Sommerguide: de bedste spisesteder på Bornholm, du bare må besøge

thumb image
Foto: Le Port

Bornholm er med sine klippekyster, sandstrande og talrige solskinstimer den dejligste ferieø. Skal du forbi øen denne sommer, får du her en guide til de bedste spisesteder på Bornholm.

Bornholm rummer mange kvaliteter. Her bør øen også hædres for sin gastronomi i særklasse, som ovenikøbet er blevet fremhævet af selveste New York Times som et Foodie Must-visit.

Vi giver dig her en liste over nogle af de spisesteder på Bornholm, som fortjener et visit.

Det Røde Pakhus

I hjertet af Rønne på den lille solskinsø finder du Det Røde Pakhus. Det er en restaurant, som ønsker at charmere deres gæster med en oplevelse, der er lidt udover det sædvanlige. Her kombinerer de det bedste fra havnen og skoven under samme tag, og med deres skønne råvarer kreerer de yderst velsmagende retter, som i den grad er værd at sætte tænderne i.

Til frokost serverer de lettere retter i form af nytænkt smørrebrød samt en dagligt skiftende menu. Aftenmenuen, som skifter hver tredje uge, kan du vælge mellem ‘Hele menuen’ til 595 kr., hvor du kan spise dig mæt i deres lækre anretninger, eller ‘Hele pakken’ til 1275 kr., som består af velkomst, menuen, vinmenu samt kaffe/the og lidt sødt til.

Hvor: Snellemark 30, Rønne

Restaurant Molen Nexø

På Restaurant Molen Nexø kan du opleve den skønneste udsigt over Østersøen, imens du nyder havfriske fisk og skaldyr fra selvsamme farvand. Læn dig trygt tilbage i de idylliske rammer og nyd serveringer fra det bornholmsk-inspirerede køkken, som holdet bag sætter en stor ære i at arbejde med. Her gør de en stor dyd ud af gode råvarer og æstetik, hvilket tydeligt kan både smages og ses, når du får serveret de flotte anretninger.

Der er masser af forskelligt at tage for sig på menuen, når du besøger denne bornholmske perle. Menukonceptet er næsten det samme, som den du finder på Det Røde Pakhus, som er de samme ejere. ‘Hele menuen’ kan du købe for 595 kr. per mave og den ‘Store aften’ koster 1275 kr., hvor du så blandt andet får velkomst, sødt og vin til.

Restaurant Molen Nexø har sågar også taget højde for præferencer i form af veganske og laktosefri menuer, som kan bestilles minimum 48 timer inden ankomst.

Hvor: Havnen 6, Nexø

Restaurant Sommer

Nyd din aften på Sommers store terrasse, som ligger i det idylsmukke Allinge et stenkast fra havnen. Om du sidder udenfor eller indenfor og nyder din dejlige middag, vil du finde dig selv under den smukke, åbne himmel, da deres indendørs spiseområde blandt andet byder på store vinduespartier i loftet.

Udover smørrebrød, byder Restaurant Sommer også på en lækker frokostplatte til 255 kr., som selvfølgelig vil indeholde bornholmske klassikere såsom kryddersild med solbær, figner, valnødder og ærteskud efterfulgt at en masse andet lækkert til at stille sulten. Om aftenen vil menukortet blandet andet byde på retter indenfor fisk, grønt og kød, hvor du kan vælge mellem lækre, danske retter.

Hvor: Allinge Havnegade, Allinge

Kadeau – verdenskendt restaurant med overdådig Michelin-mad

Hvis du vil have en sublim madoplevelse på Bornholm, hvor der ikke er sparet på noget, skal du uden tvivl lægge vejen forbi øens Michelin-restaurant Kadeau i Aakirkeby. Her kan du se frem til bornholmsk-nordisk gourmetmad serveret i smukke, rolige omgivelser.

Restauranten er placeret på sydkystens yderste klitter og har en skøn udsigt over stranden, havet og himlen.

Kadeau drives af de to barndomsvenner Rasmus Kofoed og Nicolai Nørregaard, der begge er et par veletablerede restauratører på denne danske madscene. Kammeraterne havde en fælles drøm om at udnytte øens gode, naturlige spisekammer og sætte positivt fokus på øens gastronomi. Dét er de lykkedes rigtig godt med i Kadeau, som fik sin første Michelinstjerne i 2013.

Hvor: Baunevej 18, Aakirkeby

Nordbornholms Røgeri – øens største røgeri med alt godt fra havet

Nordbornholms Røgeri er til dem, der er vilde med alt det gode fra havets skattekammer. Røgeriet ligger helt ud til klipperne med frit udsyn til Østersøen. De serverer en overdådig fiskebuffet – en af Bornholms største.

