Sommerguide: de bedste spisesteder på Bornholm, du bare må besøge

thumb image
Foto: Le Port

Bornholm er med sine klippekyster, sandstrande og talrige solskinstimer den dejligste ferieø. Skal du forbi øen denne sommer, får du her en guide til de bedste spisesteder på Bornholm.

Bornholm rummer mange kvaliteter. Her bør øen også hædres for sin gastronomi i særklasse, som ovenikøbet er blevet fremhævet af selveste New York Times som et Foodie Must-visit.

Vi giver dig her en liste over nogle af de spisesteder på Bornholm, som fortjener et visit.

Kadeau – verdenskendt restaurant med overdådig Michelin-mad

Hvis du vil have en sublim madoplevelse på Bornholm, hvor der ikke er sparet på noget, så skal du uden tvivl lægge vejen forbi øens Michelin-restaurant Kadeau i Aakirkeby. Her kan du se frem til bornholmsk-nordisk gourmetmad serveret i smukke, rolige omgivelser.

Restauranten er placeret på sydkystens yderste klitter og har en skøn udsigt over stranden, havet og himlen.

Kadeau drives af barndomsvennerne, stjernekokken Rasmus Kofoed og Nicolai Nørregaard. Kammeraterne havde en fælles drøm om at udnytte øens gode, naturlige spisekammer og sætte positivt fokus på øens gastronomi. Dét er de lykkedes rigtig godt med i Kadeau, som fik sin første Michelinstjerne i 2013.

Hvor: Baunevej 18, Aakirkeby

Nordbornholms Røgeri – øens største røgeri med alt godt fra havet

Nordbornholms Røgeri er til dem, der er vilde med alt det gode fra havets skattekammer. Røgeriet ligger helt ud til klipperne, med frit udsyn til Østersøen. De serverer en overdådig fiskebuffet – en af Bornholms største.

Gå ombord i alverdens afskygninger af sild, røget ål, laks, skaldyr m.m. De har også en skøn lobsterdog med jomfruhummersalat på menuen, som smager himmelsk.

Her får du gode fisk og røgvarer til billige penge og en førsteklasses udsigt til hav. Husk at booke bord, hvis du gerne vil være sikret en plads.

Fiskebuffeten koster 194 kr. Børn under 12 spiser til halv pris, mens børn under 5 spiser gratis.

Hvor: Kæmpestranden 2, Allinge

Le Port – en franskinspireret perle med første parket til vandet

Le Port er populær blandt gæsterne. Og særligt i sommeren, hvor du kan sidde ude på terrassen og nyde maden med vandudsigt. Stedet serverer velsmagende mad inspireret af det franske køkken med rødder i det nordiske.

Menuen skifter løbende med retter som stegt filet af multe og ballotine af poussin til aften, mens du til frokost kan spise jomfruhummersuppe, rørt kalvetatar og Christiansøpigens kryddersild med bacon m.m.

Maden kan både nydes indendørs i deres hyggelige restaurant med hvide duge, pejs, friske blomster og levende lys eller udendørs på deres store solrige terrasse. Men husk: gerne book bord i god tid, da Le Port er som en magnet på gæsterne.

Hvor: Vang 81, Hasle

Amtmandsgården – øens steakhouse i hjertet af Rønne

Restaurant Amtmandsgården i Rønne på Bornholm er en spændende restaurant beliggende i smukke historiske lokaler. Her kan du se frem til skønne spiseoplevelser, og er vejret til det, kan du tage plads i gårdhaven og parken.

Maden spænder fra kreative fortolkninger af det klassisk danske- til det brede europæiske køkken. Hos Restaurant Amtmandsgården er det vigtigt, at stedet lever op til tidens tendenser, når det kommer til at passe godt på miljøet – både i nærområdet, men også globalt.

Glæd dig til at nyde de alt det, menukortet har at byde på. Alle retter er tilberedt af råvarer, som er hentet lokalt, er økologiske og af høj kvalitet. De tilbyder spændende retter med en menu, der skifter ofte alt efter sæsonen og de råvarer, det er muligt at få fat i fra producenterne fra lokalområdet.

Hvor: Storegade 36, Rønne

Restaurant Vilhelm byder på gourmet og lokale råvarer

Midt i folkemødebyen Allinge på Bornholms guldkyst ligger Restaurant Vilhelm. Her kan du opleve strejf af Bornholm. Restauranten forsøger nemlig at benytte så mange råvarer fra øen som muligt, så du kan opleve de ægte smage. Kødet kommer fra Hallegaard, øllene fra BeerHere og mel fra Bornholms Valsemølle.

Du kan fx spise grillet hummer, rødfisk, oksemørbrad og meget mere fra menukortet, der skifter efter sæson. Særligt byder sommermånederne på en lækker grill-menu, som består af fisk og skaldyr.

Hvor: Vinkelstræde 2, 3770 Allinge

Restaurant Nordlandet byder på gourmet i verdensklasse

Hos Restaurant Nordlandet får du velsmagende mad, der er inspireret af Bornholm og det nordiske køkken, mens du nyder den smukke udsigt over de rå bornholmske klipper og Østersøen.

Stedet er åbnet af det succesfulde hold bag Michelin-restauranten Kadeau. Maden er enkel, farverig og sæsonbaseret og serveres i en afslappende atmosfære.

Spis dig gennem menukortet, der byder på saltet rødspætte, stegt havkat, stegte kalvebrisler og meget mere. Her får du fx tre retter får den nette sum af for 450 kroner. Hvis du kredser for detaljer, smage og æstetik, så er Nordlandet et sted, du bare må besøge.

Hvor: Strandvejen 68, Allinge

Æblehaven – klassiske retter med årstidens grønt fra eget drivhus

Restaurant Æblehaven er en lille og hyggelig restaurant, som har åbent i sommerperioden, hvor Snogebæk er et populært sted at holde ferie.

Æblehaven holder åbent til frokost og til aften. Her kan du til frokost vælge mellem et udvalg af smørrebrød – og lækre sild. Til aften kan du spise alt fra Dagens Fangst til oksemørbrad med bladbeder, palmekål og sauce bordelaise. De har også et skønt dessertkort. Særligt deres osteanretning med lokale oste og surt og sødt, må du smage.

Stedet samarbejder med flere lokale producenter, hvor de henter deres råvarer. Derudover råder restauranten også over eget drivhus og bede, hvorfra de også henter urter og andet godt til retterne på menuen.

Hvor: Hovedgade 15, Snogebæk, Nexø

Flere restaurant nyheder...