Guide: 10 lækre brunch-steder i Aarhus

thumb image

Leder du efter et sted at spise brunch i Aarhus?  I anledning af at Aarhus er kulturhovedstad 2017 har samlet en liste med 10 bud på byens bedste brunch-steder.

Morgenmad er efter sigende nøglen til en god start på dagen, og der er ganske rigtigt ikke noget, der kan løfte ens morgenhumør som en god bid mad fra morgenstunden.

Det gælder naturligvis hver dag, men det er ofte i weekendenerne, at der er tid til at hygge og forkæle sig selv lidt ekstra med en bugnende brunch. Derfor har vi lavet en liste med gode steder til dig, der vil forkæle ganen med lækker morgenmad eller en overdådig omgang brunch i Aarhus.

1. Det glade vanvid

det-glade-vanvid-brunch

Friskbagt brød fra Det Glade Vanvid’s weekendbrunch.

Weekendbrunch på Det Glade Vanvid ved den gamle lystbådehavn i Aarhus er en brunchoplevelse udover det sædvanlige.

Appetizers, økologisk aperitif, dagens æggeret med fisk fra egen rygeovn, et overflødighedshorn af en brunchbuffet med alle Brødrene Koch’s egne favoritter fra både det kolde og det varme bord, oste- og dessertbuffet, hjemmebagt brød samt kaffe, te og årstidens juice ad libitum.

Læg hertil en fængende udsigt over de vuggende både i den gamle havn kombineret med en udsigt over den nye og spændende arkitektur på Aarhus Ø i baggrunden.

Hvad: Brunchbuffet

Hvornår: Lørdag og søndag klokken 11.00

Hvor: Pakkerivej 2b

Pris: 295,- (all inclusive)


Book bord på Det Glade Vanvid ➤

2. Casablanca

casablanca-brunch

Nybagte morgenkager fra MOR ANNA til ‘Crunch’ på Casablanca

Casablanca er flittigt besøgt af folk fra nær og fjern, og stedets hjemmelavede brunch – som de har omdøbt ‘chrunch’ – er gået rent ind hos både gæster og anmeldere. På den lokale perle  smukt placeret i Latinerkvarteret kan du forkæle dig selv med en bugnende brunchbuffet hver dag.

Her er noget for enhver smag  – lækre slagterspecialiteter, friskbagt brød og morgenkager fra MOR ANNA, hjemmelavet kalveleverpostej, frisk frugt, alskens tapenader og kompotter, og vi kunne blive ved. Varme og kolde drikkevarer som kaffe, te, friskpresset juice og ingefær-shots er ligeledes med i prisen.

Hvad: Brunchbuffet

Hvornår: Mandag-fredag: 9.00-12.00 Lørdag-søndag: 9.00-14.00

Hvor: Rosensgade 12

Pris: 200,- (all inclusive)


Book bord på Casablanca ➤

3. Globen Flakket

Foto: Globen Flakket

Foto: Globen Flakket

Gør som mange andre århusianere, og start din dag på Globen Flakket. Til hverdag er der morgenbuffet med bl.a. yoghurt, æg, brød, pålæg og frugt, og når weekenden kalder, skrues der lidt op for blusset med en brunch-buffet, hvor du finder alt, hvad et ægte brunch-hjerte begærer.

Hvis du vil opleve en brunch lidt ud over det sædvanlige, så kan du også springe på deres eksklusive all inclusive brunch koncept, hvor alskens hjemmelavede drikke er inkluderet: Bobler, smoothie, friskpresset juice, milkshake, kaffe, te mm. – Du kan få det hele! Med Globens placering for enden af Åboulevarden kan du samtidig nyde den hyggelige udsigt over Aarhus Å.

Hvad: Morgenbuffet og brunchbuffet

Hvornår: Morgenbuffet: 09.00-11.00 i hverdage Brunchbuffet: 09.00-14.00 lør-, søn- og helligdage

Hvor: Åboulevarden 18, 8000 Aarhus C

Pris: Morgenbuffet 42,- Brunchbuffet: 126,- (all inclusive: 275,-)


Book bord på Globen Flakket ➤

4. Café Hack

Café Hack på Bispetorv serverer en lækker brunchtallerken i hjertet af Aarhus. Kig ind forbi på vej på shopping-tur eller nyd en brunch, mens du lytter til de spændende liveoptagelser af formiddagsprogrammet ‘Café Hack’, hvor værten Søren Dahl inviterer til caféstemning, musik og underholdning.

Deres Brunch-bræt kan variere måned for måned, men består for tiden af røræg, bacon, oksepølse, røget hellefisk med ricotta, sprængt andebryst med peberrodscreme, brie, koldskål, mazarinkage og frisk frugt.

Hvad: Brunchtallerken

Hvornår: Lørdag: 10.30-14.00

Hvor: Teatergaden 1, 8000 Aarhus C

Pris: 145,-


Book bord på Cafe Hack ➤

5. Sjette Frederiks Kro

I skovens dybe stille ro hvor Sjette Frederiks Kro holder til, kan du nyde en overdådig brunch-buffet i afslappende og hyggelige omgivelser. Konceptet kalder de Kronch (som i kro-brunch), og på ta’selv-bordet finder du alt, hvad en ægte brunch skal indeholde: Friskbagte koldhævede brød og morgenkager fra deres eget bageri, MOR ANNA, hjemmelavede lækkerier som nøddecreme, skyr, marmelader og leverpostej samt æg, oste, pølser og meget mere.

Alle lækkerierne kan du skylle ned med friskbrygget kaffe, koldpresset æblemost, friskpresset appelsinjuice, FABEL TE og opkvikkende ingefær-shots – som alt sammen er inkluderet i prisen.

