Disse restauranter slog dørene op i 2018

thumb image

Mange restauranter har slået dørene op i 2018 i København. Få et overblik over mange af de nye steder lige her.

Det boomer med nye restauranter som aldrig før, og 2018 var ingen undtagelse. Her kan du få et overblik over mange af de restauranter, der slog dørene op i 2018.

Ewalds

Foto: Ewalds

På EWALDS bliver dine smagsløg sendt til Frankrig lige midt på Frederiksberg. På det nyåbnede franske brasserie er det den gode franske mad og hyggen, der sætter dagsordenen. Her serveres der franske klassikere, som suppleres af snack-retter som rillette, kroketter og vafler med serranoskinke, inspireret af Sørens tid som kok på Rasmus Oubæks Gorilla.

Hvor: Allegade 24 A, 2000 Frederiksberg

Mission

På første parket lige ud til Københavns havn ligger en mintgrøn perle, der huser restauranten Mission, The Standards absolut nyeste skud på stammenMission er en middelhavsrestaurant med et californisk mindset. Tanken der ligger bag er at omfavne de kulinariske skatte, der kommer ud af en region med så stor diversitet. Retterne er inspireret af lande som Italien, Nordafrika, Israel, Libanon og Tyrkiet.

Hvor:Havnegade 44, 1058 København K


Book bord på Mission ➤

IBU

Foto: IBU

Vil du med på en eksotisk smuttur til Sydøstasien? Den anerkendte kok Henrik Jyrk har åbnet en asiatisk fusionsrestaurant, der sender dig på en smagfuld rejse til Malaysia og Singapore. Singaporeansk chili krabbe, Rendang (indonesisk simreret), spareribs, andehjerter med teriyaki og Wagyu med rødvin og wasabi er blot nogle af de asiatiske lækkerier, du kan komme til at sætte tænderne i på Restaurant IBU på Vesterbro. IBU er kommet virkelig godt fra start og var nomineret til Årets nye restaurant i årets White Guide uddeling.

Hvor: Vesterbrogade 56, 1620 København V

Madklubben Østerbro

2018 startede godt for Madklubben. Deres store ombygning af den historiske PARK-bygning ved Østerbro Stadion nåede over målstregen med åbningen af den nye restaurant, Madklubben Østerbro. Restauranten er stilfuldt indrettet med designklassikere fra Børge Mogensen, marmoroverflader og rustikke træsorter, og de forskellige områder af restauranten har hvert sit særpræg: Du kan fx få plads i ‘balsalen’ med åbent køkken og kig til grønsværen, i ‘orangeriet’ med glasvægge ud til terrassen eller i det elegante og lounge-inspirerede ‘guldrum’. Uanset hvor du sidder, er rammerne for en god oplevelse på plads, og der er rum til både en hyggelig hverdagsaften eller en festlig fredag aften med cocktails.

Hvor: Østerbrogade 79, 2100 København Ø


Book bord på Madklubben Østerbro ➤

Mondän

I januar slog Mondän dørene op på Godthåbsvej på Frederiksberg. Her forkæler køkkenchef Mads Dalsborg med traditionelle danske retter til frokost, mens aftenkortet er inspireret af det franske og italienske køkken.

Hvor: Godthåbsvej 26, 2000 Frederiksberg

& Rudolph

Foto: Ralph & Rudolph

& Rudolph beskriver deres spisested som ‘cozy cuisine’. Restauranten er på én gang uformel, har feel-good stemning, men kan også overraske. På & Rudolph serveres der årstidsbestemt mad, der er inspireret af køkkener fra hele verden. Samtidig kan du spise med god samvittighed, da restauranten bestræber sig på at alle råvarer er økologiske. Restaurant er trods sin korte levetid allerede anmeldt i White Guide 2019.

Hvor: Classensgade 11 A, 2100 København Ø

Souls Nørreport

Foto: Souls

Det veganske spisested Souls på Østerbro, som var nomineret til AOK’s Byens Bedste Café i 2017, åbnede i 2018 endnu en café – denne gang lige ved Nørreport. På Souls kan du gå på opdagelse i menukortet, der både byder på de instagram-venlige smoothie bowls, brunch, avocadomadder, burger, salat og pizza lavet på boghvede, samt spændende drikke og farverige cocktails.

