Redaktionen anbefaler: Jeg kan ikke komme til Italien, men her nærmer jeg mig

thumb image

SUK! En smuttur til støvlelandet for at smovse pizza og håndlavet pasta er vidst ikke inden for rækkevidde foreløbigt. Når jeg ikke kan komme til Italien, må jeg finde de steder, hvor jeg kan nærme mig. Derfor skal jeg inden for nærmeste fremtid besøge en ny italiener og to topanmeldte.

Lad dig bare inspirere til, hvor du mentalt skal på din næste gastro-tur til Italien:

Forfatteren Laura er PR & Communications Manager i DinnerBooking – herudover er hun kæmpestor fan af MasterChef, og forsøger sig gerne med tryllerier i køkkenet, når hun inspireres i programmerne

Bar la Una

Det romerske trattoria Bar la Una i Oenschlægersgade har netop fået fem ud af seks stjerner af madanmelder Søren Frank i Politiken i start november 2020, og i anmeldelsen lyder det: “Bar la Una er ikke bare en fremragende vinbar – det er også en af byens allerbedste italienske restauranter.”

Jeg har naturligvis tjekket stedets Instagram ud, og wow hvor er der bare mange af de små rustikke retter, jeg gerne vil sætte tænderne i, mens jeg smager mig igennem et par glas fra vinkortet – måske et glas af deres orangevin, som får god omtale.

Køkkenet kan sammensætte en menu til 300 kr. men der er også mulighed for a gå la carte, hvor du eksempelvis kan kaste dig over økologisk charcuteri fra Parma med fritteret brød, porchetta af frilandsgris med rosmarin og skysauce eller dessert-trøfler med tiramisu, citron/hindbær mm.

Der er formentlig rift om bordene efter den flotte anmeldelse, men du kan booke et bord her.

Enoteca Family CPH

Gastro-geniet og Michelin-kok Jonathan Berntsen har lukket sin restaurant på Østerfarimagsgade; den 1-stjernede Michelin-restaurant CLOU til fordel for et familievenligt trattoria, hvor ægte italiensk smag og traditioner hyldes. Det kan nærmest kun være godt med Jonathan i spidsen, og derfor er stedet på min ønskeliste.

Det rygtes, at stedet laver byens bedste tiramisu, og er det sandt, kan det helt klart sende mine smagsløg hele vejen til Rom, hvor jeg har mæsket mig i mit livs bedste tiramisu so far.

Konceptet på Enoteca Family KBH er simpelt og nemt at forstå – spis tre retter inkl. et glas rødvin eller hvidvin og kaffe og dertil biscotti for 495 kr. Du vælger selv en forret, en hovedret og dessert. Jeg skal med sikkerhed have stedets caprese med burratta, hjemmelavet papadelle og tiramisu. Jeg kan formentlig heller ikke modstå at starte med et glas boblende prosecco med et stykke rigtig Parmigiano Reggiano fra Januar 2018.

Skal du med en smuttur til Rom, kan du reserve dit bord til Entoca Family KBH her.

Tavola Calda

Tavola Caldo er beliggende i Hellerup, og kræver en lille transporttur i bil fra min bopæl, (og en aftale hjemmefra om, hvem der kan drikke vin – øv). Dog vil det ikke tilbageholde mig fra at booke et bord på den lille italienske favorit – for skal jeg stole på DinnerBookings anmeldelser er det hele turen værd.

Hver måned indsamler vi hos DinnerBooking anmeldelser på restaurantbesøg fra omkring 25.000 gæster, og herefter automatiseres en topliste med de bedst anmeldte restauranter. Tavola Calda ligger i toppen gang på gang, og derfor er det en smags-rejse, jeg med sikkerhed vil bevæge mig ud på i min søgen på en bid af Italien i Danmark.

Menuen skifter dagligt efter sæsonens italienske råvarer, men du kan bestille fire antipasti og primi for 280 kr. eller tage hele turen igennem Italien med fire antipasti, primi og secondi for 345 kr. Dolce udover 45 kr.

De mange gode anmeldelser er skyld i, at man skal være ude i lidt god tid, når der skal bookes bord, men se lige, om der ikke er en tid, der også passer ind i din kalender her.

You may also like...