Madbloggeren Foodfanatic anbefaler: Mine favoritrestauranter

thumb image

Hvor går garvede madskribenter hen, når de vil spise godt? Den populære blogger og madjournalist Nadia Mathiasen giver her sit bud.

København vrimler med populære, spændende, anderledes og klassiske restauranter, som er et besøg værd, og derfor kan det nogle gange være nødvendigt at alliere sig med en ægte madnørd for at kunne vælge.

Derfor har vi fået en snak med journalist Nadia Mathiasen om hendes favoritsteder i København. Nadia Mathiasen er kvinden bag bloggen foodfanatic.dk, og her fremtryller hun blandt andet thairetter, der sætter godt gang i mundvandet. Herudover er hun madskribent i Politiken og kok på Go’ Morgen Danmark samt forfatter til kogebogen ”Foodfanatic Thai”, der udkom i fjor.

Her er hendes bud på, hvor du skal tage hen, hvis du vil have en dejlig spiseoplevelse.

Hvor ofte spiser du på restaurant?

”Jeg spiser ofte ude og vælger tit nogle afslappede steder, så jeg kan gå ud lidt oftere uden at sprænge budgettet. Og så kan jeg engang imellem flotte mig og vælge et mere eksklusivt spisested.”

LÆS OGSÅ: Ny kødrestaurant åbner på Vesterbro

Hvad er din favoritrestauranter i København?

”En af mine bedste restaurantoplevelser var på Geranium for et par måneder siden. Det havde jeg ikke regnet med, for jeg havde hørt, at de kører et meget grøntsags-betonet køkken, mens jeg er til kød og de lidt mere klassiske smage. Her blev jeg virkelig positivt overrasket over, hvor meget smag, køkkenchefen Rasmus Kofoed kunne få frem i de forskellige råvarer.”

LÆS OGSÅ: Christianshavn får nyt fransk spisested

”Derudover er jeg vild med Eldorado. De har ikke haft åbent længere, så jeg har kun nået at spise der få gange. De laver retter fra alle verdenshjørner, og jeg må sige, at jeg har været imponeret over køkkenchef Theis Brydegaards evne til at ramme de asiatiske smagsnuancer. Han har i øvrigt inviteret mig ind som gæstekok søndag den 8. maj, hvor jeg skal lave en seksretters thai street food-menu. Det bliver rigtig godt, og jeg glæder mig  meget. ”

Foto: Geranium (grillet porre, vilde urter, røget gris og smeltet Vesterhavsost

Foto: Geranium (grillet porre, vilde urter, røget gris og smeltet Vesterhavsost)

Hvad er dit favoritsted med asiatisk mad?

”Jeg er helt vild med et lille sted, der hedder District Tonkin. Jeg har kontor i nærheden, og derfor tager jeg tit forbi og får en vietnamesisk sandwich eller en nudelsuppe. Sådan en suppe ville man jo skulle bruge lang tid på, hvis man selv skulle lave den fra bunden.”

”Når jeg skal have mit ”thai fix”, tager jeg på Baarn Thai Isarn, der ligger på Lille Istedgade. De har virkelig god thaimad til rørende lave priser fra det nordøstlige thailand, hvor køkkenet blandt andet er kendt for sine stærke salater. Jeg har mere end en gang været ved at falde bagover på grund af chilistyrken, men hold op hvor er det godt. Især deres papayasalat.”

Foto: Eldorado (den koreanske ret Bipimbap)

Foto: Eldorado (den koreanske ret Bipimbap)

Hvilken restaurant drømmer du om at besøge?

”Jeg har faktisk aldrig besøgt noma, og det føler jeg lidt er min pligt som madnørd. Når man taler med folk fra udlandet, er det altid noma, de spørger om. Til gengæld har jeg besøgt 108, som har været pop up restaurant på noma siden starten af året. Det er jo lidt ”noma-light,” og det var super dejlig mad.”

Hvad er det vigtigste for dig, hvis du skal have en god restaurantoplevelse?

”For mig handler det primært om smagen. Omgivelser og betjening er selvfølgelig også vigtigt, men jeg vil til enhver tid foretrække at spise god mad på en plastikstol i et gadekøkken end halvdårlig mad på en fin restaurant.”

You may also like...