Forår på tallerkenen: Lækre sæsonmenuer i København

thumb image
Foto: The Pescetarian

Foråret har endelig meldt sin ankomst! Sæsonen betyder menuskift på byens caféer og restauranter, hvor du kan glæde dig til at opleve forårets lækreste smage og råvarer. Se nogle af Københavns skønne forårsmenuer her.

Forår er lig med lune dage, solkyssede kinder og hyggelige solskinsstunder med dem, du har kær.

Nu kan vi endelig pakke vintertøjet væk og finde det lette, farverige tøj frem. Spisestedernes terrasser og gårdhaver er fulde af soltørstige københavnere, og de kolde øl og forfriskende drinks bliver flittigt langet over disken.

Sæsonens råvarer danner rammerne om restauranternes delikate retter, hvor blandt andet asparges og rabarber dominerer menukortet.

Læs videre her og se, hvor du kan nyde vaskeægte forår på tallerkenen i København.

Æstetiske, velsmagende forårsretter hos The Pescetarian

Esplanadens anerkendte pescetarrestaurant, The Pescetarian, serverer sæsonens friskfangede fisk, skaldyr og nyhøstet frugt og grønt. Så det kommer næppe som en overraskelse, at de har forberedt en forårsmenu ud over det sædvanlige, som ikke bare ser fantastisk ud, men som også smager derefter!

Glæd dig til asparges, blæksprutte, ceviche, kantareller, tarte a l’oignon, sej, østers og en udsøgt dessert bestående af fermenterede brombær med hjemmelavet kærnemælk og financier.

Pris: 4 retter 450 kr. pr. person // 6 retter 650 kr. pr. person
Hvor: Amaliegade 49, 1256 København K

Luksus smørrebrød med forårsfornemmelser på Schønnemann

Restaurant Schønnemann ligger på Hauser Plads i København, og her er der siden 1877 blevet serveret sild, øl og brændevin, hvilket gør restauranten til en af de ældste, stadig eksisterende spisesteder i København. Schønnemann er en anmelderrost frokostrestaurant, der serverer smørrebrød og traditionelle lune retter i en klasse for sig – naturligvis ledsaget af en velskænket fadøl og snaps i alskens variationer.

På forårskortet vil du finde smørrebrød, der tager udgangspunkt i forårets smagsnuancer. Du kan vælge mellem smørrebrød med røget sildesalat, rødspætte hollandaise og tre forskellige versioner af smørrebrød med røget lammelår. Til dessert kan du bestille en vaniljebudding med rabarber og knas samt Farmors rabarberkage – så bliver det ikke mere forårsagtigt!

Pris: Smørrebrød fra 110 kr.
Hvor: Hauser Plads 16, 1127 København K

5-retters sæsonmenu på Lago

Går du en tur langs Søerne, vil du for enden af Korsgade på Nørrebro finde den lille, charmerende restaurant og vinbar Lago. Foruden at have en verdensklasse udsigt til Peblinge Sø råder de over et skønt menukort med lækker mad og interessante vine.

Forårskortet byder på en 5-retters menu, der blandt andet står på kammuslinger, portobello med grønne asparges og en rabarberdessert.

Pris: 495 kr.
Hvor: Korsgade 1, 2200 København N

Tasting menuer der emmer af forår på Capa

På det ikoniske Palace Hotel på Rådhuspladsen i København ligger en restaurant med noget af verdens bedste kød på menukortet. Navnet er Restaurant Capa, og i køkkenet finder du blandt andet TV-kokken Casper Sobczyk og hans berømte smørbøf.

I foråret kan du smage lidt af det hele på kortet. Du kan vælge mellem en 3-retters, 5-retters og 7-retters menu, der alle også findes i en vegetarisk version. De mange lækre forårsretter består blandt andet af syltet rødfisk med grillet peberfrugt, majroe med sauce blanquette, hvide og grønne asparges med hollandaisesauce, okse ribeye og meget mere.

Pris: 3 retter 500 kr. // 5 retter 650 kr. // 7 retter 800 kr.
Hvor: Rådhuspladsen 57, 1550 København V

Delikate forårsretter på Strandvejens Rosé Rosé – Bistro og Bar

På Strandvejen i Hellerup finder du Rosé Rosé Bistro, hvor der serveres indbydende og ærlig mad. Her kan du tage plads i den nyistandsatte restaurant, der emmer af god stemning og varme.

Rosé Rosé har i anledning af foråret fået nye retter på aftenkortet – heriblandt Pappardelle-pasta med røde rejer, carpaccio og smørstegt helleflynder. Til dessert serverer de en frisk rabarbertærte, som sætter det perfekte punktum på en god middag.

Pris: 139-339 kr. pr. ret
Hvor: Strandvejen 203, 2900 Hellerup

You may also like...