København: Her kan du spise en sprød, grøn vegetarmenu

thumb image
Foto: Restaurant Ansvar

Leder du grønne spisesteder i København, som serverer mad med omtanke? Så har vi gjort arbejdet for dig! Disse spots byder på en lækker vegetarmenu eller pescetariske og veganske retter.

Der findes et hav af grunde til at skære ned, eller skære fra, når det kommer til kød og animalske produkter. Måske ønsker du at spise sundere, mere klimavenligt eller blot er nysgerrig på nye smage?

Vi har gjort arbejdet for dig og fundet seks restauranter i København, der formår at trylle himmelske retter frem af sæsonens grøntsager.

Brasseriet 8tallet: God smag i grønne omgivelser

Trænger du også til et pusterum fra byens spas og løjer? Og vil du kombinere roen med en dejlig madoplevelse? Så er heldet med dig. Brasseriet 8tallet, som ligger på kanten af Kalvebod Fælled, tilbyder den bedste kombination af ro og velsmag.

I efterårsferien i uge 42 deltager Brasseriet 8Tallet i gourmetfestivalen DinnerDays. Derfor har de sammensat blandt andet en vegetarisk 3-retters menu  – og den kan du nyde til små penge.

Forret: Avocadomash, kimchi, sesam og friteret enoki.
Hovedret: Braiseret kejserhat og bøgehat med ribs, mandler og blomkålspuré.
Dessert: Chokoladefondant med vaniljeis og marinerede skovbær.

Mums! Og prisen? 245 kr. (+gebyr).

For hver booking donerer DinnerDays 5 kr. til Danske Hospitalsklovne.

Hvor: Richard Mortensens Vej 81 A, København S
Hvornår: 13.-22. oktober

Restaurant Ansvar: Grøn gourmet på toppen af Kalvebod Brygge

På Kalvebod Brygge finder du hotel Scandic Spectrum, hvor Restaurant Ansvar huserer på øverste etage. Den skønne restaurant med den gode udsigt udover København går også under navnet Greenery Lab. Og som navnet antyder, byder restauranten ikke overraskende på grønne retter lavet med omtanke.

Restaurant Ansvar har både en 3-retters vegansk menu og en 5-retters grøntsagsbaseret menu, hvor man kan tilkøbe et protein efter ønske. Alle retter er tryllet frem med danske sæsonråvarer og fra producenter med en bæredygtig tilgang. Du kan derfor spise dig mæt med god samvittighed.

Vil du prøve grøn gastronomi af højeste skuffe, er Restaurant Ansvar et must try.

Pris: 480 kr. for 3 retter // 620 kr. for 6 retter
Hvor:
Kalvebod Brygge 10, København V

56°: Fra jord til bord i historiske lokaler

Taler jord-til-bord-konceptet også til dit madhjerte? Så er den hyggelige restaurant 56° et besøg værd. Spisestedet ligger i de historiske krudthuse på Holmen, og her bliver du forkælet med grønt fra havens højbede samt lokale, økologiske og biodynamiske råvarer.

Menuen skifter hyppigt, nogle gange fra dag til dag alt efter tilgængeligheden af råvarerne. På a la carte-kortet kan du i øjeblikket smage vegetariske og pescetariske retter som hjemmelavet “ramen”, cappelletti pasta med græskarfyld og grillet havtaske med kålskud og bakskuld sauce.

Når du besøger 56°, støtter du samtidig et godt formål, da 1% af din regning går til nonprofit organisationen Zero Foodprint Nordic, der arbejder for at gøre mad til en del af fremtidens biodiversitets- og klimaløsning.

Den første søndag i måneden kan du desuden komme forbi til langbordsmiddag, hvor ugens rester trylles om til nye fantastiske retter til billigere priser.

Pris: 600 kr. for 56° menu
Hvor: Krudtløbsvej 8, København K

The Pescatarian: Delikate grønne retter

På Amaliegade i indre by ligger The Pescatarian. Som navnet afslører, finder du pescetariske serveringer på menuen. Alle retter kan dog også laves 100 % vegetarisk, hvis du ønsker det. Spiser du udelukkende vegansk, er du også dækket ind her. Køkkenet skal blot vide det i forvejen.

The Pescatarian kører en 6-retters menu og en 4-retters menu. Vil du springe ud i den pescetariske version kan du blandt andet forvente at smage på den japanske fisk Hamachi og rødtunge med sæsonens grønt.

Pris: 450 kr. for 4 retter // 650 kr. for 6 retter
Hvor: Amaliegade 49, København K

Café Feel Good Eatery: Grøn oase på Nørrebro

På Fælledvej finder du den “grønne” oase Café Feel Good Eatery, som modsat forrige restauranter fokuserer på grønne morgen- og frokostserveringer. Med påstanden om at alle bør have ret til at “feel good”, inviterer caféen indenfor til alt fra sunde smoothie-bowls, avocado-toasts og fyldige salater.

Besøger du spisestedet fra morgenstunden, kan du starte dagen med feel good-pandekager eller chiagrød med sæsonens frugt. Har du ingen bagkant, kan du sætte dig godt til rette og nyde en udsøgt vegetarisk eller vegansk brunch.

Pris: Fra 99 kr.
Hvor:
Fælledvej 14 A, 2200 København N

You may also like...