Spis med god samvittighed: Økologiske spisesteder i København

thumb image

Vil du gerne have serveret økologisk mad på tallerkenen, når du skal ud at spise? Så læs med her, hvor vi guider til gode øko-spisesteder i København.

Mange restauranter i København brander sig med at gå op i økologi, men det kan være svært at vurdere om der er tale om tomme ord eller reelle økologiske råvarer.

Heldigvis har Det Økologiske Spisemærke gjort det lettere for dig, der prioriterer økologi på restauranter. Mærket er nemlig et statskontrolleret bevis på, at spisestedet satser på økologi – Så kig efter spisemærket næste gang, du skal vælge restaurant.

Spisemærket findes i guld, sølv og bronze, og det gives til restauranter, der er henholdsvis 90-100% økologiske, 60-90% økologiske samt 30-60% økologiske.

Vi har fundet 6 af de fedeste øko-spisesteder i København, som alle gør en dyd ud af at anvende økologiske råvarer i retterne.

Ché Fé

Ché Fè er en økologisk italiensk restaurant og samtlige råvarer kommer fra producenter, der fokuserer på økologi og bæredygtighed. I tråd med det traditionelle italienske køkken bruges kun de bedste råvarer, som Ché Fè selv importerer fra dedikerede producenter i flere af Italiens mange spændende regioner. Ché Fé har spisemærket i bronze.

Hvor: Borgergade 17A, 1300 København K


Book bord på Ché Fé ➤

Neighborhood

Foto: Neighbourhood

Tænk engang at spise pizza med god samvittighed! Det kan du på Neighbourhood. Her serverer de en moderne fortolkning af den klassiske italienske pizza. Bundene laves af surdej og er super tynde og sprøde, og alt fyldet kommer fra økologiske lokale producenter. Neighbourhood har spisemærket i guld.

Hvor: Istedgade 27, 1650 København V


Book bord på Neighbourhood ➤

Nørrebro Bryghus

Vil du gerne kombinere en god frokost eller middag med nogle agf Københavns bedste øl? Så er Nørrebro Bryghus stedet for dig. Til frokost er der smørrebrød og burger på menuen mens aftenkortet byder på en 3-retters sæsonmenu samt et a la carte kort. Hertil kan i smage flere forskellige af bryggeriets øl på både fad og flaske. Nørrebro Bryghus har spisemærket i bronze.

Hvor: Ryesgade 3, 2200 København N


Book bord på Nørrebro Bryghus ➤

Relæ

Foto: Per-Anders Jørgensen, Relæ

Relæ er en Michelin-restaurant på Nørrebro, hvor bæredygtighed spiller en afgørende rolle.  Relæ stræber efter at skabe en bæredygtig praksis på alle områder lige fra maden og drikkevarerne over i de ressourcer, som de forbruger samt personalemæssige tiltag. Både i 2015 og 16 modtog de specialprisen Sustainable Restaurant Award. Relæ har spisemærket i guld.

Hvor: Jægersborggade 41, 2200 København N


Book bord på Relæ ➤

SULT

SULT har til huse i det smukke Cinemateket lige overfor Kongens Have. Her får du retter inspireret af det nordiske køkken og det klassiske bistrokøkken, og i weekenden har de en enormt populær brunchbuffet. Brunchen afspejler kvalitet, økologi, sundhed og ikke mindst sæsonens danske råvarer. Sult har spisemærket i bronze.

Hvor: Vognmagergade 8B, 1120 København K


Book bord på SULT ➤

Mirabelle

Foto: Mirabelle

Mirabelle er både er et bageri, en café, et takeaway-sted og en restaurant. Her er der noget for enhver smag dagen lang, hvad enten du har lyst til en kop kaffe og en croissant i farten, eller du vil slappe af med en god gang charcuteri, frisk mozzarella eller hjemmelavet pasta til aften. Mirabelle har spisemærket i guld.

Hvor: Guldbergsgade 29, 2200 København N


Book bord på Mirabelle ➤

Tribeca NV

På Tribeca NV finder du italiensk inspireret now yorker-gastronomi i hjertet af Nordvest. Prøv fx deres 3 retters italienske økologiske menu i klassisk trattoria-stil. Menuen er sammensat af dansk producerede økologiske råvarer og tilberedt med stolthed i deres åbne køkken. Tribeca NV har spisemærket i bronze.

Hvor: Bygmestervej 2, 2400 København NV

You may also like...