Redaktionen anbefaler: Her vil jeg gerne spise, når restauranterne genåbner

thumb image

Jeg kan slet ikke beskrive, hvor meget jeg glæder mig til at komme ud at spise, når restauranterne åbner igen liiige om lidt. Jeg har brugt den laaaaange ventetid på at finde ud af, hvor jeg vil spise næste gang.

Du ved ikke, hvad du har, før du mister det. Det er så sandt, som noget er sagt! Restauranter, jeg savner jer! Og min egen mad er slet ikke lige så spændende og god som jeres! Suk.

Nu har jeg i mere end to måneder ikke været ude at spise. Det er nok første gang, det er sket i mit voksne liv. Og hold nu op, hvor jeg bare savner det! Jeg glæder mig til, at jeg igen kan sætte mig til rette med et menukort i den ene hånd og et glas vin i den anden. Og det kan jeg heldigvis gøre lige om lidt – for restauranterne må begynde at åbne fra mandag d. 18. maj!

Jeg har allerede booket bord til mit første post-corona-restaurantbesøg, og drømt om hvilke restauranter, jeg vil sende smagsløgene imod, når jeg får mulighed for det. Min liste er endnu længere, men her får i et lille udpluk.

Sofie arbejder som PR- & kommunikationsansvarlig hos DinnerBooking, og så elsker hun alt mad – lige fra Michelin til en god omgang pølsemix fra grillen.

RALPHs Mad & Vin

Tanken om en sommer uden hyggelige stunder på restauranter og caféer med vin og god mad har næsten ikke været til at bære.

Derfor skal mit første restaurantbesøg selvfølgelig være et sted, der rummer begge dele. Og det er jeg sikker på, at RALPHs Mad & Vin kan klare.

Inden corona lukkede restauranterne ned, havde jeg allerede planlagt et visit på RALPHs, der ligger på Øster Farimagsgade tæt ved søerne på Østerbro. Jeg bor lige rundt om hjørnet til mad- og vinbaren, der åbnede sidste år. Og jeg er tit gået forbi det lille spisested og tænkt “det ser vildt hyggeligt ud, det må jeg prøve en dag”. Derfor har jeg også allerede booket et bord i næste uge.

Spisekortet består af forskellige snacks og forretter som østers, charcuterie, gyoza og stenbiderrogn. Man kan også bestille dagens ret med fisk, kød eller vegetar – så det bliver spændende at se, hvad jeg skal glæde ganen med her. Der er også masser af vine på kortet, som der selvfølgelig også skal smages på.

Hvor: Øster Farimagsgade 93, 2100 København 


Book på Ralphs ➤

Donda

At rejse er at leve. Men når der ikke er udsigt til at finde pas og palør frem i øjeblikket må min udlængsel klares med det næstbedste – en kulinarisk smagsrejse til en fjern destination. Og det vil jeg gøre på Christianshavn, hvor jeg kan få en velsmagende bid af Sydamerika.

Den latinamerikanske fiskerestaurant Donda, der åbnede på Strandgade tilbage i august, har ligget virkelig højt på min ønskeliste (alt for) længe! Men jeg er ikke en eneste madglade Københavner, der vil have hvedetortilla med med grillet fisk og salsa.

Det har nemlig vist sig at være svært at få et bord på den lille restaurant på Christianshavn, der før corona var booket langt ud i fremtiden. Så hvis du vil besøge Donda i en weekend, er det med at være ude i rigtig god tid.

Nu håber jeg virkelig, at min kurs snart går mod Donda, så jeg kan nyde friskfanget fisk og skaldyr grillet over åben ild – oven i købet til en pris, der er til at betale.

Hvor: Strandgade 20, 1401 København K


Book på Donda ➤

Mangia

Hvis jeg skulle vælge et køkken, som jeg skulle leve af resten af mit liv, så ville det italienske klart stå højt på listen. Var det ikke for alle kulhydraterne, kunne jeg snildt leve af pasta hver evig eneste dag. Pasta gør glad!

Foto: Magnus Omme

Jeg nåede heldigvis at spise Rom tynd for pasta kort før det hele lukkede ned. Vores lykkelige genforening bliver nok ikke i nærmeste fremtid, så derfor er det godt, at København byder på mange lækre italienske perler.

En af de italienere, jeg længe har haft i kikkerten, og har fået anbefalet af mange, er Mangia i Bagerstræde på Vesterbro. Her laver de italienske kokke klassiske, autentiske, hjemmelavede pastalækkerier i alle afskygninger.

Det jeg elsker ved det italienske køkken er deres simple mad. At man med få ingredienser kan lave retter, der bare smager himmelsk. Hvordan kan pasta med tomatsauce smage SÅ godt?

Jeg håber på at smage Mangias version meget snart! Buen appetito!

Hvor: Bagerstræde 9, 1617 København V


Book på Mangia ➤

The Pescatarian

You had me at hello friskfanget fisk, skaldyr, sæsonens frugt og grøntsager.

Siden jeg fik kendskab til The Pescatarian i Amaliegade i indre by har jeg vidst, at den skulle besøges en dag. Det pescetariske køkken, hvor maden består af fisk, skaldyr og grønsager, er en af verdens hurtigst voksende madtrends. Og det er da en trend, en fiskeelsker som jeg, gerne vil være med på!

Restauranten er andet skud på stammen fra Johan Burich-Holck, der står bag den populære Marv & Ben, som i stor kontrast til lillesøster har masser af kød på menuen.

Ligesom på Marv & Ben kan du spise god mad til en god pris. Du kan blandt andet spise fire retter for 400 kroner. Menuen kan både fås 100% vegetarisk eller vegansk – jeg tror dog jeg vil gå med masser af fisk!

Hvor: Amaliegade 49, 1256 København K


Book på The Pescatarian ➤

You may also like...