Michelin-kok fra lukkede CLOU står bag ny italiener

thumb image

Michelinrestauranten CLOU i Øster Farimagsgade er lukket ned, og stedet har nu slået dørene op som en italiensk familierestaurant. Bag restauranten er fortsat Michelin-kok Jonathan K. Berntsen.

På foto Jan Czartoryski, makker og højre hånd, og Jonathan K. Berntsen

Simpelt, klassiskt, rustikt, gode råvarer og respekt for den gamle gastronomiske tradition fra Italien – sådan lyder opskriften på den nyåbnede italiener, der har overtaget CLOUs lokaler.

Selv om inventar nu udstråler uformelt trattoria og menukortet er udskiftet til retter med eksempelvis håndlavet pasta, er det stadig gastro-geniet, Michelin-kok og sommerlier Jonathan K. Berntsen, som står bag det nye italienske koncept, som pryder adressen i indre by.

Jonathan K. Berntsen drev den 1-stjernede Michelinrestaurant CLOU, men da restauranten blev holdt lukket grundet corona-restriktioner, påbegyndte han et nyt projekt i Holte; La Vecchia Enoteca.

Den nye restaurant i Holte viste sig at blive en så stor succes, at Jonathan K. Berntsen besluttede af lukke CLOU og kopiere konceptet fra Holte i CLOUs lokaler i indre København.

En menu der er til at forstå

Hos Enoteca Family KBH kan du bestille restaurantens tre retters for 495,- inkl. et glas rødvin eller hvidvin, kaffe og biscotti.

Menuen sammensætter du selv, men den kan eksempelvis lyde på forret: Gamberetti Rosa; Store rosé rejer med mild hvidløgsmayonnaise og citron. Hovedret: Pappardelle; Hjemmelavet papadelle med krydret ragout af salsiccia pølse. Dessert: Fragola & Mascarpone; Hjemmelavet Mascapone-is med jordbær.

Er du til lidt snacks forinden, kan du sætte tænderne i et rigtigt stykke Parmigiano Reggiano fra Januar 2018 med et glas af Husets Prosecco for 95,- eller den bløde klassiker Burratta med olivenolie og sort peber til 65,-.

Velbekomme!

Bonusinfo: Tiramisuen, som serveres, har et ry som en af de bedste, og så serveres vin på glas til en pris, hvor alle kan være med.


Book bord på Enoteca Family KBH ➤

Jonathan K. Berntsen er dog ikke færdig med at lave mad i gourmetklassen. Sideløbende med åbningen af det nye enoteca, er han i gang med at omdanne et lokale i Hellerup til lidt af et gourmettempel. Stedet hedder The Samuel, og er opkaldt efter hans søn.

You may also like...