Fyn er fin: 6 fynske gourmetrestauranter du skal opleve

thumb image

Fyn er fin – og det gælder også de fynske spisesteder. Her får du 6 forslag til, hvor du skal rette kursen mod, hvis du leder efter en gourmetrestaurant på Fyn.

Er du klar på at udforske den fynske gastroscene? På Fyn venter der dig en perlerække af helt særlige madoplevelser. 

Her får du en perlerække af charmerende og skønne restauranter, der eksperimenterer med smage, teksturer og æstetik lavet af de absolut bedste råvarer. Restauranterne er alle anmelderroste af garvede gastronomi-eksperter, og nogle af dem anbefales også i den prestigefyldte Michelin-guide. Velbekomme!

Køkkenet ved Lieffroy er lige nu et af Danmarks skarpeste

Foto: Lieffroy

Smukt placeret ved Storebælt i udkanten af Christianslundsskoven finder du Restaurant Lieffroy. Her er der udsigt til skov, natur, strand, bro og hav, og så er lokalerne i sig selv charmerende og smukke. Sidst, men bestemt ikke mindst, er maden lige i øjet.

Menuen tager udgangspunkt i sæsonens bedste råvarer fra lokale leverandører, og kvaliteten er fuldstændig uovertruffen. Faktisk kvitterer Berlingske madanmelder med seks stjerner for en absolut toppræstation:

Patrick Lieffroys køkken er lige nu et af Danmarks skarpeste, og Helle Lieffroys ageren på gulvet matcher maden i en grad, så vi ikke kommer udenom at sende seks stjerner til Nyborg med en konstatering af, at Lieffroy er både fynsk og fransk, men allerfinest som sig selv.

Berlingske, 22. juli 2021

Pris: 3 retter til 495 kr. // 8 serveringer inkl. vinmenu, champagne & kaffe med petit fours til 1.990 kr. pr. person

Adresse: Skræddergyden 34, 5800 Nyborg

Fynsk fiskegourmet gennem mere end 35 år ved Rudolf Mathis

I det helt særlige fiskermiljø i Kerteminde på Fyn, finder du Restaurant Rudolf Mathis, der åbnede helt tilbage i 1985. Maden er inspireret af det klassiske franske køkken og de friske fynske råvarer fra områderne omkring restauranten.

Restauranten er særligt kendt for dets fiskekøkken, hvor køkkenchefen Puk Larsen har opnået et godt internationalt ry. Du kan derfor godt glæde dig til en fiskeoplevelse udover det sædvanlige, der nydes i hyggelige omgivelser helt ud til vandkanten.

Pris: 3 retter 595 kr. // 5 retter 795 kr.

Hvor: Dosseringen 13, 5300 Kerteminde

Sortebro Kro er en idyllisk fynsk tidslomme

I naturskønne omgivelser ved den Fynske Landsby ligger Sortebro Kro. Her kan du se frem til mad i højeste klasse kombineret med en nostalgisk atmosfære i den gamle, hyggelige kro fra 1807. Køkkenet er et moderne egnskøkken, hvor der er fokus på de bedste lokale råvarer, god smag og solidt håndværk.

Den 200 år gamle kro havde både kostald og svinestald, og det er kostalden, der i dag er nænsomt restaureret til restaurant. Svinestalden er nu et moderne køkken, hvor komfuret bliver tændt syv dage om ugen, for at gæsterne kan sætte sig til bords og nyde lækker gourmet og ægte fynsk stemning.

John Kofod, som er ejer og køkkenchef, har drevet stedet med stor succes siden 1999. Hans hustru Melina varetager restaurantens udvikling og indretning, og sammen formår de at skabe en restaurant, der oser af sjæl, varme og idyl.

Menukortet byder på danske specialiteter som ristet vesterhavstorsk med vild brøndkarse, fyldt morkel med gammelknas-sauce og trøffel samt dansk jomfruhummer med brunet selleri og meget, meget mere. En sand gourmetoplevelse, der får mundvandet til at løbe.