Hvad: Brunchbuffet

Hvornår: 09.00-12.00 lørdag og søndag (samt udvalgte hverdage i ferier)

Hvor: Salonvejen 1, 8240 Risskov

Pris: 250,- (all inclusive)


Book bord på Sjette Frederiks Kro ➤

6. Langhoff & Juul

langhoff-juul-brunch

Fristende brunchtallerken på Langhoff & Juul

På det hyggelige spisested, Langhoff & Juul, i Guldsmedegade i hjertet af Aarhus serverer de brunch og morgenmad med fokus på økologi og lokale råvarer. Her træffer de valget for dig og serverer en brunch-tallerken med et hav af nøje udvalgte lækkerier, bl.a. ymer med müsli, friskbagt brød med diverse pålæg, varmrøget laksesalat, røræg med Mineslund pølser, frugtsalat og dagens kage.

I hverdagene kan du også få et mindre morgenkomplot bestående af morgenbolle m. pålæg inkl. en valgfri kop kaffe/te.  Alt sammen serveres i restaurantens hyggelige omgivelser blandt gammelt arvegods, kendte designklassikere, rustikke træborde og levende lys en masse.

Hvad: Brunch-tallerken og morgenmad

Hvornår: Brunch: 09.00-14.00 alle ugens dage Morgenmad: 09.00-11.00 i hverdagene

Hvor: Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus C

Pris: Brunch: 148,- Morgenmad: Fra 58,-


Book bord på Langhoff & Juul ➤

7. Café Faust

cafe-faust

‘Den ene’ brunchtallerken på Café Faust

Med sin hyggelige placering langs åen midt i byen er Café Faust et oplagt brunch-stop, inden shopping-turen eller arbejdsdagen for alvor går i gang.

Deres brunchtallerkener serveres hver dag, og du kan vælge mellem ‘Den ene’, ‘Den anden’ og ‘Den Sunde’, som hver især byder på forskellige brunch-favoritter. Så hvad end du er mest til spejlæg eller scrambled eggs, kylling eller brunch-pølser, frugt eller brownie, så er der sikkert en tallerken, der matcher din smag.

Hvad: Brunchtallerken

Hvornår: 10.00-14.00 alle dage

Hvor: Åboulevarden 38, 8000 Aarhus C

Pris: 119,-


Book bord på Café Faust ➤

8. Kähler Spisesalon

kahler-spisesalon

Skyr med müsli og bærkompot fra Kähler Spisesalons brunchtallerken

Kähler Spisesalon på Frederiksbjerg kan du ikke blot få prisvindende smørrebrød, du kan også få en sublim morgenbuffet eller brunch-tallerken. Spisesalonen, der er omtalt i den nye Michelin Guide Nordic Cities 2016,  disker op med et hav af lækkerier fra morgenstunden, som kan nydes i restaurantens unikke omgivelser, hvor Kählers verdensberømte keramik er kernen i indretningen.

Brunch-tallerkenen byder bl.a. på klassikere som scrambled eggs med pølser, skyr med müsli og bærkompot, fransk landbrie, desserttærte og mange andre lækkerier. I morgenmadsbuffeten kan du tage for dig af friskbagt brød med diverse pålæg, æg, skyr, frugt og meget andet.

Hvad: Morgenbuffet og Brunchtallerken

Hvornår: Morgenbuffet: 09.00-11.30 i hverdage Brunch-tallerken: 09.00-12.30 lørdag & 10.00-13.00 søndage og helligdage

Hvor: M.P. Bruuns Gade 33, 8000 Aarhus C

Pris: Morgenbuffet: 80,- Brunch-tallerken: 159,- (inkl. kaffe/te ad libitum: 199 ,-)


Book bord på Kähler Spisesalon ➤

9. Café Viggo

På den klassiske Café Viggo kan du nyde morgenen langs åen i Aarhus. Her kører de konceptet ‘Tapas-brunch’, hvor du kan sammensætte din egen brunch ud fra 15 lækre småretter.

Er du lidt tung i hovedet lørdag morgen, så har Viggo på denne dag sørget for at træffe valget for dig – her står den på brunchtallerkener, der er særligt sammensat af caféens kokke. Har du børnene med i byen, så tilbyder Café Viggo desuden en børnebrunch med yoghurt, frisk frugt og pandekager med Nutella.

Hvad: Tapas-brunch & brunchtallerken

Hvornår: Tapas-brunch: 09.00-15.00 søndag-fredag Brunchtallerken: 09.00-13.00 lørdag

Hvor: Åboulevarden 52, 8000 Aarhus C

Pris: Tapas-brunch: 120-145,- Brunchtallerken: 125,-


Book bord på Café Viggo ➤

10. D’vinos

Kunne det friste med en spansk inspireret brunch? Hos D’vinos på Klostertorv midt i Aarhus slår de hver søndag dørene op til Cava brunch.  Her er der en lækker buffet med alt en brunch bør indeholde samt kaffe, mælk, te, appelsinjuice og frisklavede omeletter, der laves i køkkenet la minute, når du bestiller. Sidst men ikke mindst: Ingen Cava brunch uden Cava ad libitum.

D’vinos er hyggeligt indrettet med sydlandske plakater på væggene, stearinlys på bordene og en fin blanding af unikke antikvariater og klassiske danske designmøbler.

Hvad: Brunchbuffet

Hvornår: 10.00-14.00 på søndage

Hvor: Klostertorvet 4, 8000 Aarhus C

Pris: 220,-


Book bord på D'vinos ➤

You may also like...