Guide: De bedste spisesteder på Bornholm, du bare må besøge

thumb image
Foto: Restaurant Nordlandet, Flemming Gernyx

Bornholm er med sine klippekyster, sandstrande og talrige solskinstimer i sandhed den dejligste ferieø. Er du så heldig at besøge øen, guider vi dig her til Bornholms bedste spisesteder.

Bornholm rummer mange kvaliteter. Her bør øen også hædres for sin gastronomi i særklasse, som ovenikøbet er blevet fremhævet af selveste New York Post som et Foodie Must-visit.

Her får du en liste over nogle af de spisesteder på Bornholm, som fortjener et visit.

Det Røde Pakhus – en oplevelser lidt udover det sædvanlige

På solskinsøen i hjertet af Rønne finder du Det Røde Pakhus. Det er en restaurant, som ønsker at charmere deres gæster med en oplevelse, der er lidt udover det sædvanlige. Under ét tag kombineres det bedste fra havn og skov med skønne, friske råvarer, som sammen udgør en række forrygende retter.

Til frokost serveres der lidt til den lette sult i form af nytænkt smørrebrød. Kommer du forbi til aftenmenuen kan du vælge mellem ‘Hele menuen’ til 645 kr., hvor du kommer omkring alle restaurantens lækre anretninger, eller ‘Hele pakken’ til 1300 kr., bestående af en varm velkomst, den førnævnte menu og hertil en delikat vinmenu.

Hvor: Snellemark 30, Rønne

Melsted Badehotel – forkælelse i vandkanten

Danmarks eneste bjergby, Gudhjem, er hjem for Melsted Badehotel. Bag de hvide mursten gemmer sig en skøn restaurant, som byder på Bornholmsk velsmag og atmosfære.

Faste signatur-retter på restaurantens a la carte aften-menukort er f.eks. helstegt rødspætte, mens restaurantens frokost byder på lokale egnsretter som saltstegt sild og pandestegt rødspættefilet. Alle disse herligheder er skabt af klassisk kvalitetshåndværk og tilberedt med sæsonens lokale råvarer. Priser fra 125 kr.

I morgentimerne står den på overvældende morgenbuffet med nybagt brød, lokale pølser samt en række skønne hjemmelavede marmelader lavet på bær fra hotellets egen køkkenhave.

Som prikken over i’et kan du i sommermånederne nyde maden på den vidunderlige terrasse – med udsigt over vandet.

Hvor: Melstedvej 27, 3760 Gudhjem

Evig sommer på Restaurant Sommer

I folkemødets idylsmukke fødeby finder du Restaurant Sommer, det oplagte sted til en middag under åben himmel. Om du tager plads på Sommers store terrasse eller inden døre, er du garanteret udsigt til det borholmske himmelblå, Restaurant Sommer byder nemlig på store vinduespartier i loftet i deres indendørs spiseområde.

Listen over smørrebrød er imponerende, og det er en umulig opgave at finde noget her, der ikke får munden til at løbe i vand. Vælg 3 stk. for 255 kr., og smag på solbær sild, rørt tatar, koldrøget laks, Sommers kyllingesalat og mange andre lækkerier. I aftentimerne vil menukortet byde på blandt céviche, svamperisotto og langtidsbagt okse. Mums!

Hvor: Allinge Havnegade, Allinge

Nordbornholms Røgeri – øens største røgeri med alt godt fra havet

Der er ingen tur til solskinsøen uden at lægge vejen forbi Nordbornholms Røgeri. Placeret helt ud til klipperne med frit udsyn til Østersøen, står røgeriet som symbol for Bornholm. Frisk fisk, skønne skaldyr og røgvarer til billige penge og en førsteklasses udsigt til hav – så snakker vi.

Hos Nordbornholms Røgeri finder du absolut alt godt fra havets skattekammer. Spis dig mæt i det uendelige udvalg af sild, røget ål, laks, skaldyr, rødspætter og meget mere. Prøv f.eks. en lobsterdog med jomfruhummersalat som smager af sol, sommer og én mere.

Husk at booke bord, hvis du gerne vil være sikret en plads!

Fiskebuffeten koster 259 kr. Børn under 12 spiser til 125, mens børn under 5 spiser gratis.

Hvor: Kæmpestranden 2, Allinge

Restaurant Nordlandet byder på gourmet i verdensklasse

Vi er endnu engang i Allinge, nu hos Restaurant Nordlandet. Her går Bornholm hånd i hånd med det nordiske køkken i maleriske omgivelser ved de bornholmske klipper.

Nordlandet gør brug af så mange lokale råvarer som muligt, og maden er enkel, men uden at gå på kompromis med kvalitet og smag. Du kan i den grad se frem til yderst delikate retter, hvis du bestiller bord på denne bornholmske perle.

Efter et overdådigt måltid, kan du med fordel bevæge dig over i Underbar, som er Restaurant Nordlandets hyggelige bar. Her kan du nyde den vidunderlige udsigt over Østersøen med en kold øl fra en af øens lokale bryggerier eller en forfriskende cocktail.

Hvor: Strandvejen 68, Allinge

You may also like...