Redaktionen anbefaler: Her er mine fem favoritter

thumb image

“Hvor skal jeg spise i aften?” er ofte det mest stillede spørgsmål blandt mine kollegaer på redaktionen, selvom vi arbejder med mad hver evig eneste dag! Nu anbefaler vi vores egne (sikre) favoritter.

I min omgangskreds har de fleste de(t) sikre tøjsæt som den lille sorte, de slidte jeans eller den beigefarvede cotton coat. Det har jeg ikke. Til gengæld jeg har den sikre restaurantliste!

Selvfølgelig kigger jeg stadig efter nyheder i den københavnske madjungle, men nogle dage har jeg bare lyst til en smagfuld omgang pasta med tomatsauce, et ordentligt stykke cremet ost og en velbrygget kaffe eller en simrende koreansk gryderet.

Emilie arbejder som PR- & kommunikationsarbejder hos DinnerBooking, og så spiser hun ude aaaaaaalt for tit.

Brunch: Tømmermænd eller ej

Jeg er den der type, der elsker, når restauranten bestemmer, hvad jeg skal spise. For når jeg skal til at vælge 5-8 små retter til morgenmad, så går jeg i baglås. Især hvis jeg ikke har fået kaffe endnu.

Derfor kommer det nok ikke som en overraskelse, at jeg holder mig til steder, hvor der er én skøn brunchmenu. Og det har de hos Frenchy! Der er alt, hvad jeg har brug for. Fransk yoghurt, blødkogt æg, ost og fransk landskinke, croissant, macaron og min livret; Crêpe de Bretagne!

Book Bord på Frenchy her
Hvor: Hyskensstræde 16. 1207

Italiensk: Her får du den bedste pasta!

Jeg er virkelig en sucker for Mangia på Vesterbro. Jeg kan ikke bare fremhæve en ting, for jeg er vild med det hele; Maden, stemningen, vinen og ikke mindst betjening – og så er jeg også lidt vild med Mangias stærke, italienske after drinner-drinks.

Hos Mangia er der hvid dug, åbent køkken og højt til loftet. Aftenen hos Mangia er derfor ikke som alle andre. Den er lidt mere lækker – bare uden det der formelle, stive ståhej. Var pengepungen utømmelig, ville jeg sidde i vinduet en gang om ugen og nyde en omgang pasta med tomatsauce eller ricotta og spinat. Det værste med Mangia? Stedet er populært, så du skal ofte bestille bord god tid i forvejen.


Book bord på Mangia her
Hvor: Bagerstræde 9, 1617 København V

Foto: Magnus Omme

Spis på budget: Sydende koreansk?

Månedens sidste dage betyder ofte få cifre på kontoen. Meeeen det mindsker bestemt ikke min trang til at spise ude! Er budgettet lidt stramt smutter jeg på SSAM, som er koreansk og helt fantastisk. De har varme, sydende koreanske “bowls”, som giver mig alt det, jeg har brug for i efteråret. Mit foretrukne budgetsted er helt sikkert SSAM på Vesterbro.

Book bord på SSAM her
Hvor: Colbjørnsensgade 7, 1652 København V

Bib Gourmand: Når noget skal fejres

Restaurant Frederiks Have ligger op ad (surprise) Frederiksberg Have – og den restaurant er jeg altså ret vild med.

Jeg besøger mest restauranten sammen med min familie, når noget skal fejres. Vi har ofte besøgt stedet til middag, hvor vi snupper frokostmenuen med både forret, hovedret og ost eller dessert. Det føles bare lidt ekstra luksuriøst, når man også kan spise godt til frokost! Men næste gang skal jeg helt sikkert give mig i kast med deres 5 retters-menu. Selvom Frederiks Have er af høj standard, så er maden til at betale – og tømmer ikke pengepungen!

Book bord på Frederiks Have her
Hvor: Smallegade 41, 2000 Frederiksberg

Mit næste restaurantbesøg går til…

á terre har næsten lige åbnet dørene. Restauranten er fransk, ligger som nabo til det Kongelige Teater og så gik der ikke længe før at topanmeldelser fandt frem til avisernes velkendte madanmeldere.

Foto: Kim Tonning

Det lyder, at køkkenet er ambitiøst og moderne. De sætter stor lid til de bedste råvarer, og så bliver de tilberedt med nysgerrighed og høj teknisk kvalitet. For mig er à terre en restaurant, man SKAL prøve – og jeg glæder mig (jeg har selvfølgelig allerede booket bord)! Man kan vælge mellem to menuer, og jeg ender formentlig med signaturmenuen med bl.a. østers, andelever terrin, dampet pighvar, og entrecôte.

Bestil bord på á terre her
Hvor: Tordenskjoldsgade 11, 1055 København K

You may also like...