Sommerguide: de bedste spisesteder på Bornholm, du bare må besøge

thumb image

Bornholm er med sine klippekyster, sandstrande og talrige solskinstimer den dejligste ferieø. Skal du forbi øen denne sommer, får du her en guide til de bedste spisesteder på Bornholm.

Bornholm rummer mange kvaliteter. Her bør øen også hædres for sin gastronomi i særklasse, som ovenikøbet er blevet fremhævet af selveste New York Times som et Foodie Must-visit.

Vi giver dig her en liste over nogle af de spisesteder på Bornholm, som fortjener et visit.

Det Røde Pakhus

I hjertet af Rønne på den lille solskinsø finder du Det Røde Pakhus. Det er en restaurant, som ønsker at charmere deres gæster med en oplevelse, der er lidt udover det sædvanlige. Her kombinerer de det bedste fra havnen og skoven under samme tag, og med deres skønne råvarer kreerer de yderst velsmagende retter, som i den grad er værd at sætte tænderne i.

Til frokost serverer de lettere retter i form af nytænkt smørrebrød samt en dagligt skiftende menu. Aftenmenuen, som skifter hver tredje uge, kan du vælge mellem ‘Hele menuen’ til 595 kr., hvor du kan spise dig mæt i deres lækre anretninger, eller ‘Hele pakken’ til 1275 kr., som består af velkomst, menuen, vinmenu samt kaffe/the og lidt sødt til.

Hvor: Snellemark 30, Rønne

Restaurant Molen Nexø

På Restaurant Molen Nexø kan du opleve den skønneste udsigt over Østersøen, imens du nyder havfriske fisk og skaldyr fra selvsamme farvand. Læn dig trygt tilbage i de idylliske rammer og nyd serveringer fra det bornholmsk-inspirerede køkken, som holdet bag sætter en stor ære i at arbejde med. Her gør de en stor dyd ud af gode råvarer og æstetik, hvilket tydeligt kan både smages og ses, når du får serveret de flotte anretninger.

Der er masser af forskelligt at tage for sig på menuen, når du besøger denne bornholmske perle. Menukonceptet er næsten det samme, som den du finder på Det Røde Pakhus, som er de samme ejere. ‘Hele menuen’ kan du købe for 595 kr. per mave og den ‘Store aften’ koster 1275 kr., hvor du så blandt andet får velkomst, sødt og vin til.

Restaurant Molen Nexø har sågar også taget højde for præferencer i form af veganske og laktosefri menuer, som kan bestilles minimum 48 timer inden ankomst.

Hvor: Havnen 6, Nexø

Restaurant Sommer

Nyd din aften på Sommers store terrasse, som ligger i det idylsmukke Allinge et stenkast fra havnen. Om du sidder udenfor eller indenfor og nyder din dejlige middag, vil du finde dig selv under den smukke, åbne himmel, da deres indendørs spiseområde blandt andet byder på store vinduespartier i loftet.

Udover smørrebrød, byder Restaurant Sommer også på en lækker frokostplatte til 255 kr., som selvfølgelig vil indeholde bornholmske klassikere såsom kryddersild med solbær, figner, valnødder og ærteskud efterfulgt at en masse andet lækkert til at stille sulten. Om aftenen vil menukortet blandet andet byde på retter indenfor fisk, grønt og kød, hvor du kan vælge mellem lækre, danske retter.

Hvor: Allinge Havnegade, Allinge

Kadeau – verdenskendt restaurant med overdådig Michelin-mad

Hvis du vil have en sublim madoplevelse på Bornholm, hvor der ikke er sparet på noget, skal du uden tvivl lægge vejen forbi øens Michelin-restaurant Kadeau i Aakirkeby. Her kan du se frem til bornholmsk-nordisk gourmetmad serveret i smukke, rolige omgivelser.

Restauranten er placeret på sydkystens yderste klitter og har en skøn udsigt over stranden, havet og himlen.

