammelt bindingsværkshus i en af Odenses hyggeligste gader, Overgade. Her serveres, som navnet antyder, god kaffe, dejlige retter og et udvalg af hjemmebagte kager. Og når julen står for døren, har Konrads naturligvis også gløgg og æbleskiver på dagsmenuen.

Her er alt fra gløgg, æbleskiver og marmeladen hjemmelavet, og æbleskiverne kommer med en lille frisk note af blandt andet citron og kardemomme.

Vores gløgg er lavet af det bedste fra øverste hylde: masser af rødvin, en god gang rom og en masse julekrydderier.

Michael, Konrads Food & Coffee

Kig forbi og oplev den gode stemning i de lune stuer i Konrads hyggelige café.
Pssst! Du kan også smage Konrads solbær-gløgg uden alkohol – ideel til børn eller dem, som skal køre hjem.

Pris:
Gløgg: 75 kr.
Æbleskiver: 45 kr. for 3 stk. hjemmebagte
Sæt med både gløgg og æbleskiver: 110 kr. 

Hvor: Overgade 32, 5000 Odense C

Storms Pakhus – julestemning i det gamle pakhus

Foto: Storms Pakhus

Storms Pakhus er hele Odenses street food marked. Her kan du lade dig friste af alverdens lokale, eksotiske, søde, salte, sprøde og cremede retter fra de mange lækre madboder. Du finder Storms Pakhus i den gamle, historiske lagerhal i Seebladsgade, der tidligere blev brugt som trælasthandel. Når julen banker på, er de glade for at pynte op og bringe julestemningen ind.

Kommer du forbi i december, vil du uden tvivl kunne dufte husets gløgg.
Et oplagt sted at få julestemningen helt ind under huden.

Hvor: Seebladsgade 21, 500 Odense C

You may also like...