Deltagere fra bageprogram: Her er vores favoritsteder i København

thumb image
Foto: Klaus Andersen

De har deltaget i et af dansk tv’s største successprogrammer. De bager alt fra lækkert brød til smukke, velsmagende kager. Når de ikke selv står hjemme i køkkenet og eksperimenterer med mel, sukker og sprøjteteknik, nyder de at udforske den danske madscene. Læs med her, hvor de to deltagere kommer med deres anbefalinger til restauranter i København.

Har du set lørdagsflimmer i bedste sendetid, bør navnene Klaus Andersen og Amrinder Kaur Sadana ringe en klokke. Begge har nemlig deltaget i det populære DR-program Den Store Bagedyst 2022.

I hver sæson kæmper 10 deltagere sig igennem alverdens bageudfordringer. Bageudfordringer, hvor deltagerne prøver kræfter med alt fra klassisk bagværk til innovative kreationer, hvor deres bagtekniske snilde og kreativitet blæser både seerne og dommerne bagover.

Men gad vide hvad deltagerne egentlig laver, når de ikke står i forklæde og med mel op til albuerne i færd med at imponere dommer-duoen og seerne med deres originale kreationer i det famøse bagetelt ved Clausholm Slot?

Det har vi sat os for at finde ud af. Læs med her og find ud af, hvor forhenværende bagedyst-deltagere, Klaus og Amrinder, søger hen, når de vil spise god mad fra den danske gastronomiske scene. Vi skal blandt andet forbi et skønt brasserie på Frederiksberg og et populært bageri i hjertet af Indre By.

Bagedyst-vinder Klaus Andersen: Et af mine favoritsteder i København

Klaus Andersen. Bagedyst
Foto: Klaus Andersen

Klaus Andersen fra Frederiksberg blev kåret som vinder af Den Store Bagedyst 2022, og det var bestemt ikke uden grund! Han imponerede nemlig dommerne gang på gang med sine søde kreationer, som fik ham hele vejen til finalen.

Når Klaus Andersen ikke er hjemme i køkkenet, hvor han ellers nyder at kokkerere både i det søde og salte køkken, holder han meget af at spise ude med sin kæreste Thomas. Han betegner sig selv som en vaskeægte livsnyder, der sætter pris på gode oplevelser, hvorfor det heller ikke kommer som en overraskelse, at restaurantbesøg fylder meget i hans hverdag.

San Marco Junior

San Marco Junier. Bagedyst
Foto: San Marco Junior

Da vi bor lige rundt om hjørnet for San Marco Junior, er det et oplagt sted at lægge vejen forbi, når sulten nærmer sig. Men det er bestemt ikke derfor. Marc, som er sønnen af resturantens grundlægger, har formodet at forny restauranten, både visuelt, men også gastronomisk, så menuen både hylder det traditionelle italienske køkken, men med et moderne nordisk tvist, som gør, at man kommer igen og igen.

Klaus Andersen

Klaus nævner, at San Marco Junior er det perfekte stamsted af flere årsager. Klaus og hans kæreste, Thomas, er begge vegetarer, og San Marco Junior har et godt udvalg af udsøgte vegetarretter, som selv den største kødspiser har lyst til at kaste sig over. Desuden nævner Klaus, at de har åbent hele dagen, og det opmærksomme, servicemindede personale er med til at skabe en hjemlig atmosfære, hvor han fortæller, at man som gæst øjeblikkeligt føler sig velkommen.

Amrinder Kaur Sadana: anbefaler bagerperle i hjertet af København

Bagedyst. Amrinder Kaur Sadana.
Foto: Amrinder Kaur Sadana

Amrinder på 38 år er født og opvokset på Nørrebro. Hun var ligeledes deltager i Den Store Bagedyst 2022. Hendes forældre flyttede fra hhv. Jalandhar og Amritsar, Indien, til Danmark i start 70’erne. Et land med en rig madkultur, der især er kendt for sine skønne, aromatiske simreretter, hvor brændte krydderier fremkalder varme kinder og tilfredsstiller smagsløgene.

Når Amrinder ikke selv fremtryller velsmagende retter og bager lækkert bagværk, er der især en bagerperle i København, hun glædeligt aflægger visit hos igen og igen.

BUKA – Strøget

Buka Strøget. Bagedyst
Foto: Buka

BUKA Bakery startede som lille bageri på Store Kongensgade, men er nu beliggende på Strøget. Her kan man få lov til at sidde ned og nyde deres lækre bagværk. Om det så er morgenmad, en god sandwich til frokost eller bare lidt hyggekage om eftermiddagen.

Amrinder Kaur Sadana

Amrinder anbefaler, at man prøver flere af deres madvarer. Blandt andet roser hun surdejsbollen med kerner med ost og smør samt vanilje chiagrød med bærkompot til skyerne. Orange kanelsneglen er også en favorit. Hun beskriver den som værende både syrlig, snasket og blød på den helt rigtige måde. Til fastelavn anbefaler hun at prøve Bukas hjemmelavede fastelavnsboller, hvor hendes personlige favorit er den med chokolade.

Næste gang du skal ud for at spise frokost eller aftensmad eller blot snuppe en hurtig snack, kan du trygt svinge forbi Klaus’ og Amrinders favoritsteder i København og på Frederiksberg.

You may also like...