Fyn er fin: 6 gourmetrestauranter du skal opleve

thumb image

Fyn er fin – og det gælder også de fynske spisesteder. Her får du 6 forslag til, hvor du skal rette kursen mod, hvis du leder efter en gourmetrestaurant på Fyn.

Er du klar til at udforske den fynske gastroscene? På Fyn venter der dig en perlerække af helt særlige madoplevelser. 

Her får du en guide til charmerende og skønne restauranter, der eksperimenterer med smage, teksturer og æstetik lavet af de absolut bedste råvarer. Restauranterne er alle anmelderroste af garvede gastronomi-eksperter, og nogle af dem anbefales også i den prestigefyldte Michelin-guide. Velbekomme!

Fynsk fiskegourmet gennem mere end 35 år ved Rudolf Mathis

I det helt særlige fiskermiljø i Kerteminde på Fyn, finder du Restaurant Rudolf Mathis, der åbnede helt tilbage i 1985. Maden er inspireret af det klassiske franske køkken og de friske fynske råvarer fra områderne omkring restauranten.

Restauranten er særligt kendt for dets fiskekøkken, hvor køkkenchefen Puk Larsen har opnået et godt internationalt ry. Du kan derfor godt glæde dig til en fiskeoplevelse udover det sædvanlige, der nydes i hyggelige omgivelser helt ud til vandkanten.

Pris:
Frokostmenu: 3 retter 560 kr. pr. person
Aftenmenu: 3 retter 595 kr. // 4 retter 695 kr. // 5 retter 795 kr. pr. person

Hvor: Dosseringen 13, 5300 Kerteminde

Sortebro Kro er en idyllisk fynsk tidslomme

I naturskønne omgivelser ved den Fynske Landsby ligger Sortebro Kro. Her kan du se frem til mad i højeste klasse kombineret med en nostalgisk atmosfære i den gamle, hyggelige kro fra 1807. Køkkenet er et moderne egnskøkken, hvor der er fokus på de bedste lokale råvarer, god smag og solidt håndværk.

Den 200 år gamle kro havde både kostald og svinestald, og det er kostalden, der i dag er nænsomt restaureret til restaurant. Svinestalden er nu et moderne køkken, hvor komfuret bliver tændt syv dage om ugen, for at gæsterne kan sætte sig til bords og nyde lækker gourmet og ægte fynsk stemning.

John Kofod, som er ejer og køkkenchef, har drevet stedet med stor succes siden 1999. Hans hustru Melina varetager restaurantens udvikling og indretning, og sammen formår de at skabe en restaurant, der oser af sjæl, varme og idyl.

Menukortet byder på lækre specialiteter som ristet Gillardeau østers, havtaskebisque samt dykfanget kammusling og meget, meget mere. En sand gourmetoplevelse, der får mundvandet til at løbe.

Pris:
Aftenmenu: fra 795 kr.pr. person
Signaturmenu: 1195 kr. pr. person

Hvor: Sejerskovvej 20, 5260 Odense C

Restaurant Vår sørger for smagen af nordisk kvalitet

Er du på udkig efter en restaurant, der kan sætte rammerne for en hyggelig og intim aften, så er Restaurant Vår på Asylgade måske lige dét, du leder efter. Her er fokus på bæredygtighed, nordisk velsmag og uprætentiøs service.

Deres menukort er spækket med velbalancerede, nordiske specialiteter i verdensklasse, hvor du kan vælge mellem 5, 7 eller 10 udsøgte serveringer. Du kan finde alt fra grillet okse, kammuslinger og caviar til stegt hellefisk, muslinger og delikate oste. Kød og grønt leveres fra små gårde på Fyn, hvor markerne er dyrket økologisk eller biodynamisk, og hvor dyrene trives i naturlige omgivelser.

Manden bag restauranten er Odense-drengen Jacob Burmølle-Jensen, der også står bag den populære og anmelderroste restaurant Naert i København, som modtog fem stjerner både i Berlingske og Politiken. Restaurant Vår, som også er nævnt i Michelin-Guiden, er derfor et sted, hvor du kan se frem til høj ekspertise og uovertruffen kvalitet på alle parametre.

