Juleaften i København: Disse restauranter inviterer til julemiddag

thumb image

Lange køer i supermarkedet, tunge indkøbsposer, en sovs der skiller og svær, der ikke bliver sprøde. Puha. Vil du hellere bruge juleaften på at spise god mad end på at stå i køkkenet? Så spis julemiddagen på en af Københavns lækre restauranter.

Det kan være tidskrævende og udfordrende at skulle kreere årets julemiddag. Orker du ikke at give dig i kast med julemaden i år, så kommer flere af byens restauranter dig til undsætning og byder indenfor til julemad- og fest!

Vi har samlet en guide med restauranter i København, der serverer en sublim julemiddag d. 24. december. Læs med her – og rigtig glædelig jul!

Juleaften på Barock i Nyhavn

Går du fra Kongens Nytorv mod Nyhavns ikoniske og farverige huse, er Restaurant Barock det første, du møder. Her kan du fejre juleaften i Barocks stemningsfulde lokaler, hvor indretningen er inspireret af Louis XVI.

Til julemiddagen vil der blive serveret røget laks med flødestuvet spinat til forret, og så helstegt and og flæskesteg med sprøde svær til hovedret. Som tilbehør får du selvfølgelig sukkerbrunede kartofler, hjemmelavet rødkål og en god, gammeldags skysovs.
Desserten kender du nok på forhånd – den står naturligvis på risalamande med lun kirsebærsauce.

Pris: 3-retters julemenu for 295 kr. pr. person (ekskl. gebyr)

Adresse: Nyhavn 1, 1051 København K

Økologisk julemiddag ved Guldsmeden Bryggen

Guldsmeden Bryggen - Sole Factory
Foto: Guldsmeden Bryggen – Sole Factory

Fejr juleaften ved Danmarks mest gennemførte, bæredygtige luksushotel: Guldsmeden Bryggen, der ligger på Islands Brygge. Restauranten har det gyldne Ø-mærke, som gives for 90-100% økologi, så du kan spise julemaden god samvittighed.
Hos Guldsmeden Bryggen kan du vælge mellem en klassisk eller vegansk juleaftensmenu af gode, økologiske råvarer.

Klassisk menu

Menuen består af tre forretter, en hovedret med sprødstegt ribbenssteg med waldorfsalat og andeconfit med frugtig rødkålssalat og granatæblekerner. Hertil rødvinssyltede svesker og knuste kartofler. Til dessert kan du glæde dig til Guldsmedens fluffy risalamande med kirsebærsovs.

Vegansk menu

Den veganske menu består af blinis, wakamesalat og rispapirruller til hovedret, samt rødbede carpaccio, rød hummus, vaffel og rødkålssalat til hovedret. Til dessert får du vegansk risalamande.

Pris: Vegansk eller klassisk julemenu for 395 kr. pr. person (ekskl. gebyr)

Adresse: Gullfossgade 4, 2300 København S

Julegodtebuffet og fest ved Green Room

Foto: Green Room

Er du til helt klassisk julemad, så er Green Room et godt bud på, hvor du skal spise juleaften. De starter med en buffet fyldt med julegodter som jødekager, vaniljekranse, appelsiner, konfekt og chokolade.

Men pas på med at fylde maven for meget. For efter godtebuffeten er de klar med helt klassisk julemad efter alle kunstens regler. Her er der andesteg, ribbensteg, medister, svesker, æbler, rødkål, glaserede kartofler, hvide kartofler og andesauce. Og selvfølgelig er der også risalamande med kirsebærsauce!

Pris: 865 kr. pr. person (ekskl. gebyr)
Adresse: Falkoner Allé 9, 2000 Frederiksberg

Juleaften ved nye Bobo Food Studio

Bobo Food Studio

Hold din juleaften på hotellet The Socialist, hvor den nye restaurant Bobo Food Studio skruer op for julehyggen d. 24. december. Det er Bobos første jul, så køkkenchef Boris Buono og hans team gør sig ekstra umage for at din juleaften bliver noget helt specielt!

Som velkomst starter aftenen med champagne, østers og snacks, og herefter kan du gå ombord i den fornemme julemenu. Her vil der blive serveret nytårstorsk, skaldyr samt jamón bellota-skinke. Hovedretten består af klassikerne, nemlig helstegt and, flæskesteg, brune kartofler, rødkål og waldorfsalat. Hvis du stadig kan få en bid mad ned på dette tidspunkt, så kan du slutte julefesten med risalamande.

Pris: 1295 kr. pr. person (ekskl. gebyr)

Adresse: Bremerholm 6, 1069 København K

Juleaften på Ved Kajen

Kom og fejr juleaften i fortryllende Nyhavn på Ved Kajen. Alt du skal gøre er at tage din familie under armen, læne dig tilbage og nyde alle julegodterne og den gode stemning.

Aftenen starter med et glas champagne, og derefter kan du forkæle maven med røget og gravad laks og klassisk flæskesteg og andesteg anrettet med hvide, sukkerbrunede kartofler, rødkål, surt og brun sovs. Til dessert står den på risalamande med lun kirsebærsauce

Pris: 395 kroner pr. person (ekskl. gebyr)

Hvor: Nyhavn 43, 1051 København K

Juleaftensmiddag ved Café Royal

Fejr juleaften i Arne Jacobsens berømte designhotel Radisson Blu i hjertet af København – lige ved Tivoli! På Café Royal vil der være en storslået julebuffet med alt, hvad du kunne have lyst til at spise juleaften.

Af kolde retter er der julesild, graved laks og roast beef med udvalg af brød, og de varme retter består af rødspættefilet, andesteg, ribbensteg med brune og hvide kartofler. Til dessert vil der være risalamande og julesmåkager.

Pris: 945 kr. pr. person (ekskl. gebyr)

Adresse: Hammerichsgade 1, 1611 København V

Juleaften ved Skipperkroen i Nyhavn

Skipperkroen

Fejr juleaften i det fortryllende Nyhavn, hvor du er garanteret god julestemning, magiske lys og en masse god mad. Skipperkroens 4-retters menu indeholder røget laks, helstegt and og flæskesteg med sprøde svær til hovedret. Desserten står på klassisk risalamande med lun kirsebærsovs. Du skal bare læne dig trygt tilbage og nyde den dejlige julemad.

Psst! Er alt optaget på Skipperkroen, kan den samme menu også fås på Nyhavn 37.

Pris: 295 kroner pr. person (ekskl. Billetgebyr)

Adresse: Nyhavn 27, 1051 København K

Flere restaurant nyheder...