Guide: 5 aarhusianske restauranter med delemad

thumb image

Delemad er efterhånden blevet lidt af et hit i Danmark. I anledning af, at Aarhus er kulturhovedstad 2017 får du her en oversigt over 5 gode restauranter i Aarhus, hvor det er kutyme, at man ta’r fra sidemandens tallerken.

Det er slut med at smage hinandens mad i smug, når I er ude at spise. Flere århusianske restauranter tyr i dag delemadskoncepter, hvor det er mere end okay at nuppe fra naboens tallerken og række hen over bordet efter fjerne fade.

Her er en liste med 5 forskellige bud på lækre delevenlige restauranter i Aarhus.

1. Frederiksgade 42

frederiksgade-42

Frederiksgade 42 er et oplagt valg, hvis du vil opleve delemad for fuld udblæsning i Aarhus. Her er smag og fællesskab i fokus, og alle retterne deles mellem jer på bordet.

Vælg blandt tre delemenuer, der er nøje sammensat af kokken, og som kan tilfredsstille både den lille og den store sult. Retterne er lavet af gode lokale – oftest økologiske – råvarer, og køkkenet bygger på et 80/20-koncept, hvor 80% af måltidet er grøntsager og 20% er fisk eller kød.

Hvor: Frederiksgade 42, 8000 Aarhus C


Book bord på Frederiksgade 42 ➤

2. Sårt

saart

Sårt er en hyggelig delikatesse og restaurant i Jægergårdsgade i Aarhus. Her serveres lækre retter med gode sager fra delikatessen, friskfanget fisk, kød fra deres egen gård og grøntsager fra venner og bekendte.

Maden er utrolig delevenlig, og de anbefaler, at man bestiller en masse retter til deling ved bordet. Vælg selv blandt retterne eller lad køkkenet blande en masse kolde og varme retter for dig – en ‘Blandet landhandel’ kalder de det. Stemningen er hyggelig og livlig, og indretningen er simpel nordisk med rustikke træborde, mørke møbler og hvide vægge.

Hvor: Jægergårdsgade 6, 8000 Aarhus C


Bestil bord på Sårt ➤

3. Canblau

canblau

CANblau er de specialiseret indenfor delemad, som vi kender den fra Spanien: Tapas.  Menukortet bugner af små tapas retter, der er ideelle til at dele med familien og vennerne. I kan udforske restaurantens a la carte kort eller vælge kokkens tapas menu, der består af brød, mandler og oliven samt fire kolde tapas og fire varme tapas.

I sine nye, smukke lokaler overfor Vor Frue Kirke er CANblau vokset til Danmarks største tapasbar. På deres 1100 kvadratmeter har de både spisebar, loungeområde og ikke mindst en kæmpe vinkælder med alskens spændende vine.

Hvor: Frue Kirkeplads 4, 8000 Aarhus C


Book bord på CANblau ➤

4. D’vinos

dvinos

D’vinos er en autentisk spansk vinbar og restaurant på Klostertorvet midt i Aarhus. Her kan I nyde et glas vin og lidt snacks, eller I kan gå på opdagelse i deres gourmet-tapas.

Menukortet byder på forskellige små serveringer, og selvom tapas konceptet oprindeligt er spansk, så lader D’vinos sig ikke indskrænke – de henter nemlig inspiration fra hele verden. De smukke lokaler er indrettet med sydlandske plakater på væggene, unikke antikviteter og klassiske danske designmøbler.

Hvor: Klostertorvet 4,  8000 Aarhus C


Book bord på D'vinos ➤

5. Früd no 16

frud-no-16

Spiseklubben Früd NO16 ved havnefronten har fokus på tidens trends på den danske restaurantscene. Og hvad er mere trendy end delemad i disse dage? På NO16 består den aktuelle menu af 3 sociale tapas, som I deler ved bordet samt en hovedret og en dessert til jer hver.

Det er derfor et oplagt sted for dig, der nu nok gerne vil dele, men alligevel helst have din bøf for dig selv.  Den store restaurant har sorte marmorgulve, og indretningen er præget af både råt beton og varmt træ, som skaber et spændende udtryk og vigtigst af alt en hyggelig og behagelig atmosfære.

Hvor: Europaplads 16, 8000 Aarhus C


Book bord på Früd no 16 ➤

You may also like...