Skal du til Skagen i sommerferien? Her spiser du fisk, skaldyr og bobler

thumb image

Ved Danmarks nordligste punkt, hvor de to have mødes ved Grenen, ligger Skagen – og i sommermånederne valfarter danskerne til fiske- og skaldyrsmekka for at spise sig mætte i havets perler.

Byen med de mange gule huse er omgivet af hav fra alle sider, og så svømmer det ind med frisk fisk og skaldyr. I sommermånederne i Skagen skal man ikke kigge længe efter fyldte tallerkner med friske muslinger, hummer, pil-selv-rejer, krabbe og østers. For på restauranternes menukort finder du alt det bedste fra havets spisekammer.

Skal du holde sommerferie i den populære ferieby, er her fem bud på, hvor du kan nyde en god middag eller kolde øl på terrassen, hvis vejret tillader det. 

Pakhuset Skagen

Foto: Pakhuset

Pakhuset Skagen er en fiskerestaurant og cafe placeret i et af de gamle fiskepakhuse på havnen tegnet af Thorvald Bindesbøll. Her kan du, mens du byder dine smagsløg på alverdens friske herligheder fra havets skattekammer, nyde havudsigten og mærke havnes puls. Når vejret tillader det, kan du få din mad serveret på terrassen. Om sommeren er der levende musik og mulighed for dans i sommernatten.

Hvor: Rødspættevej 6, 9990 Skagen


Book bord på Pakhuset ➤

Jakobs cafe

Foto: Jakobs Cafe

Jakobs Café & Bar er placeret midt i det pulserende handelsområde i Skagen. Her kan du om sommeren nyde din mad og drikke i solen på den store terrasse, mens du følger med i aktiviteten på gaden. Her serveres noget for enhver smag, hvad enten du er til brunch, smørrebrød eller pariserbøf. Om aftenen kan du bestille al a carte eller stedets social dining menu, hvor du får en masse små retter, som deles ved bordet. Når mørket falder på, forvandler stedet sig i sommerhalvåret til et diskotek, hvor der hver weekend om sommeren er livemusik.

Hvor: Havnevej 4a, 9990 Skagen


Book bord på Jakobs Café ➤

Skagens Fiskerestaurant

Ved Skagen havn på toppen af Danmark ligger de legendariske fiskepakhuse, som er tegnet af Thorvald Bindesbøll. Her har Skagen Fiskerestaurant holdt til i mere end 40 år. Her kan du spise friskfanget fisk og skaldyr, med udsigt over Skagen Havn og farvandet, hvor fiskene samme dag er fanget.

Hvor: Fiskehuskaj 13, 9990 Skagen


Book bord på Skagens ➤

You may also like...