Jul i København: Her serverer de varm gløgg i december

thumb image
Foto: Europa 1989

Julen er over os, og det betyder masser af hygge og knas – også af den flydende slags. Men hvor kan du få gløgg i København? Læs med her, og find vej til nogle af de steder i København, som har varm gløgg på menuen.

Julen er årets hyggeligste måned, men den kommer også med travlhed, store forventninger og gaveræs gennem gaderne. Så er det godt at mange skønne spisesteder har skruet en ekstra tand op for julestemningen. Sæt indkøbsposerne fra dig, læn dig tilbage og nyd et glas varm gløgg i København og en velfortjent pause mellem indkøbene.

Ser her hvilke steder i København, der vil gøre dig gløgglig lyklig’.

Ewalds Brasserie – folkets favorit 2022

Gløgg København
Foto: Ewalds Brasserie

Hos Ewalds Brasserie bliver der kælet for den ærekære juledrik det meste af året. Det kræver nemlig tid og omtanke at få de helt rigtige smagsnuancer frem. Og hos Ewalds Brasserie får du i år ikke “bare” en gløgg, men faktisk ÅRETS bedste gløgg! De vandt nemlig Folkets Pris ved DM i gløgg – for andet år i træk!

Vi laver en traditionel julegløgg med fuld smæk på julekrydderier, portvin, rom og snaps. Den lagrer i 12 måneder på gamle romfade, indtil vi synes, den har den helt rigtige afrunding.

Søren Ewald Fossum

Her gør de sig umage med “knasen” i gløggen, og det honerede dommerne med førstepladsen. Hvert år sælger Ewalds Brasserie mere end 2000 liter af deres egen gløgg, så de ved efterhånden, hvad de laver – og de kan deres kram.

Pris: 89 kr. for et glas / 189 kr. for en flaske til at tage med hjem og varme sig på
Hvor: Allégade 24A, 2000 Frederiksberg

Sokkelund – den traditionelle og populære

Foto: Sokkelund

Sokkelund er at finde i Smallegade på det mondæne Frederiksberg, men når det kommer til stamcaféens gløgg-traditioner, er der bestemt ingen smalle steder.

Vores gløgg i år er en rødvinsgløgg lavet på varme krydderier, rom-marinerede mandler og rosiner.

Tine, Sokkelund

Gløggen trækker mange gæster til stolene, når de trænger til et lille hvil på slentreturen, og den vil uden tvivl give dig farve i kinderne. Som en ekstra lille julegave kommer glasset også med husets hjemmebagte brunkager

Pris: 99 kr. inkl. hjemmebagte brunkager

Hvor: Smallegade 36 E, 2000 Frederiksberg

Rosé Rosé – den julede under varmelamperne

På Store Kongensgade ligger landets måske hyggeligste og mest veludsmykkede facade. Den tilhører Rosé Rosé, som udover dejlige bistroretter også gør en dyd ud af deres hjemmelavede gløgg. De har haft stor succes med deres restaurant i Hellerup, og derfor har de gjort kunsten efter og åbnet endnu et spot til de sultne og tørstige inde i byen.

Sæt dig under varmelamperne og put dig med et tæppe og kom i rigtig julestemning.

Vores gløgg er lavet på rødvin med julekrydderier, rosiner og hele mandler, som er marineret i portvin og cognac.

Camilla, Rosé Rosé

Pris: 119 kr. inkl. brunkager
Hvor: Store Kongensgade 62, København

Europa 1989 – den velforberedte

Gløgg København
Foto: Europa 1989

Mellem Storkespringvandet og Højbro Plads finder du café Europa 1989, der med sans for smag og æstetik skaber den kvalitet, som kendetegner dem. Tag plads udenfor – med udsigt til det glimtende julemarked på Højbro Plads og julehandlen på strøget, og nyd gløggen lige der, hvor julestemningen er til at føle på.

Den perfekte gløgg tager tid. Derfor begynder vi tidligt på at forberede den. Siden september har mandler og og rosiner ligget i lage af cognac, portvin, rødvin og rom. Vi koger også vores egen gløgg-essens af appelsin, solbærsaft, citron, honning, kanel, ingefær, nelliker og kardemommekapsler. Til sidst blander vi den med rødvin, portvin, cognac, vodka, cointreau, hyldeblomstsaft og vores rosin- og mandelmix.

Viktoria Daae, Café Europa 1989

Hos Europa 1989 har de altså gjort sig mange overvejelser omkring gløgg, og skulle du få mod på selv at kaste dig ud i projektet, kan opskiften findes i kogebogen, som sælges i baren.

De serverer også en alkoholfri version.  

Pris: 96 kr. (serveres med brunkager)
Hvor: Amagertorv 1, 1160 København K

Skt. Petri – den hemmelige opskrift

Foto: Skt. Petri

Hotel Skt. Petri i Krystalgade er også ferm til det med gløgg. De er faktisk så dygtige, at deres version af den julede drik vandt 2. pladsen ved DM i gløgg 2022. Om den siger de:

Hvis du smager vores gløgg, vil du smage den ægte vare. Hvad er vores hemmelighed? Det røber vi ikke, men det vi kan fortælle dig er, at bortset fra krydderier og alt det gode, så er vi partnere med innovative Bornholm Spirits. Her har vi fået vores talentfulde Bar Manager, Simon Fresco, til at skabe den perfekte gløgg til at fejre årets bedste tid sammen. En tår vækker alle sanser, låser op for gode minder og beviser, at vi laver den bedste gløgg i København. Bedøm selv!

Skt. Petri

Pris: 145 kr. inkl. Gourmet Æbleskiver med karamel, rabarber og æble
Hvor: Krystalgade 22, 1172 København K

Zeleste – den hvide signaturgløgg efter gammel familieopskrift

Gløgg København
Foto: Zeleste

Zeleste ligger inde med noget nær Københavns hyggeligste gårdhave med brosten, lyskæder og åben pejs. Her kan man med rette nyde et glas varm gløgg og lidt sødt mellem juleindkøbene. Inden døre er indretningen stilren og klassisk, mens stemningen er intim, hyggelig og romantisk. De gamle, charmerende lokaler byder på mange hyggelige kroge, hvor man kan sidde i ro og fred og snakke.

Signaturgløggen er en fast juletradition hos mange af vores gæster. Vi har serveret den siden 1996, da Tholstrup overtog stedet, men selve opskriften er en gammel familieopskrift. Den er lavet på hvidvin, vodka, kardemomme, kanel, appelsin og sukker. Den serveres med rosiner og mandler lige som en traditionel rødvinsgløgg.

Sofie Schleimann, Zeleste

Sofie beskriver Zelestes gløgg som mere syrlig end de fleste, og at den giver god varme fra næse til tåspidser selv på de råkolde vinterdage. Sammen med gløggen serveres husets hjemmelavede brunkager.

Hvor: Store Strandstræde 6, 1255 København K 

You may also like...