MasterChef-vinder Rasmus Fisker anbefaler: 3 fantastiske spisesteder i København

thumb image
Foto: Rasmus Fisker fra MasterChef 2021, Privat foto: Oscietra kaviar af Rasmus Fisker

Vinderen i TV-programmet MasterChef 2021, Rasmus Fisker, er ikke kun glad for at stå bag gryderne – han nyder også selv at tage på restaurant og få nye madoplevelser. Der er særligt 3 restauranter i København, som Rasmus Fisker elsker at besøge.

31-årige Rasmus Fisker fra København blev et velkendt ansigt sidste år, da han vandt 1. pladsen i det populære TV3-program MasterChef. Hver uge så flere tusinde danskere med, når deltagerne med rivejern og kødhammere kæmpede om kokkekronen og vindertitlen.

Rasmus Fiskers efternavn skulle pudsigt nok vise sig også at blive hans gastronomiske specialitet og interesseområde i kokkebranchen. Med sin deltagelse i madprogrammet blev han nemlig kendt for at lave delikate retter af netop fisken, hvor han havde et brændende ønske om at sætte mere fokus på bæredygtigt fiskeri.

Når Rasmus ikke bruger tid på at formidle og sætte fokus på fiskeri og bæredygtighed, så elsker han at gå ud og udforske den københavnske madscene.

Med sin store kærlighed for både fisk og det italienske køkken, giver han her sine tre bedste bud på restauranter i København, som han selv besøger igen og igen.

Il Buco i København

Il Buco glæder dagligt deres sultne gæster med fremragende italiensk-inspireret gastronomi. Det er heller ikke en undtagelse for Rasmus, som specielt finder deres pastaretter yderst velsmagende. Udover udvalget af cremede pastaretter er der også noget andet på menukortet, Rasmus mener, skiller sig ud.

Sidst, jeg spiste her, oplevede jeg en virkelig spændende og lækker omgang 100% dansk charcuteri af både gris og får. Desuden laver de en croissant, jeg synes, ryger direkte ind på en top 3 i Danmark.

Rasmus Fisker

Il Buco har stor omtanke for bæredygtighed, hvilket de inkluderer i alt, de beskæftiger sig med. Udover maden bare smager vildt godt, kan du også spise det med god smag i munden.

Denne italienske perle har åbent alle ugens dage, så du både kan nyde friskbrygget kaffe og croissanter om morgenen, og vin og pasta lidt senere på dagen.

Adresse: Njalsgade 19C, 2300 København S

Pizzeria Luca på Gammel Strand

Der er godt gang i stenovnene på Pizzeria Luca på Gammel Strand. Her bliver der serveret autentiske surdejspizzaer, som er så gode, at de i 2020 scorede sig en 9. plads på 50 Top Pizza-listen over Europas absolut bedste pizzaer. Den charmerende restaurant går op i den mindste detalje, og deres dej får endda lov til at stå koldhævet i intet mindre end 72 timer.

Luca formår virkelig at fremtvinge den helt perfekte konsistens i skorpen samt indsmigre syren fra den lange fermentering af dejen. For mig er det den bedste kombination, og den sender mig fuldstændig tilbage til Napoli.

Rasmus Fisker

På de varme sommeraftener kommer det nok ikke som nogen overraskelse, at det populære pizzeria hurtigt bliver booket op af mennesker fra nær og fjern. Hvis man ikke kan få et bord, foreslår Rasmus, at man køber sine pizzaer to-go, sætter sig ned til kanalen, lige overfor restauranten, og nyder de famøse pizzaer i de smukke, københavnske omgivelser.

Adresse: Gammel Strand 42, 1202 København

La Banchina på Refshaleøen

I en gammel træbygning på Refshaleøen ligger La Banchina, som på italiensk betyder ‘ved kajen’. Her finder du ingen hvide duge eller tjenere med næsen i sky. Tværtimod finder du en lille intim restaurant og vinbar, hvor du kan nyde den sociale stemning. Når solen er fremme, er det udenfor, det sker.

Jeg elsker de tidlige morgener på badebroen med kaffe og en dukkert. Om aftenen er La Banchina typisk meget velbesøgt, men også her nyder jeg at dele en god flaske vin samt et par retter fra det lille køkken.

Rasmus Fisker

Deres grillet fisk og blæksprutte med ristet surjdejsbrød og olivenolie er noget, der får Rasmus til at blive ved med at vende tilbage til den lille restaurant på kajen. Med deres afslappede og uformelle stemning, har La Banchina formået at skabe en hyggelig atmosfære, der giver følelsen af ferie og velbehag.

Adresse: Refshalevej 141, 1432 København K

Med fisk og bæredygtighed i fokus

Rasmus Fisker blev færdig med sin kandidat i integrerede fødevarestudier på Københavns Universitet i 2018.
Før sin deltagelse i MasterChef skabte han sig erfaring inden for arbejdet med fødevarer, kommunikation og projektledelse. Et år efter sin sejr i programmet, er det unge talent i dag gået selvstændig, hvor det i særdeleshed er bæredygtighed, fisk og fiskeri der er i højsædet.

Det, at skabe bevidsthed og opmærksomhed om råvaren, er noget, jeg har stort fokus på. Det gør jeg via digitale medier, arrangementer og samarbejder. Rejsen er kun lige begyndt, og jeg ser frem til, at det går helt i fisk – altså på den gode måde!

Rasmus Fisker

Du kan se meget mere til den talentfulde madformidler på hans Instagram, hvor han ofte deler billeder af sit æstetisk smukke håndværk samt tips og tricks til madrelaterede projekter.

You may also like...