Bange for højder? Her kan du spise på 17. etage med byens bedste udsigt

thumb image
Foto: I toppen af byggeriet "The Silo" finder du en restaurant med byens ubetinget bedste udsigt.

I den gamle ’Hva’ drikker Mølr’-silo i Nordhavn finder du en restaurant med byens ubetinget bedste udsigt. Restaurant SILO er navnet – og her får du syn og smag for alle pengene.

Kommer du forbi Københavns Nordhavn, kan du ikke undgå at få øje på den unikke bygning ”THE SILO”.

Oprindelig rummede bygningen en gammel kornsilo, men efter en gennemgribende ombygning fremstår bygningen i dag som Nordhavns vartegn og huser, udover eksklusive boliger og kontorer, en spektakulær restaurant på toppen med panoramavinduer.

Kom en tur forbi SILO, hvis udsigt helst må opleves med egne øjne.

Spisning med 360 graders udsigt

Indretningen er minimalistisk og i rolige farver, og lige fra man træder ud af elevatoren, bliver du ramt af en wow-effekt. En 360 graders udsigt som får gæsterne til at måbe.

Ønsket er, at lade udsigten og maden tale sit eget tydelige sprog uden for mange unødige forstyrrelser.

Udsigten har foræret os meget, så derfor er det vigtigt for os, at indretningen er nedtonet og ikke larmer og forstyrrer den enestående udsigt”.

Anne-Louise Kastbjerg, adm. direktør for Restaurant SILO.

Stemningen er uhøjtidelig og uprætentiøs, og hvor gæsten skal føle sig i centrum. Det betyder også, at restauranten gør en dyd ud at levere en så diskret og afdæmpet servering som muligt:

Vores filosofi er, at uanset om man ønsker en intim aften med sin udkårne, en festlig aften med et par venner eller kommer i forretningsmæssige sammenhænge, så er det selskabet og ikke tjeneren, der skal være i fokus”.

Anne-Louise Kastbjerg.

Her fortæller hun, at lys og lyd, er afgørende for en behagelig atmosfære, og derfor skrues der også ned for lyset om aftenen, så udsigten ikke blændes eller distraheres af lyset indefra.

Ærlig mad – og til deling

Hos Restaurant SILO består menukortet af råvarer af højeste og bedste kvalitet og den gode historie. Her arbejdes med økologiske og bæredygtige leverandører, men uden at det bliver fanatisk.

Vi har fokus på den enkelte råvare og sørger for, at den får vores fulde opmærksomhed på tallerkenen, hvorfor den heller ikke behøver den store præsentation”.

Anne-Louise Kastbjerg.

Hos Restaurant SILO er der et bredt udvalg af signaturretter, hvor gæsterne især er glade for stedets ’deleretter’.

Af retter kan næves ’Pighvar as we like’, byens største søtunge med smørsauce, Côte de Boeuf eller SILO´s populære Beef Wellington.

Udover et bredt a la carte kort, serveres der også en 4-retters sæsonmenu. Til frokost kan gæsterne vælge mellem lækkert, klassisk smørrebrød med et tvist og sågar en King Crab-salat, som er et hit. Ligesom det øvrige menukort er alle desserter hjemmelavede og her skal fremhæves SILO’s fantastiske vaniljeis, som serveres med chokoladesovs i en størrelse, hvor der også er rigeligt til to.

Her må vi også lige nævne SILO Sunday. Her får du serveret deres lækre morgenmad. Så er dagen hvert fald startet med manér.

Cocktails i lange baner

Når middagen skal sættes i gang eller afsluttes, så kan gæsterne trække op til baren og smage en af de mange cocktails på menukortet. Du kan bestille en Silo Silo med gin, dansk æblevin og cider. Eller hvad med en Hva’ drikker Mølr-drink bestående af mørk rom, æble, ingefær, citron og øl?

Man går hvert fald ikke tørstig fra bordet. Her er særligt restaurantens alkoholfrie mocktails noget, der har høstet masser af roser fra de besøgene:

Vi har gæster, der fortæller, at de har hørt rygter om vores mocktails. Nogle har sågar kaldt dem byens bedste, hvilket er en dejlig ros at modtage”.

Anne-Louise Kastbjerg.

Her ser Restaurant SILO også frem til, når vejret bliver varmere. Her vil det blive muligt at trække op på tagterrassen med en drink i hånden, mens man kan nyde synet af himmel, hav og by.

You may also like...