Pris: 7 serveringer fra 595 kr.

Hvor: Sejerskovvej 20, 5260 Odense C

Restaurant Vår sørger for smagen af nordisk kvalitet

Er du på udkig efter en restaurant, der kan sætte rammerne for en hyggelig og intim aften, så er Restaurant Vår på Vintapperstræde måske lige dét, du leder efter. Det er en lille, hyggelig restaurant med plads til 20 gæster, fordelt på blot 6 borde. Her er fokus på bæredygtighed, nordisk velsmag og uprætentiøs service.

Deres menukort er spækket med velbalancerede, nordiske specialiteter i verdensklasse, hvor du kan vælge mellem 5, 7 eller 10 udsøgte serveringer. Du kan finde alt fra tatar af okse, kammuslinger og caviar til stegt brosme, syltede svampe og trøffel. Kød og grønt leveres fra små gårde på Fyn, hvor markerne er dyrket økologisk eller biodynamisk, og hvor dyrene trives i naturlige omgivelser.

Manden bag restauranten er Odense-drengen Jacob Burmølle-Jensen, der også står bag den populære og anmelderroste restaurant Neart i København, som modtog fem stjerner både i Berlingske og Politiken. Restaurant Vår, som også er nævnt i Michelin-Guiden, er derfor et sted, hvor du kan se frem til høj ekspertise og uovertruffen kvalitet på alle parametre.

Pris: 5 serveringer 450 kr. // 7 serveringer 700 kr. // 10 serveringer 900 kr.

Hvor: Vintapperstræde 10, 5000 Odense C

Bachhus serverer fransk gourmet i topklasse

Bachhus

Hvis du er til fransk gourmet i topklasse, er restauranten Bacchus bestemt et sted, du burde overveje at besøge. Det skønne brasserie bestyres af Stephanie Libourel, som med sine franske rødder formår at skabe både sydeuropæisk autenticitet og delikate smagsoplevelser, der ligger langt over standarden.

Menukortet er præget af alt det bedste fra det franske køkken. Du kan få alt fra fisk og skaldyr til kød og årstidens grønt kombineret med intense smage fra kaviar, trøfler og franske saucer og bisque. Deres menu skifter hver måned, og hver onsdag har de en surprise-menu med vin ad libitum. En gastronomisk overraskelse, hvor du i hvert fald ikke kommer til at mangle noget. Bon appétit!

Pris: Vælg mellem 3 til 8 retter fra menukortet fra 475,- til 845,-

Adresse: Vestergade 5, 5000 Odense C

Oluf Bagers Gaard serverer æstetiske nyfortolkninger fra det danske køkken

Midt i Odense ligger et gammel bevaringsværdigt bindingsværkhus fra 1586. Det er i denne historiske bygning, at Oluf Bagers Gaard har til huse.

Oluf er navnet på den lokale købmand, der havde sit virke på gården dengang. I dag er gården renoveret og hyggeligt indrettet, og er en af Odenses mest elskede restauranter. Her serverer de lækre nyfortolkninger af dansk mad, hvor der bliver kræset for smagen og for det visuelle udtryk. På Oluf Bagers Gaard lægger de stor vægt på konceptet social dining, hvor maden skal være samlingspunktet for hyggeligt samvær og nærvær. Du og dit selskab kan se frem til hele ni retter fordelt på tre serveringer, hvor alle retter bliver præsenteret på delikate fade, som I kan nyde sammen.

Menukortet for marts og april byder på danske retter som torsk med rødbede og syrnet fløde, jordskokker med purløg og oksebryst med porre. Så hvis du ønsker dansk gourmet i historiske rammer, er Oluf Bagers Gaard bestemt et besøg værd.

Pris: Mandag – torsdag: 9 retter m. velkomstdrink og 2 glas vin 500 kr. // Fredag – lørdag: 9 retter m. velkomstdrink og drikkelse ad libitum til maden 750 kr.

Adresse: Nørregade 29, 5000 Odense C

Flere restaurant nyheder...