Jul i København: Her serverer de varm gløgg i december

thumb image
Foto: Europa 1989

December er over os, og det betyder masser af julehygge – også af den flydende slags. Men hvor kan du få gløgg i København? Læs med her, og find vej til nogle af de steder i København, som har varm gløgg på menuen.

Julen er årets hyggeligste måned, men den kommer også med travlhed, store forventninger og gaveræs gennem gaderne. Så er det godt, at København også har mange skønne spisesteder, og nogle har endda skruet en ekstra tand op for julestemningen. Sæt indkøbsposerne fra dig, læn dig tilbage og nyd et glas varm gløgg og en velfortjent pause mellem indkøbene. Det vil gøre dig ‘gløgglig lyklig’.

Læs med og se, hvor du skal gå hen:

Ewalds Brasserie – Årets bedste gløgg 2021

Hos Ewalds Brasserie bliver der også kælet for den ærekære juledrik det meste af året. Det kræver nemlig tid og omtanke at få de helt rigtige smagsnuancer frem. Og hos Ewalds Brasserie får du i år ikke “bare” en gløgg, men faktisk ÅRETS bedste gløgg! De vandt nemlig 1. pladsen i folkets pris ved DM i Torvehallerne.

Vi laver en god, stærk og traditionel julegløgg med godt med portvin, rom og snaps, der lagrer på gamle portvinsfade, indtil vi synes, den har den helt rigtige afrunding.

Søren Ewald Fossum

Her gør de sig umage med “knasen” i gløggen, og det honerede dommerne med førstepladsen. Hvert år sælger Ewalds Brasserie mere end 2000 liter af deres egen gløgg, så de ved efterhånden, hvad de laver – og de kan deres kram.

Pris: 85 kr. for et glas / 189 kr. for en flaske til at tage med hjem og varme sig på
Hvor: Allégade 24A, 2000 Frederiksberg

Sokkelund Café og Brasserie – Den hvide gløgg

Sokkelund Café & Brasserie er at finde i Smallegade på det mondæne Frederiksberg, men når det kommer til stamcaféens gløgg-traditioner, er der bestemt ingen smalle steder.

Vores hvide gløgg er lavet på æblemost og vinterens krydderier smagt til med portvin, og så serveres den med rom-marinerede mandler og rosiner.

Sokkelund Café og Brasserie

Gløggen trækker mange gæster til stolene, når de trænger til et lille hvil på slentreturen, og den vil uden tvivl give dig farve i kinderne. Som en ekstra lille julegave kommer glasset også med husets hjemmebagte brunkager

Pris: 99 kr. inkl. hjemmebagte brunkager

Hvor: Smallegade 36 E, 2000 Frederiksberg

Europa 1989 – Den velforberedte og den alkoholfri

Mellem Storkespringvandet og Højbro Plads finder du café Europa 1989, der med sans for smag og æstetik skaber den kvalitet, som kendetegner dem. Tag plads udenfor – med udsigt til det glimtende julemarked på Højbro Plads og julehandlen på strøget, og nyd gløggen lige der, hvor julestemningen er til at føle på.

Den perfekte gløgg tager tid. Derfor begynder vi tidligt på at forberede den. Siden september har mandler og og rosiner ligget i lage af cognac, portvin, rødvin og rom. Vi koger også vores egen gløgg-essens af appelsin, solbærsaft, citron, honning, kanel, ingefær, nelliker og kardemommekapsler. Til sidst blander vi den med rødvin, portvin, cognac, vodka, cointreau, hyldeblomstsaft og vores rosin- og mandelmix.

Viktoria Daae, Café Europa 1989

Hos Europa 1989 har de altså gjort sig mange overvejelser omkring gløgg, og skulle du få mod på selv at kaste dig ud i projektet, kan opskiften findes i kogebogen, som sælges i baren.

De serverer også en alkoholfri version.  

Pris: 89 kr. (serveres med brunkager)
Hvor: Amagertorv 1, 1160 København K

Cakenhagen – Den julede

Mens forlystelserne suser forbi, og haven summer af jul og hvinende fryd, kan du sidde bag ruderne i Tivolis lune konditori, Cakenhagen. Her bliver din juletid ekstra sød med en af deres sirlige kagekreationer, som du kan nyde med et glas krydret julegløgg.

Er du ikke lige i Haven for at se på julelys, kan du også besøge deres café på Vesterbrogade 1.

Pris: 75 kr.
Hvor: Vesterbrogade 3, 1630 København V

Zeleste – Husets signaturgløgg efter gammel familieopskrift

Zeleste ligger inde med noget nær Københavns hyggeligste gårdhave med brosten, lyskæder og åben pejs. Her kan man med rette nyde et glas varm gløgg og lidt sødt mellem juleindkøbene. Inden døre er indretningen stilren og klassisk, mens stemningen er intim, hyggelig og romantisk. De gamle, charmerende lokaler byder på mange hyggelige kroge, hvor man kan sidde i ro og fred og snakke.

Signaturgløggen er en fast juletradition hos mange af vores gæster. Vi har serveret den siden 1996, da Tholstrup overtog stedet, men selve opskriften er en gammel familieopskrift. Den er lavet på hvidvin, vodka, kardemomme, kanel, appelsin og sukker. Den serveres med rosiner og mandler lige som en traditionel rødvinsgløgg.

Sofie Schleimann, Zeleste

Sofie beskriver Zelestes gløgg som mere syrlig end de fleste, og at den giver god varme fra næse til tåspidser selv på de råkolde vinterdage. Sammen med gløggen serveres husets hjemmelavede brunkager.

Pris: 85 kr.

Hvor: Store Strandstræde 6, 1255 København K 

Flere restaurant nyheder...