Hvor: Nørre Farimagsgade 63, 1364 København K

Promenaden

Foto: Promenaden

Promenaden er et historisk etablissement fra 1932, og den smukke, klassiske restaurant, der ligger midt på Frederiksberg Allé, er fyldt med historien om livet på Frederiksberg. Og det ønsker de nye folk på stedet at bevare. Ligesom søsterrestauranten, Sans Souci på Madvigs Allé, er det smagen, de lokale råvarer, det gode håndværk og masser af atmosfære, som indrammer den oplevelse, de vil give deres gæster.

Hvor: Frederiksberg Allé 58, 1820 Frederiksberg C

Public

På Halmtorvet ved Kødbyen på Vesterbro ligger italienske restaurant PUBLIC. Ejerne er folkene bag La Fattoria, der i flere år begejstrede Papirøens gæster med sine syndige porchetta-sandwiches med langtidsstegt gris. På Public vil den italienske indehaver Cindy Romor udvide danskernes italienske horisont med delevenlige Italienske egnsretter, prosecco og fokus på det ærlige, simple måltid.

Hvor: Halmtorvet 36, 1700 København V


Book bord på Public ➤

Glød

Foto: Glød

På Glød arbejdes der med sæsonens råvarer med en masse kærlighed til maden. Intet hokus pokus – mad helt nede på jorden, hvor duften og smagen er i fokus. På holdet bag Glød finder du Camilla Noe Kristensen i køkkenet, som tidligere har været ansat på Den Røde Cottage, og så er det Mikkel Lynge, , som tidligere har været souschef på Kadeau København, Geranium & Uformel, og som senest var restaurantchef og sommelier på Nabo, der står for vinen.

Hvor: Adelgade 12,1304 København K


Book bord på Glød ➤

Moi Korean

Vild med koreansk? Så skal du tage et smut forbi Moi, der har fået roser af anmelderne. ❝Hos Moi Korean kan man få autentisk koreansk BBQ – og en lækker en af slagsen❞, sådan skriver Politiken Madanmelder David A. Dyrholm Nielsen, som giver Moi Korean Copenhagen fire flotte hjerter og en god anmeldelse.

Hvor: Vesterbrogade 42, 1620 København V


Book bord på Moi ➤

Bar PASTA

Ravioli. Tagiatelle. Spaghetti og Strozzapreti er bare nogle af de italienske specialiteter, du kan få serveret på Bar Pasta, som er et af de helt nye skud på stammen på Nørrebros. Har kan pastaelskeren nyde pastaretter med autentisk velsmag, der sender dig et smut til pastaens mekka, Italien.

Hvor:  Vedbækgade 13, 2200 København N


Book bord på Bar Pasta ➤

Dorfs Gastrobar

Foto: Dorfs

Dorfs så dagens lys i det tidlige forår 2018. Her serveres et stort udvalg af fadøl og gin, som du kan drikke mens du sætter tænderne i østers og tapas.

Hvor: Valkendorfsgade 22, 1151 København K


Book bord på Dorfs ➤

Roxie

På Hotel Herman K holder Kadeaus uformelle lillesøster, Roxie, til. Her kan du sippe udsøgte drinks og cocktails, mens du kan smage på et miks af retter, som kan deles med resten af bordet. Sæt tænderne i retter som friterede fjordrejer og gærcreme, smag den røgede torskerogn på grillet brød eller prøv Roxies tatar, gillardeau samt grillede- og syltede grønne tomater.

Hvor: Bremerholm 6, 1069 København K


Book bord på Roxies ➤

Bazaar

Foto: Bazaar

Bazaar er stedet, der hylder den fabelagtige madkultur, der strækker sig lige fra Syrien i øst langs Middelhavet til Sydspanien og videre ned til Marokko i Nordafrika. På Bazaar kan du vælte dig i eksempelvis lækre små deleretter med dit selskab  – for på Bazaar er det sociale samvær i højsædet. Vil du opleve en af verdens rigeste madkulturer i en atmosfære, som er inspireret af bazaaren – gerne med gode venner eller familie – så er du sikret det perfekte set-up hos Bazaar.