Gå ombord i alverdens afskygninger af sild, røget ål, laks, skaldyr m.m. De har også en skøn lobsterdog med jomfruhummersalat på menuen, som smager himmelsk.

Her får du gode fisk og røgvarer til billige penge og en førsteklasses udsigt til hav. Husk at booke bord, hvis du gerne vil være sikret en plads.

Fiskebuffeten koster 194 kr. Børn under 12 spiser til halv pris, mens børn under 5 spiser gratis.

Hvor: Kæmpestranden 2, Allinge

Le Port – en franskinspireret perle med første parket til vandet

Le Port er populær blandt gæsterne. Og særligt i sommeren, hvor du kan sidde ude på terrassen og nyde maden med vandudsigt. Stedet serverer velsmagende mad, som er inspireret af det franske køkken med rødder i det nordiske.

Menuen skifter løbende med retter som stegt filet af multe og ballotine af poussin til aften, mens du til frokost kan spise jomfruhummersuppe, rørt kalvetatar og Christiansøpigens kryddersild med bacon m.m.

Maden kan både nydes indendørs i deres hyggelige restaurant med hvide duge, pejs, friske blomster og levende lys eller udendørs på deres store solrige terrasse. Men husk: gerne book bord i god tid, da Le Port er som en magnet på gæsterne.

Hvor: Vang 81, Hasle

Amtmandsgården – øens steakhouse i hjertet af Rønne

Restaurant Amtmandsgården i Rønne på Bornholm er en spændende restaurant beliggende i smukke historiske lokaler. Her kan du se frem til skønne spiseoplevelser, og er vejret til det, kan du tage plads i gårdhaven og parken.

Maden spænder fra kreative fortolkninger af det klassisk danske- til det brede europæiske køkken. Hos Restaurant Amtmandsgården er det vigtigt, at stedet lever op til tidens tendenser, når det kommer til at passe godt på miljøet – både i nærområdet, men også globalt.

Glæd dig til at nyde alt det, menukortet har at byde på. Alle retter er tilberedt af råvarer, som er hentet lokalt, er økologiske og af høj kvalitet. De tilbyder spændende retter med en menu, der skifter efter både sæson og de råvarer, det er muligt at få fat i fra producenterne fra lokalområdet.

Hvor: Storegade 36, Rønne

Restaurant Vilhelm byder på gourmet og lokale råvarer

Midt i folkemødebyen Allinge på Bornholms guldkyst ligger Restaurant Vilhelm. Her kan du opleve strejf af Bornholm. Restauranten forsøger nemlig at benytte så mange råvarer fra øen som muligt, så du kan opleve de ægte smage. Kødet kommer fra Hallegaard, øllene fra BeerHere og mel fra Bornholms Valsemølle.

Du kan fx spise grillet hummer, rødfisk, oksemørbrad og meget mere fra menukortet, der skifter efter sæson. Særligt byder sommermånederne på en lækker grill-menu, som består af fisk og skaldyr.

Hvor: Vinkelstræde 2, 3770 Allinge

Restaurant Nordlandet byder på gourmet i verdensklasse

Hos Restaurant Nordlandet får du velsmagende mad, der er inspireret af Bornholm og det nordiske køkken, mens du nyder den smukke udsigt over de rå bornholmske klipper og Østersøen.

Stedet er åbnet af det succesfulde hold bag Michelin-restauranten Kadeau. Maden er enkel, farverig og sæsonbaseret og serveres i en afslappende atmosfære.

Spis dig gennem menukortet, der byder på saltet rødspætte, stegt havkat, stegte kalvebrisler og meget mere. Her får du fx tre retter får den nette sum af for 450 kroner. Hvis du kredser for detaljer, smage og æstetik, så er Nordlandet et sted, du bare må besøge.

Hvor: Strandvejen 68, Allinge

Æblehaven – klassiske retter med årstidens grønt fra eget drivhus

Restaurant Æblehaven er en lille og hyggelig restaurant, som har åbent i sommerperioden, hvor Snogebæk er et populært sted at holde ferie.

Æblehaven holder åbent til frokost og til aften. Her kan du til frokost vælge mellem et udvalg af smørrebrød og lækre sild. Til aften kan du spise alt fra Dagens Fangst til oksemørbrad med bladbeder, palmekål og sauce bordelaise. De har også et skønt dessertkort. Særligt deres osteanretning med lokale oste, surt og sødt, må du smage.

Stedet samarbejder med flere lokale producenter, hvor de henter deres råvarer. Derudover råder restauranten også over eget drivhus og bede, hvorfra de også henter urter og andet godt til retterne på menuen.

Hvor: Hovedgade 15, Snogebæk, Nexø

Flere restaurant nyheder...