Guide: De bedste spisesteder på Bornholm, du bare må besøge

thumb image
Foto: Restaurant Nordlandet, Flemming Gernyx

Bornholm er med sine klippekyster, sandstrande og talrige solskinstimer i sandhed den dejligste ferieø. Er du så heldig at besøge øen, guider vi dig her til de bedste spisesteder på Bornholm.

Bornholm rummer mange kvaliteter. Her bør øen også hædres for sin gastronomi i særklasse, som ovenikøbet er blevet fremhævet af selveste New York Post som et Foodie Must-visit.

Her får du en liste over nogle af de spisesteder på Bornholm, som fortjener et visit.

Restaurant Sommer – sublimt smørrebrød

I folkemødets idylsmukke fødeby finder du Restaurant Sommer, det oplagte sted til en middag under åben himmel.

Om du tager plads på deres store terrasse eller inden døre, er du garanteret udsigt til det borholmske himmelblå. Restaurant Sommer byder nemlig på store vinduespartier i loftet i deres indendørs spiseområde.

Listen over smørrebrød er imponerende, og det er en umulig opgave at finde noget her, der ikke får munden til at løbe i vand.

Vælg 2 stk. valgfri smørrebrød og 1 lille øl eller saft for 210 kr., og smag på jordbær sild, tatar, kyllingesalat og mange andre lækkerier. I aftentimerne vil menukortet byde på blandt stegt kammusling, rørt tatar og perlehønebryst. Mums!

Hvor: Allinge Havnegade, Allinge

Nordbornholms Røgeri – øens største røgeri med alt godt fra havet

Der er ingen tur til solskinsøen uden at lægge vejen forbi Nordbornholms Røgeri. Placeret helt ud til klipperne med frit udsyn til Østersøen, står røgeriet som symbol for Bornholm. Frisk fisk, skønne skaldyr og røgvarer til billige penge og en førsteklasses udsigt til hav – så snakker vi.

Hos Nordbornholms Røgeri finder du absolut alt godt fra havets skattekammer. Spis dig mæt i det uendelige udvalg af sild, røget ål, laks, skaldyr, rødspætter og meget mere. Prøv f.eks. en lobsterdog med jomfruhummersalat som smager af sol, sommer og én mere.

Husk at booke bord, hvis du gerne vil være sikret en plads i restauranten!

Hvor: Kæmpestranden 2, Allinge
Pris: Fiskebuffeten koster 259 kr. Børn under 12 spiser til 125, mens børn under 5 spiser gratis.

Restaurant Nordlandet byder på gourmet i verdensklasse

Vi er endnu engang i Allinge, nu hos Restaurant Nordlandet. Her går Bornholm hånd i hånd med det nordiske køkken i maleriske omgivelser ved de bornholmske klipper.

Nordlandet gør brug af så mange lokale råvarer som muligt, og maden er enkel, men uden at gå på kompromis med kvalitet og smag. Du kan i den grad se frem til yderst delikate retter, hvis du bestiller bord på denne bornholmske perle.

Efter et overdådigt måltid, kan du med fordel bevæge dig over i Underbar, som er Restaurant Nordlandets hyggelige bar. Her kan du nyde den vidunderlige udsigt over Østersøen med en kold øl fra en af øens lokale bryggerier eller en forfriskende cocktail.

Hvor: Strandvejen 68, Allinge

Christianshøjkroen – middag midt i skoven

I hyggelige og charmerende omgivelser finder du Christianshøjkroen, der ligger midt i skoven i en af Bornholms mest unikke bygninger.

På Christianshøjkroen kan du være sikker på, at kokkene sørger for, at maden bliver lavet med omhu og har respekt for råvarerne. Kroen byder på både frokost og aftenmenu, hvor det også er muligt at få vegetaralternativer. Du kan i den grad se frem til lækker mad i de smukkeste omgivelser.

Bordbestilling til aften er en nødvendighed, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Hvor: Segenvej 48, Aakirkeby

Det Røde Pakhus – en oplevelse lidt udover det sædvanlige

På solskinsøen i hjertet af Rønne finder du Det Røde Pakhus. Det er en restaurant, som ønsker at charmere deres gæster med en oplevelse, der er lidt udover det sædvanlige.

Under ét tag kombineres det bedste fra havn og skov med skønne, friske råvarer, som sammen udgør en række forrygende retter.

Til frokost serveres der lidt til den lette sult i form af nytænkt smørrebrød.

Kommer du forbi til aftenmenuen kan du vælge mellem ‘Hele menuen’ til 675 kr., hvor du kommer omkring alle restaurantens lækre anretninger, eller ‘Hele pakken’ til 1395 kr., bestående af en varm velkomst, den førnævnte menu og hertil en delikat vinmenu.

Hvor: Snellemark 30, Rønne

You may also like...