Hvor: Dronningens Tværgade 21, 1302 København K

Basso

Foto: Basso

Efter stor succes med Basso i Aarhus, skulle Københavnerne ikke snydes for det populære social dining-koncept, stedet indbyder til. Som Basso selv beskriver det “For os er det vigtigt, at retterne kan deles ved bordet, så alle ved bordet kan opleve de forskellige smagsoplevelser -vi kalder det social dining!”. På Basso er menuen stærkt inspireret af det italienske køkken, men med respekt for danske rødder og råvarer, så menuen får et nordisk twist. Du kan enten selv sammensætte din menu eller kaste dig over enten 10 eller 13 serveringer.

Hvor: Dronningens Tværgade 22, 1302 København K

Bistro Avenue

Nicolai Bernhof er ny ejer af Bistro Avenue, og det har betydet, at der er tænkt i helt nye baner for en opgradering af restauranten. Stedet er forvandlet til en fransk bistro, hvor specialiteten er de franske gourmet-pizzaer, du finder på menukortet. Bistro Avenue ligger centralt i København på Axeltorv, og her er naturligvis stor udendørsservering på torvet, hvor du kan nyde både dit måltid og forårssolen.

Hvor: Axeltorv 8, 1609 København V


Book bord på Bistro Avenue ➤

Koii

Hos Koii finder du det bedste fra forskellige asiatiske køkkener – du kan bestille alt fra kinesiske dumplings og gao bao til japansk sushi og thailandsk pad thai. Koiis mission med maden er at frembringe måltider, der sætter alle sanser i spil. Dyderne, der fylder køkkenet, er grundighed og disciplin, som er grundtanker, der er taget med i Japans ånd.

Hvor: Jægersborg Allé 16, 2920 Charlottenlund


Book bord på Koii ➤

Watami Nørregade

Watami på Jægersborg Allé har haft så stor succes, at de har åbnede endnu en restaurant – denne gang på Nørregade med udsigt til Folketeatret og indre Københavns pulserende liv. Danhong Li, som er driftleder, har over 18 års erfaring fra samme type stilling. Besøger du Watami, kan du forvente sushi og sticks, som er lavet med ‘perfektion, kreativitet, håndværk og smag’, som Watami beskriver deres madlavning. Du kan vælge at blive på Watami og blive kræset om, mens du nyder dit måltid, eller du kan få det pakket smukt og praktisk, så det er lige til at tage med under armen.

Hvor: Nørregade 28,1165 København K


Book bord på Watami ➤

Undici

Foto: Undici

I et gammelt autoværksted på Wilders plads, på det solrige hjørne lige der hvor Wilders kanal og Christianshavns kanal mødes, inviterer Undici på italienske egnsretter og lokale druesorter. Her kan du med udsigt til vandkanten nyde friske pastaretter og spritzere på terrassen. Bag ’Undici’ står restauratørerne Andreas Malling, Thue Mølck Nilsson og Charles Teinby. De driver allerede spisestederne Sankt Annæ 8 på Christianshavn og 20A i Ravnsborggade samt den franske restaurant lalala i Strandgade på Christianshavn.

Hvor: Wilders Plads 11, 1403 København K


Book bord på Undici ➤

Den Gule Cottage

I maj åbenede Den Gule Cottage med nye forpagtere fra Raadvad Kro. Den yndige gule cottage med sit grønne bindingsværk er beliggende ideelt i Klampenborg med udsigt over Bellevue og Øresund. Her kan du booke bord i lokalet indenfor, eller vælge at booke et bord på den udendørs terrasse med havudsigt. Rikke Kold Black og Peter Steen, som genåbner Den Gule Cottage, er også henholdsvis restaurantchef og køkkenchef på Raadvad Kro i dag. Peter har blandt andet tidligere været souschef og køkkenchef på restaurant Le Sommelier i midten af København, mens Rikke tidligere var tjener fra Le Sommelier og Paustian ved Bo Bech.

Hvor: Taarbæk Strandvej 2, 2930 Klampenborg

Mad & Kaffe Frederiksberg

Foto: Mad & Kaffe

I maj åbnede det populære spisested Mad & Kaffe en lillebror på Frederiksberg og ligger nu både på Frederiksberg, Amagerbro og Vesterbro – klar til at forkæle deres gæster med deres instavenlige morgenmad, burgere og smørrebrød. Skal du spise deres yderst populære morgenmad anbefaler vi, at du kommer i god tid – især i weekenderne, hvor folk ofte står i kø for at få en plads.

