Redaktionen anbefaler: Tre orientalske køkkener i København

thumb image
Foto: DADA

DinnerBookings marketingassistent tager dig med til tre forskellige køkkener indenfor det orientalske køkken. Kom med på det flyvende tæppe, når turen går til Mellemøsten, Thailand og Indien.

Selvom det igen er tilladt at rejse udenlands, er det langt fra alle, som har valgt at drage sydpå over sommeren. Derfor kan man godt få en smule rejsefeber i storbyen og længes efter at opleve spændende kulturer og deres køkkener. MEN fortvivl ej, for København rummer masser af restauranter, hvis køkken er i stand til at henføre dig til steder langt fra det høje nord.

Rikke er DinnerBookings madglade marketingassistent og ordjonglør, som har lavet sin helt egen “restaurant kliche-ordbog“. Hun ligner en tepotte, men er i virkeligheden et fadølsanlæg, som vælger IPA over alverdens drinks.

DADA: En hyldest til det arabiske køkken

Er du vild med det spicy, cremet hummus, krydrede falafler, saftige oliven og farverige salater? Mellemøstens køkken rummer alt dét og mere til, og du kan opleve det hele hos DADA.

Indenfor dørene på Krystalgade 24 breder sig en duft, som er i stand til at henføre enhver næse til Mellemøstens eksotiske middelhavsregioner. Restaurantens navn er DADA, og her vil I opleve social dining, hvor tallerkenernes indhold spænder over hele paletten – både når det gælder smag, duft og farver. DADA vil forføre dig, ligesom Scheherazades Tusind og en Nats Eventyr og få dig til at vende tilbage gang på gang efter mere.

Deleretter ved bordet

Mellemøsten rummer en traditionsrig madkultur, hvor måltidet danner rammen om nærvær, stemning og hygge. Det er netop den ånd, du vil opleve hos DADA, som er en personlig fortolkning af det mellemøstlige køkken.

Menukortet byder blandt andet på sprøde falafler lavet på edamame, baba ganoush, flammegrillet kød, krydret torsk, farverige salater og grønne retter, alt sammen tilsat grillet fladbrød og en verden af mezze og dyppelser. Maden bliver serveret i skåle og fade på bordet, så alle omkring det får mulighed for at smage lidt af alt det, som Mellemøstens orientalske køkken har at byde på.

Restauranten har plads til hele 148 spisende gæster, og de mange siddepladser giver plads til alt lige fra romantisk tosomhed, familiemiddage til større selskaber. I DADAs åbne køkken kan I se alle retterne blive til, mens I venter på maden.

Hvor: Krystalgade 24, 1172 København K

JED: Thailandsk køkken til når du skal sætte krydderi på tilværelsen

Ryesgade på Nørrebro har fået æren af en restaurant, som mestrer Thailands fantastiske køkkentraditioner.

Det thailandske køkken er et krydderi i sig selv. I hvert fald, når du trænger til at spice tilværelsen op med fantastiske spiseoplevelser spækket med farverige grøntsager, smagfuldt kød, fisk og tilbehør.

Hos JED Thai kan roligt glæde dig, når køkkenchef Sumalee Wongchamnian tænder op for blussene for at genskabe både den autentiske duft og smag af thailandsk mad, som er gået i arv fra mor til datter i generationer. Forbered dig på virkelig at blive forkælet, og portionerne er så store, at du nok skal sørge for at tage de løse bukser på til middag. Psssst! Deres Pad Thai skulle efter sigende være HELT fantastisk.

Her er konceptet enkelt, og menukortet består af diverse specialiteter og drikkevarer importeret direkte fra Thailand. Men trods restaurantens primært thailandske islæt er JED Thai ikke bange for at krydse grænselandet til andre græsgange og mademner. Her blander de gerne fornemt haute cuisine med det mere uformelle street kitchen og trækker også på smagsvarianter og temaer fra det orientalske, vietnamesiske og cambodianske køkken.

Hvor: Ryesgade 7, 2200 København

The Vietnamese: Feriefornemmelser og masser af smag og stemning for pengene

Forlad hverdagens hamsterhjul, og tag et hurtigt smut til Vietnam. Hos THE VIETNAMESE serverer de autentiske vietnamesiske retter, der får dig til at føle, at du er rejst på eventyr til orientalske himmelstrøg. Her kan du komme helt ned i gear for en stund indhyllet i Vietnamesiske smage og dufte. Stedet har siden dag ét høstet mange rosende ord fra både anmeldere og gæster, og har du ikke været forbi endnu, så skylder du dig selv at gøre det.

Mange år som fransk kolinimagt har også sat sit præg på Vietnams kulinariske repertoire. Derfor vil du sikkert også kunne genkende franske aner i menukortet. Fra ende til anden byder kortet på velsmagende retter fyldt med kontraster. Det simple overfor det komplekse, rustikke elementer overfor de elegante, og hvad smagen angår, får du serveret det autentiske Vietnam på en tallerken.

Her kæler de for hver en detalje, og alt er kreeret med hjertet fra bunden af kvalitetsråvarer. Grøntsagerne er friske og kødet er opgraderet til Black Angus.

Rigtig meget for pengene

Hos The Vietnamese får du rigtig meget for pengene af både gastronomi, stemning og nærværende service – og så ligger de endda i et prisniveau, som de fleste kan være med på.

Restauranten er centralt beliggende i København og holder åbent fra mandag til lørdag til frokost og aften. Alle er velkommen, uanset om du ønsker at fejre weekenden med en god middag, runde ugen af med en drink eller alt det, derimellem.

Hvor: Store Kongensgade 91, 1264 København K

You may also like...