Kadeau drives af de to barndomsvenner Rasmus Kofoed og Nicolai Nørregaard, der begge er et par veletablerede restauratører på denne danske madscene. Kammeraterne havde en fælles drøm om at udnytte øens gode, naturlige spisekammer og sætte positivt fokus på øens gastronomi. Dét er de lykkedes rigtig godt med i Kadeau, som fik sin første Michelinstjerne i 2013.

Hvor: Baunevej 18, Aakirkeby

Nordbornholms Røgeri – øens største røgeri med alt godt fra havet

Nordbornholms Røgeri er til dem, der er vilde med alt det gode fra havets skattekammer. Røgeriet ligger helt ud til klipperne med frit udsyn til Østersøen. De serverer en overdådig fiskebuffet – en af Bornholms største.

Gå ombord i alverdens afskygninger af sild, røget ål, laks, skaldyr m.m. De har også en skøn lobsterdog med jomfruhummersalat på menuen, som smager himmelsk.

Her får du gode fisk og røgvarer til billige penge og en førsteklasses udsigt til hav. Husk at booke bord, hvis du gerne vil være sikret en plads.

Fiskebuffeten koster 194 kr. Børn under 12 spiser til halv pris, mens børn under 5 spiser gratis.

Hvor: Kæmpestranden 2, Allinge

Le Port – en franskinspireret perle med første parket til vandet

Le Port er populær blandt gæsterne. Og særligt i sommeren, hvor du kan sidde ude på terrassen og nyde maden med vandudsigt. Stedet serverer velsmagende mad, som er inspireret af det franske køkken med rødder i det nordiske.

Menuen skifter løbende med retter som stegt filet af multe og ballotine af poussin til aften, mens du til frokost kan spise jomfruhummersuppe, rørt kalvetatar og Christiansøpigens kryddersild med bacon m.m.

Maden kan både nydes indendørs i deres hyggelige restaurant med hvide duge, pejs, friske blomster og levende lys eller udendørs på deres store solrige terrasse. Men husk: gerne book bord i god tid, da Le Port er som en magnet på gæsterne.

Hvor: Vang 81, Hasle

Restaurant Nordlandet byder på gourmet i verdensklasse

Hos Restaurant Nordlandet får du velsmagende mad, der er inspireret af Bornholm og det nordiske køkken, mens du nyder den smukke udsigt over de rå bornholmske klipper og Østersøen.

Stedet er åbnet af det succesfulde hold bag Michelin-restauranten Kadeau. Maden er enkel, farverig og sæsonbaseret og serveres i en afslappende atmosfære.

Spis dig gennem menukortet, der byder på saltet rødspætte, stegt havkat, stegte kalvebrisler og meget mere. Her får du fx tre retter får den nette sum af for 450 kroner. Hvis du kræser for detaljer, smage og æstetik, så er Nordlandet et sted, du bare må besøge.

Hvor: Strandvejen 68, Allinge

Melsted Badehotel – forkælelse i vandkanten

På Restaurant Melsted Badehotel går velsmag, service og atmosfære op i en højere enhed. Restauranten ligger i gåafstand fra Gudhjem og byder på klassisk kvalitetshåndværk tilberedt af sæsonens lokale råvarer.

Faste signatur-retter på restaurantens a lá carte aften-menukort er f.eks. helstegt rødspætte, mens restaurantens frokost bl.a. byder på lokale egnsretter som saltstegt sild og pandestegt rødspættefilet.

Om morgenen står den på overvældende morgenbuffet med nybagt brød, lokale pølser samt en række skønne hjemmelavede marmelader lavet på bær fra hotellets egen køkkenhave.

Og som prikken over i’et kan du i sommermånederne nyde maden på den vidunderlige terrasse – med udsigt over vandet.

Hvor: Melstedvej 27, 3760 Gudhjem

Flere restaurant nyheder...