Hvor: Godthåbsvej 45, 2000 Frederiksberg


Book bord på Mad & Kaffe ➤

MØR

Vild med smagen af godt og MØRt kød? Så er MØR, der har slået sig ned i det hippe kvarter Kødbyen på Vesterbro, nok lige noget for dig. Her kan du sætte tænderne i gode udskæringer serveret med garniture af grillede grøntsager, sprøde pomfritter, kartofler og sauce.

Hvor: Skelbækgade 3A, 1717 København


Book bord på Mør ➤

Le Coq en Pate

Foto: Coq en Pate

Banker dit hjerte for det franske, eller kender du en, der er tosset med fransk mad, så skal du besøge Le Coq en Pâte, der slog dørene op på Landskronagade på Østerbro i 2018 – Her får du serveret mad i ægte fransk bistro stil lavet fra bunden af kvalitets råvarer til en god pris.

Hvor: Landskronagade 4, 2100 København Ø


Book bord på Coq en Pate ➤

Salon CPH

På Salon CPH er det den kendte kok Claus ” Den Røde” Christensen, der byder velkommen og laver med med masser af varme og kærlighed. Her kan du nyde et glas vin med delikate snacks eller få serveret klassiske danske og franske retter i restauranten, der er bygget op som salonner og udstillingslokaler, hvor gastronomi og kunst kan smelte sammen.

Hvor: Bredgade 63, 1260 København K


Book bord på Salon ➤

DAIZY’S

På DAIZY’s, der ligger i Dronningens baghave midt i København på Sankt Annæ Plads kan du spise mad inspireret af det amerikanske køkken. Her kan du sætte tænderne i saftige burgere, kylling, vafler om andet godt.

Hvor: Sankt Annæ Plads 16, 1250 København K


Book bord på Daizy's ➤

Spisebar15

Foto: Spisebar15

Den velkendte Spisebar20 udvidede i november på Frederiksberg med Spisebar15. Spisebar15 servere ligesom sin søster-restaurant på Nørrebro morgenmad, brunch og ugeretter, så det er muligt at smage på noget nyt, hver gang man besøger stedet. Maden er inspireret af det franske og danske gadekøkken. 

Hvor: Rolighedsvej 15, 1958 Frederiksberg C


Book bord på Spisebar15 ➤

Skindbuksen

København mistede ifølge mange lidt af sin sjæl, da det i august kom frem, at en af Danmarks ældste værtshuse måtte lukke efter en bitter strid om ejendommen, hvor beværtningen havde holdt til siden 1728. Men nu er det 300 år gamle værtshus på Lille Kongensgade genåbnet – helt ved sit gamle jeg. Stedet er stadig ærkedansk med smørrebrød og klassisk dansk mad på menuen – og hofretten på stedet, skipperlabskovs, som er blevet serveret gennem traditioner, er selvfølgelig stadig at finde på menukortet.

Hvor: Lille Kongengade 4, København K


Book bord på Skindbuksen ➤

Mahalle – Nansensgade

Foto: Mahalle

I det hyggelige Nansensgade kvarter tæt på Torvehallerne i København har Mahalle åbnet deres andet spisested. Mahalle er allerede et ynglingsspot for de lokale på Nørrebro, der har nydt lækre libanesiske retter i Birkegade, hvor deres første spisested. Nu er turen kommet til det hyggelige lokalsamfund i Nansensgade kvarteret, der kan finde delikate og hjemmelavede retter som arabisk fladbrød, halloumisalat, hummus og baba ganoush.

Hvor: Nansensgade 66, 1366 København K


Book bord på Mahalle ➤

Frankies

Madklubbens nyeste skud på stammen byder på pizza i lange baner. Her er plads til alle, som elsker stenovnsbagt pizza, uformel og hyggelig stemning, god musik, iskolde øl samt kander med cocktails. Besøg Frankies på både Nørrebro og Østerbro.

Hvor: Sortedam Dossering 5, 2200 København N


Book bord på Frankies Nørrebro ➤

Hvor: Østerbrogade 79, 2100 København Ø


Book bord på Frankies Østerbro ➤

 

You may also like...