Anmeldernes favoritter: Her er restauranterne, der scorer topkarakter

thumb image

Er du i humør til en madoplevelse udover det sædvanlige? Her får du en liste med nogle af anmeldernes favorit-restauranter i Danmark. 

Mangler du inspiration til, hvor din næste fødselsdag eller kærestemiddag skal finde sted? Eller vil du bare gerne vide, hvor der venter dig en ekstra god madoplevelse i det danske land?

Se et udpluk af de restauranter, der er blevet skamrost af anmelderne og tildelt 5 eller 6 stjerner indenfor det seneste års tid.

6 stjerner: Restaurant Mejeriet

Foto: Mejeriet

Ved den smukke herregård Vilhelmsborg få kilometer uden for Aarhus finder du Restaurant Mejeriet. Her venter der dig en gastronomisk oplevelse uden lige, når Martin Lemvig og hans dygtige team tryller i køkkenet. Anmelder Tina Bryld skriver bl.a. om Mejeriet i JP Aarhus:

“Vi blev udsat for et festfyrværkeri af kulinariske tryllerier aftenen igennem, fra den syltede agurk til den søde macaron”.

Hvor: Bedervej 101, 8320 Mårslet


Book bord på Mejeriet ➤

6 stjerner: Kadeau

Kadeau startede på Bornholm i 2007, hvor de sidenhen har stjålet bornholmernes hjerter og tiltrukket gæster fra nær og fjern. I kølvandet på deres bragende bornholmer-succes kunne de i 2011 slå dørene op for deres københavnske filial i WIldersgade på Christianshavn. Madanmelder Joakim Grundahl skriver bl.a. i Politiken:

“[…] det er en vild oplevelse, fordi maden skaber en sjælden nærkontakt med dansk natur, sådan som den har aflejret sig i os efter et liv med skovture, strandture eller eftermiddage i haven”.

Hvor: Wildersgade 10B, 1408 København K


Book bord på Kadeau ➤

6 stjerner: Aabyudengaard

Foto: Aabyudengaard

Tidligere i år åbnede dørene til Aarhus’ nye kombinerede gourmetrestaurant og vinbar. Bag restauranten finder man makkerparret Rune Aaby og Anders Udengaard, der også står bag Restaurant Unico og Skovmøllen i Aarhus. Anmelder TIna Bryld skriver bl.a. om Aabyudengaard i JP Aarhus:

“Restaurant Aabyudengaard er det nye stjerneskud i aarhusiansk gastronomi. […] Michelin-restauranterne i Aarhus har fået en værdig konkurrent og kollega”.

Hvor: Vestergade 51, 8000 Aarhus C


Book bord på AU ➤

6 stjerner: Restaurationen

Restaurationen åbnede tilbage i 1991 og har lige siden været drevet af makker- og ægteparret Lisbeth og Bo Jacobsen.  Du finder Restaurationen i hjertet af København K, og her serveres moderne dansk mad, der hylder klassiske håndværkstraditioner. Debattør og madanmelder Kim Jong Andersen skriver bl.a. på POV International:

“Det kan godt være, man ikke længere stiler efter Michelin-stjerner, men maden er langt bedre og mere ægte end på nogle af de restauranter, der har dem. Ovenikøbet i et prisleje, der gør Restaurationen til et af de steder, hvor man får mest kvalitet for pengene”.

Hvor: Møntergade 19, 1611 København K


Book bord på Restaurationen ➤

6 stjerner: Tabu

Foto: Restaurant Tabu

Bag Restaurant Tabu i Aalborg står topkokken Michael “Miv” Pedersen, der i 2016 genåbnede restauranten. I løbet af restaurantens første leveår har den opnået et hav af roser fra anmeldere fra nær og fjern, fx kalder Gastromand stedet for “et nordjydsk mesterværk” og madanmelder Niels Lillelund skriver bl.a. følgende i sin seks stjerners anmeldelse i JP:

“Blæsten går frisk over Limfjordens vande, også gastronomisk set i denne tid; med sit nordjyske terroir-køkken melder Tabu i Aalborg sig blandt landets bedste restauranter.”

