Guide: Her er de bedste restauranter i Ebeltoft

thumb image

I Ebeltoft er der flere udsøgte restauranter at vælge mellem – der er alt fra en gourmetmiddag, friskfanget fisk, smørrebrød og sushi! Her får du en oversigt.

Mols er en hyppig feriedestination på grund af de natursmukke omgivelser med Mols Bjerge, de tårnende kalkklinter og smukke heder. Her er hovedbyen Ebeltoft en elsket kystby med de fineste bindingsværkshuse, brostensbelagte gader og maritime omgivelser.

Men efter alle de fine oplevelser, hvor går man så hen, når maven knurrer? Ebeltoft er rig på lækre restauranter, så det kan være svært at vælge. Her får du lidt hjælp!

Molskroen

Den charmerende gamle kro Molskroen blev opført i 1923 lige på det knudepunkt, hvor vejene til Mols, Ebeltoft og Djursland krydsede hinanden. Siden da har stedet fungeret som et eksklusivt spisested og badehotel for folk fra både nær og fjern.

Her forstår man sig på at bringe naturen ind på tallerkenen, og Molskroen er alment kendt for deres veleksekverede gourmetmenuer.

Smag deres Signature Menu, hvor det står dig frit for, om du ønsker 7 eller 10 serveringer med en tilpasset vinmenu.

I deres brasserie kan du også vælge frit fra kroens smagfulde a la carte kort, som byder på retter som østers, friskfanget hummer, godt kød og den populære ostevogn spækket med herlige oste.

Adresse: Hovedgaden 16, 8400 Ebeltoft

NAMU Sushi og Izakaya bar

På Jernbanegade i Ebeltoft, lige mellem Fregatten og Maltfabrikken, finder du NAMU Sushi og Izakaya bar. Her har de helt styr på det japanske køkken, og gæsterne er vilde med stedet.

En izakaya er en japansk gastropub, som serverer sake og mindre retter. NAMU skal du besøge, hvis du har lyst til sushi i højeste kvalitet og lækre retter lavet fra bunden.

Skal du ud at spise om aftenen, så snyd ikke dig selv for deres Chefs Omakase Tasting Menu, der består af et spændende udvalg af både klassiske og nye izakaya retter samt sashimi og sushi. En kulinarisk rundrejse i det japanske madunivers!

Du kan også vælge deres sushi menu eller lækre retter fra izakaya kortet, såsom miso suppe, gyoza eller trækulsgrillet spyd med gris eller oksestriploin. Og du bliver med garanti ikke skuffet!

Adresse: Jernbanegade 5 KLD, 8400 Ebeltoft

Langhoff & Juul Boutique Hotel og Restaurant

Nyd en smagfuld middag med udsigt over fjorden i Ebeltoft. Lige ved vandet på Nordre Strandvej ligger Langhoff & Juul Boutique Hotel og Restaurant i de fineste omgivelser.

Restauranten har panoramahavudsigt, og indretningen er et smukt miks af unikt arvegods og kendte designklassikere. Køkkenet er signeret nordisk mad med omtanke for både råvarer, bæredygtighed og økologi.

Her kan du nyde både brunch, frokost og aftensmad. Om morgenen er der det typiske morgenbord, og til frokost kan du vælge mellem et udvalg af smørrebrød, cremet fiskesuppe eller lækker kage. Om aftenen har restauranten en helaftensmenu med 3 retter eller 5 retter fra 498 kr., der bl.a. består af jomfruhummer, gris med østershatte og kål samt desserten med mandler, æble og geranium.

Da stedet også er et fornemt hotel, er det et oplagt sted at tage hen, hvis du trænger til en luksuriøs getaway i hyggelige, afslappende rammer.

Adresse: Ndr. Strandvej 3, 8400 Ebeltoft

Lundbergs Spisehus

I Maltfabrikken finder du Lundbergs Spisehus, der er et uformelt og rummelig spisested med både café og restaurant.

Spisestedet er navngivet efter grundlæggeren af Malfabrikken i år 1857, som i 2020 åbnede efter en renovering. Nu kan du besøge et spisehus for alle, hvor maden er smagfuld og til at betale. Og så er der masser ad plads! Spis i Kulturloftet eller i den store gårdhave, når solens stråler er fremme.

Her kan du få stillet sulten fra 10-22, hvor de serverer brunch, frokost og aftensmad i uformelle og hyggelige rammer.

Desuden har Spisehuset altid godt, hjemmebagt brød, pokkers god kaffe og kage og et stort udvalg af øl og sodavand fra Ebeltoft Gårdbryggeri.

Adresse: Maltvej 12, 8400 Ebeltoft

Restaurant Moment

Godt nok ligger Restaurant Moment et kvarters kørsel fra Ebeltoft, men den her spiseoplevelse vil du ikke snyde dig selv for!

Langs Ebeltoftvej ligger Restaurant Moment, hvor du kan se frem til en spiseoplevelse i særklasse. Her er bæredygtighed indtænkt i alle parametre, hvor maden er lavet af friske grøntsager og urter fra lokalområdet eller egen køkkenhave.

Dette spisested bader i udmærkelser fra flere spiseguider; Moment har blandt andet fået den grønne Michelinstjerne samt udmærkelsen “Bib Gourmand”, der gives til spisesteder med god mad til rimelige priser. Du finder også restauranten i spiseguiden 360 Eat Guide og White Guide, der begge roser restauranten for dets bæredygtige initiativer og yderst smagfulde gastronomi.

Du vælger mellem menuer med forskelligt antal serveringer, som er bestemt ud fra natur, vejr og sæson. Derfor skifter retterne jævnligt, og resultatet er aldrig til at tage fejl af; en perfekt sammensmeltning af gastronomi, æstetik og bæredygtig omtanke.

REE Park Safari

Få en ekstraordinær spiseoplevelse i dyrenes verden i Ree Safari Park, som byder på et hav af muligheder, når sulten melder sig på den spændende safari.

Parken arrangerer både restaurant-aftener på henholdsvis Katanga Hill, Central Station Caféen og Café Bush Camp, og der er også flere lækre streetfood boder, du kan vælge mellem.

Ofte tilbydes madoplevelsen i kombination med en begivenhed – kom for eksempel med på damplokomotivet Amerika Expressen, hvor du kan opleve den amerikanske prærie med bisoner, bjørne og ulve! Eller besøg Katanga Hill, der er Danmarks mest eventyrlige selskabslokale, som har en storslået panoramaudsigt til de mægtige løver.

Adresse: Stubbe Søvej 15, 8400 Ebeltoft

Restaurant Stockfleth

Restaurant Stockfleth er en populær fiskerestaurant i Ebeltoft, hvor du kan nyde en god middag med udsigt til Ebeltoft vig og de mange både i den gamle fiskerihavn.

Køkkenet baserer sig på en dansk-fransk stil, og menukortet rummer udvalgte retter med fisk, skaldyr og godt kød fordelt på et frokost- og aftenkort.

Her serverer restauranten mad af gode råvarer fra lokalområdet. Derfor smager dine pommes af kartofler, og fisken er ikke camoufleret i tusind lag rasp og olie. For det gode ved rene råvarer er, at de sagtens kan tale for sig selv – og det er netop heri, kunsten ligger.

Glæd dig til en varm velkomst, rare omgivelser, et eminent menukort og noget at skåle i. Selskabet sørger du selv for, og så sørger Restaurant Stockfleth for dig.

Adresse: Stockflethsvej 12, 8400 Ebeltoft

You may also like...