Guide: Hyggelige spisesteder i Odense med et indbydende vinkort

thumb image

Trænger du til et godt glas vin, så er der flere dejlige steder at vælge mellem i Odense, som har et velassorteret vinkort. Læs vores guide her.

“Jeg tror, at man finder megen lyksagelighed i de mennesker, der er født i nærheden af gode vine”, sagde Leonardo da Vinci, og vi tror, han har ret. Hvis du også bliver glad i låget af vin, så er du havnet det helt rigtige sted.

I Odense er der flere steder, hvor du kan nyde et godt glas vin – enten med nogle snacks eller en vinmenu, der er nøje udvalgt til en lækker middag.

Her kan du se, hvor du skal tage hen for deres druer på flaske.

Kok & Vin

Det er ikke uden grund, at Kok & Vin står øverst i denne artikel. Her finder du regionens længste kælderlister, hvor du frit kan gå på opdagelse.

Generelt er Kok & Vin glade for de klassiske franske regioner, hvilket navnet også antyder. Men du vil også kunne finde nye producenter på vinkortet, som kan give dig spændende smagsoplevelser.

Hver måned sammensætter restauranten en unik vinmenu, som matcher deres sæsondefinerede menuer. Og så har Kok & Vin både i 2020 og i 2021 modtaget Wine Spectators “Best Award of Excellence”-pris for det exceptionelt gode vinkort.

Det bliver ikke nemt at vælge, hvilken vinprop der skal trækkes op! Men så er det godt, at det dygtige personale står klar til gode råd og rede svar på hånden.

Adresse: St. Gråbrødrestræde 19, 5000 Odense C

Fino Vino

I Street Food-mekkaet Storms Pakhus ligger Vinbaren Fino Vino. Det er et sandt paradis for vinelskere, da stedet flyder over med ca. 40 slags vine og bobler importeret fra hele verdenen, der er nøje udvalgt ved interne smagninger. Og så har Fino Vino naturligvis også et lækkert udvalg af fynske vine!

Hvidvinene er kølige og rødvinene er tempererede, og du vil med garanti kunne finde en, som falder i lige din smag. Ellers vil det venlige personale meget gerne hjælpe dig med at udvælge den helt rigtige vin.

Det er også muligt at komme til vinsmagning i Pakhuset, hvor de vinkyndige guider dig gennem druer, vinhuse og smagsnuancer. Det kan du læse mere om her.

 Gør dig selv en tjeneste og tag forbi til et enkelt glas eller to!

Adresse: Seebladsgade 21, 5000 Odense C

Ribelli

På adressen Gravene 4 i centrum af Odense ligger byens egen rebel af en restaurant. Navnet er Ribelli, og stedet forstår på bedste vis at kombinere ægte italiensk fine dining med smagen af Fyn. Her er der masser af holdninger til den vin, der sættes på bordet.

Det er for let at lave et vinkort så stort, at man skal bruge en GPS for at finde rundt i det, mener Ribelli. Derfor har de i stedet nøje udvalgt vine efter deres egne favoritter, og der vil aldrig være mere end 35 vine på kortet.

Desuden har Ribelli valgt kun at have italienske vine på kortet for at vise, at støvlelandet mestrer alle vinens facetter. Og så forstår de at mikse klassikere med vine af den mere alternative slags, så uanset hvad du foretrækker, er der uden tvivl en vin til din smag.

Adresse: Gravene 4, 5000 Odense C

Vinbussen

Det mest oplagte valg til et glas vin på de lune sommeraftener er helt klart Vinbussen, der ligger på pladsen ved Storms Pakhus. Denne vinbar har et lækkert udvalg af bobler, rosé, hvid- og rødvin. Det er også det perfekte sted, hvis du ikke behøver det helt store vinkort, da Vinbussen ikke er lige så avanceret som Fino Vino.

Baren har dog en masse forskelligt at byde på, såsom sangria, der serveres i store kander med solide mængder appelsin og limestykker.

Her kan I smide benene op og nyde byens bedste solspot over et glas vin sammen med et stort udvalg af snacks og lækkerier fra Pakhuset.

Adresse: Seebladsgade 21, 5000 Odense C

You may also like...