Hvor: Vesterå 5, 9000 Aalborg


Book bord på Tau ➤

6 stjerner: Relæ

I en kælder på Ydre Nørrebro i København finder du restauranten Relæ. Her er konceptet enkelt: Velsmagende mad uden dikkedarer. Da den dansk-sicilianske kok Christian F. Puglisi i 2010 slog dørene op for Relæ, var det med drømmen om at kunne tilbyde gæsterne høj gastronomisk kvalitet i et attraktivt prisleje. I dag er Relæ en af byens billigste Michelin-restauranter.

Anmelder Joakim Grundahl skriver bl.a. i Politiken: “På Relæ er de økologiske råvarer i fokus, men kokkens ego er fraværende. Resultatet er en meditativ og hjerneblæst lækker oplevelse af naturens undere”. Og han fortsætter: “En aften på Relæ er en fuldstændig sublim oplevelse”.

Hvor: Jægersborggade 41, 2200 København N


Book bord på Relæ ➤

6 stjerner: Format

Foto: Restaurant Format / Mr Bonjwing Lee

For nylig åbnede holdet bag Formel B deres femte restaurant, Restaurant Format. Den nyåbnede restaurants køkkenchef, souschef og restaurantchef kender dog alle hinanden fra den trestjernede Michelin restaurant Geranium. Det er altså lidt af et stjerne-team, der står bag – og de ikke så overraskende kommet utroligt godt fra start:

Jyllands-Posten giver Format 6 stjerner stjerner og skriver bl.a.: ” Format bevæger sig ubesværet ind i eliten, og mon ikke der falder en Michelin-stjerne af næste gang. Foreløbig er der seks stjerner herfra.”

Hvor: Sankt Annæ Plads 20, 1250 København K


Book bord på Format ➤

5 stjerner: Jordnær

Foto: Restaurant Jordnær

Restaurant Jordnær har indtaget det charmerende Gentofte Hotel i Nordsjælland. Teamet bag restauranten er parret Tina og Eric Kragh Vildgaard, og sammen med deres team sørger de for, at du får dig en helstøbt restaurantoplevelse med god mad og god service. Sven Rasmussen giver Jordnær fem stjerner i Berlingske, og skriver bl.a. om en af retterne:

“En ret så mættet af smag og samtidig så skarp, at man kunne skære sig på den”, mens White Guide understreger, at “Jordnær i Gentofte betyder gastronomi på topniveau”.

Lærke Kløvedal fra Politiken giver ligeledes Jordnær fem hjerter, og hun skriver bl.a.: “En middag på Jordnær i Gentofte er en fest af smagsindtryk og en udflugt værd”.

Hvor: Gentoftegade 29, 2820 Gentofte


Book bord på Jordnær ➤

5 stjerner: Fru Larsen

Restaurant Fru Larsen er beliggende i Langå og er kendt for sin særlige atmosfære og sit gode håndværk. I den hyggelige restaurant finder du kunst, antikviteter og knitrende ild i pejsen, der er med til at sætte til helt rette stemning. På menukortet finder du retter, der er inspireret af det nordiske køkken og årstidens friske råvarer.

Morten Bundgaard skriver bl.a. i JP, at “Restaurant Fru Larsens rasende elegante gourmetkøkken kan snildt måle sig med landets elite trods en ydmyg placering og de lokaler”

Hvor: Østergade 1, Laurbjerg, Langå


Book bord på Fru Larsen ➤

 

5 stjerner: Villa Vest

På Strandvejen i Lønstrup finder du den charmerende restaurant Villa Vest. Her kan du se frem til noget nær Danmarks bedste udsigt over Vesterhavet og ikke mindst fortrinlige lokale smagsoplevelser. På Villa Vest kan du forvente fantasifuld og veltilberedt mad, der er lavet af lokale råvarer.

Anmelder Niels Lillelund giver Villa Vest fem stjerner i Jyllands-Posten, og han skriver bl.a.: “Man skylder sig selv at besøge Villa Vest. Fremragende mad og en udsigt, man sent glemmer”.

Hvor: Strandvejen 138, Lønstrup, 9800 Hjørring


Book bord på Villa Vest ➤

You may also like...