thumb image

Guide: 9 restauranter der får dig i pasta-himlen

Er du til håndlavet pasta og masser af italiensk smag? Her får du oversigten over, hvor du skal tage hen for at få stillet pasta-sulten i København.

Den seneste tid har budt på et væld af nye spændende italienske spisesteder, der er værd at besøge, hvis du er til lækre pastaretter, god rødvin og uformel stemning.

Har du mistet overblikket, får du her ni italienske restauranter i København, der med garanti kan bringe dig i pasta-himlen.

God spiselyst!

1. Restaurant FAMO

Famo er et moderne, italiensk osteria centralt beliggende på Vesterbro i København. Her er der fokus på den hyggelige og uformelle stemning og naturligvis indbydende rustik pasta i rigelige mængder. Du kan se frem til en fire-retters menu til 400 kr eller bare kigge forbi til en enkelt pastaret.

Hvor: Saxogade 3, 1662 København V

famo


Book bord på FAMO ➤

2. L’osteria del Grappolo Blu

På Vester Farimagsgade finder du det uformelle L’Osteria Grappolo Blu, hvor den italienske kok, Alfredeo Franco, styrer slagets gang. Her kan du se frem til autentiske pastaretter fra Alfredos køkken, der blandt andet indeholder en klassiker som lækker ravioli med svampe og trøfler.

Hvor: Vester Farimagsgade 37, 1606 København V

osteria-del-grappolo


Book bord på l'osteria del Grappolo Blu ➤

3. Mirabelle

På Guldbergsgade i hjertet af Nørrebro ligger Mirabelle, der både er et bageri, en café, et takeaway-sted og restaurant. På Mirabelle har de en stor forkærlighed for italiensk håndværk og danske råvarer og gør en stor dyd ud af at lave lækker håndlavet pasta, så englene synger.

Hvor: Guldberggade 29, 2200 København N

mirabelle


Book bord på Mirabelle ➤

4. Mangia

Holdet bag den populære italienske vinbar, Bevi Bevi, har åbnet restauranten Mangia, der sætter fokus på det klassiske italienske køkken. Hvor der på Bevi Bevi er fokus på vin og mindre antipasti-retter, har Mangia fokus på pasta i alle afskygninger. Prøv eksempelvis deres håndlavede spaghetti med anderagout eller deres fyldte pasta med svampe i ostesauce.

Hvor: Bagerstræde 9, 1617 København V


Book bord på Mangia ➤

5. Spaghetteria

På Spaghetteria serverer de klassisk italiensk mad, der er tilberedt af gode råvarer og serveret på en afslappet facon. Ligesom søsterrestauranten Osteria 16 er Spaghetteria et usnobbet og ærligt sted. Der er én menu på restauranten, som skifter fra dag til dag. Den består af en række forskellige antipasti efterfulgt af et stort fad spaghetti, som deles på bordet.

Hvor: Vester Farigmagsgade 2 , 1606 København V

osteria16


Book bord på Spaghetteria ➤

6. Da Claudio

Ristorante Da Claudio er den første italienske restaurant på Frederiksberg, og den har ligget på adressen i snart 30 år. Her serveres det bedste fra det traditionelle italienske køkken, og alt er lavet fra bunden. Både pizzadej, brød og is er hjemmelavet, og de laver deres egen friske pasta hver eneste dag. Prøv eksempelvis de smagfulde ravioli med kødfyld eller tortellini med fyld af spinat.

Hvor: Godthåbsvej 42, 2000 Frederiksberg

da-claudio


Book bord på Da Claudio ➤

7. Forketta

Forketta er en af de nyeste italienske restauranter, der har ramt København med stort popularitet. På ægte italiensk maner er menuen på restauranten naturligvis opbygget med antipasti, primi piatti, secondi piatti samt dolce, og heriblandt finder du hjemmelavet pasta af bedste skuffe.

Hvor: Ryesgade 30A, 2200 København N

 


Book bord på Forketta ➤

8. Italo Disco

Italo Disco har til huse i et hyggeligt mindre lokale på Vesterbro, nærmere betegnet i Oehlenschlaegersgade. Her kan du forvente et moderne trattoria med gode italienske retter, serveret som de skal i en afslappet atmosfære. Som gæst er det bare at sætte sig til rette og nyde aftenen, der er nemlig ikke så meget at tage stilling til: De har én menu om dagen, der er sammensat af kokkene, og som koster 375 kr.

Hvor: Oehlenschlægergade 5, 1663 København V


Book bord på Italo Disco ➤

9. L’imperatore

Hos L’imperatore, der i øvrigt betyder kejseren, er der fuld fokus på autentisk italiensk madlavning. De serverer ikke pizza, men fokuserer i stedet på andre italienske og især sicilianske specialiteter som eksempelvis frisk hjemmelavet fettuccine med vildsvin, alt godt fra havet, røde kæmpe rejer eller hummer. Du kan også smage deres hjemmelavede ravioli med svampe og trøfler, der helt sikkert kan få dig i pasta-himlen.

Hvor: Olufsvej 2, 2100 København Ø


Book bord på L'imperatore ➤

Flere restaurant nyheder...