Bloggeren Anne au Chocolat anbefaler: De bedste spisesteder i København

thumb image

Hvor går de erfarne madskribenter hen for at spise godt? I denne uge guider chokolade-bloggeren Anne au Chocolat til sine favoritsteder i København.

Har du besøgt madbloggen anneauchocolat.dk, så ved du sikkert allerede, at sådan et besøg giver stor risiko for at blive lækkersulten ud over det sædvanlige – i hvert fald hvis du er til chokolade. Anne au Chocolat aka. Anne Moltke Dahl tilbereder lækre desserter med særligt fokus på chokoladen, og hun har bl.a. skrevet bogen ”Lykken er chokolade”.

Men når hun ikke lige står og kreerer chokoladelækkerier, er hun også hyppig besøgende på de københavnske restauranter. Her fortæller hun om sine favoritrestauranter i København.

Hvad er dine favoritrestauranter i København?

Kadeau er min helt klare yndlingsrestaurant i København. De kan bare noget helt særligt med råvarerne, og selvom de har et nordisk køkken, tør de også satse på noget lidt andet. Jeg er mega frankofil og stor fan af kraftige smage og umami, og det fungerer ret godt, når det bliver kombineret med det nordiske køkkens mere ferske og rå smage.”

Kadeau betyder også særligt meget for mig, fordi vi spiste der, da min mand og jeg blev gift sidste februar. Det er også planen, at vi skal spise der igen i anledning af vores bryllupsdag.”

”Derudover er jeg rigtig glad for Restaurant Amass på Refshaleøen. Ud over deres vanvittigt velsmagende mad skyldes det omgivelserne med deres hyggelige urtehave og den helt særlige stemning, man finder der.”

Foto: Bæst

Foto: Bæst

”Jeg er også glad for alt, hvad Kim Rossen og Christian Puglisi laver. Jeg synes Relæ, Manfreds og Bæst er nogle fantastiske restauranter. De er gode til at forny sig selv og er konsekvente i deres tilgang til økologi uden at være dogmatiske. Manfreds er faktisk det første sted, jeg var ude at spise med min mand, så det sted betyder også ret meget for mig. Og Bæst laver bare pizzaer i verdensklasse, og deres bøffel-mozzarella er fantastisk.”

LÆS OGSÅ: Mirabelle bliver Nørresbros nye spisested

Hvor meget betyder desserten for din restaurantoplevelse?

”Den betyder rigtig meget for mig – jeg kan også sagtens finde på at tilkøbe en ekstra dessert. Jeg er generelt helt klart mest til forret og dessert, jeg synes, det er de retter, som ofte har mest ”wauw-effekt.”

”En af de rigtig gode desserter, som jeg har fået for nyligt er hos Eldorado. Det var en ret af umodne og modne ananas med råcreme, litche-sorbet og ingefærkage, det smagte virkelig godt.”

Hvad er det vigtigste for dig, hvis du skal have en god restaurantoplevelse?

”Madens smag og visuelle udtryk er selvfølgelig det vigtigste, men selve restaurantoplevelsen har også stor betydning. Tjeneren skal være opmærksom og god til at afkode gæsterne, så tjeneren ved, om det er gæster, der gerne vil have mange detaljer om maden eller hellere bare vil sidde i fred og flette fingre.”

”Jeg tror generelt, at jeg er en ret taknemmelig gæst, der sætter stor pris på maden og oplevelsen – jeg sidder ikke og tænker at, uh det kunne jeg selv have lavet bedre. Jeg er jo ikke madanmelder.”

You may also like...