Mortensaften i Aarhus: Spis and ude eller tag stegen med hjem

thumb image

Den 10. november fejres Mortensaften med and landet over. Men hvorfor? En oldgammel historie lyder, at den kære Morten (som dagen er opkaldt efter) skulle udnævnes til biskop trods hans modvilje. Derfor ville han gemme sig for folket og fandt et sted i nærheden af græssende gæs. Det skulle han ikke have gjort. For de sultne gæs blev pludselig højrøstede, og Morten blev opdaget.

Han blev biskop – og skød skylden fra hans nyerhvervet titel på alle gæs. Derfor lyder historien, at hvert år på samme dag skulle gæssene straffes. De skulle slagtes og spises… (Gåsen på spisebordet er dog i Danmark blevet skiftet ud med and).

Er du ikke lige i stødet til at stå i køkkenet og tilberede det store måltid selv, så fortvivl ej. Fejr mortensaften ude, eller hent andestegen med hjem til spisebordet. Se her, hvilke restauranter i Aarhus, som har forberedt en menu i forbindelse med mortensaften

Mortensaften på FRÜD

Hos Früd er der traditionen tro andelår med ALT hvad der hører til på menukortet den 10. (og 11. november). De har gjort sig umage med at tilberede en velduftende 3-retters menu, som bringer dig i den helt rigtige stemning.

Mortensaften menu

  • Rimet laksefilet med urtesauce og små salater
  • Klassisk stegt andesteg, med rødkål, surt, brune og hvide kartofler samt sovs
  • Gammeldags æblekage, med ribsgelé

Føler du mere for at nyde din mortensand hjemme i din egen stue, er det også muligt at bestille Früds menu som takeaway. De tager sig af alle forberedelserne, så I har tid til hygge og nærvær. Alt I skal gøre er at hente maden, varme og anrette den.

Pris pr. person:  345 kroner (ekskl. billetgebyr)
Pris pr. person inkl. vinmenu:  
545 kroner (ekskl. billetgebyr)

TAKEAWAY – Min. bestilling fire personer
Pris pr. person: 287 kroner (ekskl. billetgebyr)

Hvor: Dalgas Avenue 54, 8000 Aarhus C


Køb billet til Mortensaften på FRÜD ➤

Mortensaften Takeaway fra Smag & Slægts restauranter

Smag & Slægts fire restauranter i Aarhus, Marselisborg Havnekro, Den Lille Kro, Anker og Martino vil også gerne glæde deres gæster med sprød and, brun sovs, kartofler og meget mere. Derfor har de også kreeret en to-retters menu i anledningen af mortensaften. Du kan både nyde menuen i en af deres hyggelige restauranter eller tage anden med hjem. Du kan blot bestille og afhente i en af deres restauranter nær dig.

Mortensaften menu

  • Helstegt and med svesker, æbler og persille. Hertil serveres brune- og hvidekartofler, æbler med gelé, rødkål og andesovs 
  • Gammeldaws æblekage med makroner, rasp og portvin

Hele menuen bliver leveret færdigtilberedt, så du skal blot lune anden derhjemme, og æblekagen skal bare pakkes ud. Der vil sammen med menuen blive vedlagt en udførlig guide, som trinvis skal sikre den perfekte mortensand.

Pris pr. person: 225 kroner (eksl. billetgebyr)


Take away Mortensaften Marselisborg Havnekro ➤


Mortensaften på Marselisborg Havnekro ➤

Hvor: Marselisborg Havnevej 46D, 8000 Aarhus C


Take away Mortensaften på MAST ➤


Mortensaften på MAST ➤

Hvor: Havnegade 6, 5500 Middelfart


Take away Mortensaften Anker ➤


Mortensaften på Anker ➤

Hvor: Fiskerivej 12, 8000 Aarhus C


Take away Mortensaften Martino ➤

Hvor: Marselisborg Havnevej 46 B, 8000 Aarhus C

Flere restaurant nyheder...