Pris:
Frokostmenu: 5 serveringer 295 kr. pr. person
Aftenmenu: 5 serveringer 695 kr. pr. // 7 serveringer 895 kr. // 10 serveringer 1095 kr. pr. person

Hvor: Asylgade 7, 5000 Odense C

Bachhus serverer fransk gourmet i topklasse

Bachhus
Foto: Bacchus

Hvis du er til fransk gourmet i topklasse, er restauranten Bacchus bestemt et sted, du burde overveje at besøge. Det skønne brasserie bestyres af Stephanie Libourel, som med sine franske rødder formår at skabe både sydeuropæisk autenticitet og delikate smagsoplevelser, der ligger langt over standarden.

Menukortet er præget af alt det bedste fra det franske køkken. Du kan få alt fra fisk og skaldyr til kød og årstidens grønt kombineret med intense smage fra kaviar, trøfler og franske saucer og bisque. Deres menu skifter hver måned, og hver onsdag har de en surprise-menu med vin ad libitum. En gastronomisk overraskelse, hvor du i hvert fald ikke kommer til at mangle noget. Bon appétit!

Pris: Vælg mellem 3 til 8 retter fra menukortet fra 500 – 950 kr. pr. person

Adresse: Vestergade 5, 5000 Odense C

Oluf Bagers Gård serverer æstetiske nyfortolkninger fra det danske køkken

Midt i Odense ligger et gammelt bevaringsværdigt bindingsværkhus fra 1586. Det er i denne historiske bygning, at Oluf Bagers Gård har til huse.

Oluf er navnet på den lokale købmand, der havde sit virke på gården dengang. I dag er gården renoveret og hyggeligt indrettet, og er en af Odenses mest elskede restauranter. Her serverer de lækre nyfortolkninger af dansk mad, hvor der bliver kræset for smagen og for det visuelle udtryk. På Oluf Bagers Gård lægger de stor vægt på konceptet social dining, hvor maden skal være samlingspunktet for hyggeligt samvær og nærvær. Du og dit selskab kan se frem til hele ni retter fordelt på tre serveringer, hvor alle retter bliver præsenteret på delikate fade, som I kan nyde sammen.

Menukortet for marts og april byder på danske retter som torsk med rødbede og syrnet fløde, jordskokker med purløg og oksebryst med porre. Så hvis du ønsker dansk gourmet i historiske rammer, er Oluf Bagers Gård bestemt et besøg værd.

Pris:
Mandag – torsdag: 9 retter m. velkomstdrink og 2 glas vin 575 kr. pr. person
Fredag – lørdag: 9 retter m. velkomstdrink og drikkevarer ad libitum til maden 850 kr. pr. person

Adresse: Nørregade 29, 5000 Odense C

Udsøgte spiseoplevelser med udsigt til havet på Restaurant Fænøsund

Med direkte udsigt til havet ligger Restaurant Fænøsund uforstyrret med skoven som nabo. Den hundrede år gamle bygning er bevaret i en hyggelig badehotelstil, hvor rammerne inviterer til ro og nærvær.

Til frokost tilbyder restauranten smørrebrød, lune retter og en tre-retters frokostmenu. Om aftenen kan du bestille a la carte eller vælge restaurantens tre- eller 4-retters menu. Vil du have den fulde oplevelse, kan du vælge deres ‘Fænøsundoplevelse’, som består af både bobler, snacks, menu, vinmenu samt vand, kaffe og sødt.

Restaurant Fænøsund serverer nynordisk mad med et fransk tvist. Menuen skifter efter årstiden, og der anvendes hovedsageligt lokale råvarer.

Pris:
Frokostmenu: 3 retter 365 kr. pr. person
Aftenmenu: 3 retter 395 kr. // 4 retter 495 kr. // Fænøsundoplevelsen 995 kr.

Adresse: Teglgaardsvej 100, 5500 Middelfart

You may also like...