Det regner med priser til odenseansk gourmetperle

thumb image

The Balcony har efterhånden gjort det klart for både anmeldere og gæster, at de er en af Danmarks bedste restauranter. I weekenden var ingen undtagelse. Her løb den anmelderroste gourmetrestaurant med hele tre priser til World Luxury Restaurant Awards – herunder prisen for bedste gourmet køkken i Europa.

Lørdag var en indbringende aften for Anders Jensen og Peter Steen Hansen, køkkenchefer og ejere af gourmetrestauranten The Balcony. Her deltog de til prisoverrækkelsen til World Luxury Restaurant Awards, der blev afholdt lørdag på det luksuriøse Galgorm Resort & Spa nær Ballymena i Nordirland, hvor de kunne forlade festlighederne med ikke mindre end tre priser under armen.

Kendt i Odense og i verden

The Balcony vandt priserne: Global Winner Danish Cusine, Best Fine Dining Western Europe og Best Gourmet Cuisine Europe – særligt den sidstnævnte lunede ekstra i kokkehjertet, fortæller en stolt Anders Jensen.

”Det betyder så meget for os at blive anerkendt ude i verden, og ikke kun i Odense, hvor vi holder til,” siger Anders og tilføjer, at de sagtens kan mærke den opmærksomhed fra ind – og udland, som restauranten har fået – senest da de var storfavorit til at få den første Michelin-stjerne til Fyn og var inviteret med til uddelingen af årets stjerner. Desværre blev det ikke til stjerneregn i det fynske i år.

Nøglen til succes

På restauranten, der også optræder i White Guide, følger man årets gang i køkkenet og bruger kun de bedste råvarer for sæsonen. Nøgleordene på stedet er service i særklasse, sæsonbetonede råvarer, nøje sammensatte menuer, og en mission baseret på økologi. En opskrift der ser ud til at virke ganske godt.

Det er dog svært for Anders at svare på, hvad det præcist er, der er nøglen til deres store succes.

“Vi arbejder som en familie bestående af seks meget dedikerede mennesker, der altid er sammen – også uden for arbejdet. Det gør det hele meget personligt, og jeg tror bare, at det hele på den måde går op i en højere enhed. Og det er det, der gør forskellen,” siger Anders Jensen.

Hvor: Vestergade 68, 1 sal, 5000 Odense C


Book bord på The Balcony ➤

You may also like...