Mortensaften i Aarhus: Her kan du følge i Mortens fodspor - DinnerBooking Blog
thumb image

Mortensaften i Aarhus: Her kan du følge i Mortens fodspor

Den 10. november fejres Mortensaften med and landet over. Men hvorfor? En oldgammel historie lyder, at den kære Morten (som dagen er opkaldt efter) skulle udnævnes til biskop trods hans modvilje. Derfor ville han gemme sig for folket og fandt et sted i nærheden af græssende gæs. Det skulle han ikke have gjort. For de sultne gæs blev pludselig højrøstede, og Morten blev opdaget.

Han blev biskop – og skød skylden fra hans nyerhvervet titel på alle gæs. Derfor lyder historien, at hvert år på samme dag skulle gæssene straffes. De skulle slagtes og spises… (Gåsen på spisebordet er dog i Danmark blevet skiftet ud med and)

Har du ikke tid og lyst til at bruge en hel søndag på at løbe efter ænder, slagte og tilberede dem – har vi fundet 5 steder, hvor du i Aarhus eller omegn kan fejre Mortens aften med god mad og godt selskab!

Mortensaften på FRÜD

Hos Früd er der traditionen tro andelår på menukortet den 10. november. Forretten står på suppe af jomfruhummer med hummertoast og syltede urter. Hovedretten er confiteret andelår med glaserede kastanjer, rødkål og selvfølgelig en lækker andesauce og til dessert står den på pærenougat snitte med æblesorbet. Du kan selv vælge, om du vil have tre retter, to retter eller bare en enkelt.

Hvor: Dalgas Avenue 54, 8000 Aarhus C


Køb billet til Mortensaften på FRÜD ➤

Mortensaften på Restaurant ET

Selvfølgelig kan du også spise ænder hos Restaurant ET. For 450 kroner + gebyr kan du få fingre i en 4-retters menu. Her får du letsaltet helleflynder med vinterens citrusfrugter, riskede kerner, syltede asier, vagtelæg og karse. Derefter sprød kroket af dansk gris med sortiment af danske jordskokker, køvel og ristede hasselnødder. Til hovedret står aftenen på klassisk andesteg med hjemmelavet rødkål, brunede kartofler, pommes gaufrette, halve æbler med ribsgele, sveskekompot og andesovs. Aftenen slutter med hvid chokolade med passionsfrugt, marengs og sorbet.

Hvor: Åboulevarden 7, 8000 Aarhus


Køb billet til Mortensaften på Restaurant ET ➤

Mortensaften på Spisesalon

På M.P. Brununsgade fejrer de også den 10. november. Forretten er spisesalonens gravad laks med hjemmelavet rævesauce og sæsonens syltede græskar. Til hovedret er det (selvfølgelig) rosastegt andebryst og sprød krokette af andelår med marineret rødkål, rosenkål og selleripure. Dertil også kraftig andesauce og bagt kartoffelmos. Desserten er intet mindre en risalamande med lun hjemmelavet kirsebærsauce, skovsyre og frysetørrede bær.

Hvor: M.P. Bruunsgade 33, 8000 Aarhus C


Køb billet til Mortensaften på Spisesalon ➤

Mortensaften på Sjette Frederiks Kro

Lidt udenfor Aarhus i Risskov fejres Mortensaften også. Hos Sjette Frederiks Kro er der planlagt en skøn søndag aften. Her bliver du taget i mod med velkomstdrink og snacks, hjemmerørt færøsk laks med rævedressing, sprøde salater, vilde urter og creme. Til hovedret får du langtidsstegte landænder med hjemmelavet rødkål, brunede og hvide kartofler, klassisk brun sauce samt syltede asier. Desserten står på æblegrød med vanilje og bagt hvid chokolade, creme fraiche og citrus. Hele aftenen koster 375 kroner per person og der er mulighed for tilvalg af vin.

Hvor: Salonvejen 1, 8240 Risskov


Køb billet til Mortensaften på Sjette Frederiks Kro ➤

Restaurant Mejeriet

i Mårslet sørger folkene fra Restaurant Mejeriet også for at holde fast traditionen. Her står menuen på velkomstdrinks og snack, færøsk laks med rævedressing og grønt. Hovedretten er selvfølgelig and, som har været langtidsstegt med hjemmelavet rødkål og brunede kartofler og surt. Til dessert står den på æblegrød med hvid chokolade – og så vil der være masser af forskellige, hjemmebagt brød.

Hvor: Bedervej 101, 8320 Mårslet


Køb billet til Mortensaften på Mejeriet ➤

Flere restaurant nyheder...