Bare fem minutters flyvende tæppetur fra Nørreport Station: Mellemøstligt madeventyr på DADA

thumb image

Krydret, eksotisk, farverigt, smagfuldt. Kom med på tur i det mellemøstlige madunivers på DADA. Et mekka for dem med hang til humus, falafel og baba ganoush

#annonce

Kom og følg mig, tag nu med mig, lad mig give dig Arabiens drøm.

Mange har nok taget sig selv i at synge med på Anne Gadegaards vinderhit fra børne-mgp 2003, om eventyrets land med Aladdins magiske lampe, Ali-Baba og karavaner i det varme sand.

Når du træder ind over dørtærsklen på Krystalgade 24, hænger duften af orientalske krydderier i luften. En duft, der er i stand til at henføre enhver til tusind og én nats eventyr og mellemøstens eksotiske middelhavsregioner – bare fem minutters flyvende tæppe-tur fra Nørreport Station i det historiske gamle Daells Varehus som er en del af Hotel SKT. PETRI.

Det er et stykke af Arabiens drøm, du kan få på DADA, Københavns nye mellemøstlige mekka. Her hyldes det mellemøstlige køkken, som regnes for at være ét af verdens ældste køkkenkulturer. En rig madtradition, hvor måltidet danner ramme om hygge og samvær. Og netop dét er i højsæde, når du spiser på DADA.

Nordiske basar-vibes

Her møder bygningens stramme funkisarkitektur restaurantens pulserende hulestemning og stærke farver på væggene.

Selv om du ikke bliver mødt af tjenere i snabelsko og gulvlange kjortler, messinglamper med kulørte glas i loftet og mosaikker på vægge og gulve, som du helt sikkert kan genkende, hvis du har stået i en basar eller souk og pruttet om prisen – så emmer restauranten stadig af mellemøsten, dog med et drys af nordisk touch.

Sorte lofter, polstrede sofakroge, farverige puder og tæpper og dæmpet belysning, er alt sammen med til at skabe en hyggelig og afslappet atmosfære. på DADA, der har plads til 148 siddende gæster. 

Orientalske krydderier og farvefest på tallerknerne

Der er ikke sparet på farverne, når det kommer til maden og de skåle og fade, den serveres i.

Her kan du mæske dig i små lækre deleretter eller gå all in, og prøve deres 10 retters menu til 300 kr., der serveres over fire omgange, og giver dig mulighed for at smage alt det, som det mellemøstlige køkken har at byde på. 

Sæt tænderne i saftig flammegrillet kød, sprøde falafler lavet på edamame, farverige salater, grønne retter, grillet fladbrød og alverdens små mezze og dyppelser.

Selfies, kebab-klipklapper og pitchers

Alle er velkomne i DADAs brede favn – uanset om du kommer i jakkesæt, kjole, badetøfler eller snabelsko.

På DADA er der højt til loftet på flere måder. Her er plads til store armbevægelser og leg. Derfor kan du også kickstarte din aften med at tage et selfie i deres selfiebooth, købe et par kebab-klipklapper eller t-shirts med hjem og få klippekort til deres pitchere, hvor det 7. køb er på huset.

I weekenderne skruer de lidt ekstra op for musikken og sætter soundtracket til turen videre ud i det københavnske natteliv.

Så hop i snabelskoene og ombord på dit flyvende tæppe og sæt kursen mod Krystalgade og DADA.


Book bord på DADA ➤

You may also like...