TV-kok og slagter anbefaler: Her er mine yndlingsrestauranter i København

thumb image
TV-kok og slagter Michael Museth anbefaler sine favoritsteder i København.

Michael Museth har arbejdet som slagter og kok på eliteplan i 30 år. Men hvor går han selv hen, når det er tid til en god middag i København? Det er særligt de uhøjtidelige restauranter med simple retter, der imponerer ham gang på gang.

Du har formentligt set Michael Museth kokkerere klassiske mormorretter i Go’morgen Danmark på TV 2.

Michael Museth er en af Danmarks mest kendte og dedikerede slagtere, hvor han til dagligt arbejder med at udbrede sin viden om slagterfaget og dets gamle håndværkstraditioner. For ifølge Michael Museth har vi glemt, hvordan vi slagter dyrene bedst muligt – fri for spild, masseproduktion samt konserverings- og tilsætningsstoffer.

Allerede som 13-årig havde Michael et fritidsjob i en slagterbutik, hvor han kom i lære som 16-årig. I dag er han 51, hvor han har brugt de sidste år på at etablere Folkets Madshus på Amager, det internationale slagternetværk Butcher’s Manifesto, og så har han udgivet slagterbogen “Den glemte gris”, der handler om, hvordan man bruger hele grisen – fra næse til hale.

Ifølge ham, så kan de mest simple retter smage helt fantastisk med godt håndværk. Derfor han også godt lide at tage ud at spise for at blive forkælet og inspireret. Her kan du læse, hvor Michael elsker at tage hen at spise i København.

Pirlo

“Det er et fantastisk spisested, hvor de virkelig tryller med maden, og jeg bliver altid overrasket,”

fortæller Michael.

Pirlo er et italiensk osteria, der ligger tæt på Amager Strand. De er gode til at bruge anderledes kødstykker, som Michael foretrækker. “Oksemørbrad er røvsygt,” tilføjer han. “Jeg vil langt hellere have hjerter, nyretapper og andre atypiske kødudskæringer, for det får jeg fagligt meget mere ud af, og det er langt mere interessant.

Jeg bliver nysgerrig på, hvad jeg selv kan gøre ved kødet. Sidst spiste jeg deres ragu med hjerte – oh my god, den var god”. Men han advarer: “Den falder man altså i søvn af, for den er tung og fyldig!”.

Mangia

“Det er så lækkert, at det er helt åndssvagt. Den sidste ret, jeg fik der, var en fyldt pasta, som lå i den vildeste sovs med æggeblomme i smør. Det var lige før, man slikkede tallerkenen til sidst! Virkelig, virkelig delikat”.

fortæller Michael.

Mangia er en italiensk restaurant på Vesterbro, der har fokus på pasta i alle afskygninger.

Michael forklarer, at Mangia er gode til få enkelte ingredienser til at smage hamrende godt. Han bliver gang på gang imponeret over, når kokkene formår at skabe noget magisk med simple råvarer og godt håndværk. “Jeg elsker, når kokkene giver den gas og får maden til at smage af mere i kraft af deres innovation og kreativitet”.

Møntergade

På Møntergade 19 bliver der serveret sublimt smørrebrød, og her er Michael en hyppig gæst.

“Jeg er en sucker for smørrebrød. Smørrebrød er jo noget helt særligt for os danskere, og vi har en masse knalddygtige restauranter i København, der forstår at kredse om smørrebrødet. Men jeg er særlig glad for Møntergade”.

siger Michael.

Hos Møntergade kan de få den mest ordinære sildemad til at smage som en million, mener Michael. “Og så serverer de en skidegod rullepølse. Møntergade har bare ægte og simpelt håndværk, der virkelig skinner igennem”.

CAPA

I hjertet af København – lige på Rådhuspladsen – ligger Restaurant CAPA. Her finder du TV-kokken Casper Sobczyk og hans berømte smørbøf i køkkenet.

Det er en restaurant, som Michael elsker at tage ungerne med til, men han kan også finde på at tage på CAPA alene, når det bare skal være en dejlig spiseoplevelse.

Men måske lidt overraskende, så tager Michael ikke på CAPA for deres famøse smørbøf eller andre kødserveringer. Her vælger han nemlig fisk og vegetar-retterne.

“Casper er virkelig dygtig til kød. Men han er altså også ekstremt dygtig til grøntsager! Og det er jo flot, når en kødmand kan imponere med andet”

fortæller Michael.

Her tilføjer han:

“Sidst fik jeg en ret med kartofler og knoldselleri – oh my god, jeg var ved at dø. Den knoldselleri gav mig samme smagsoplevelse som en stor, fed bøf”.

Michael er imponeret af Sobczyks håndværksmæssige kunnen, og den måde, han tager alle sine gæster seriøst på. Børn, unge og gamle, kødspisere såvel som vegetarer. Restauranten har både en vegetarmenu og en børnemenu – så der er lækre retter til alle.

You may also like...