Ugens Craving: Ka’ De li’ østers?

thumb image

Herlig som appetitvækker. Eftertragtet til nytår. Og fremragende til kølige sommeraftener. Vi kommer ikke udenom dem: Østers. Se her, hvor i København du kan få serveret veltilberedte østers.

Har du stadig din første østersoplevelse til gode? Eller dagdrømmer du om at sidde på en fortovsrestaurant og slubre løs i østers?

Trods delte meninger om smag og konsistens, er vi her på redaktionen blevet enige om, at østers er en eminent luksusspise som fortjener lidt ekstra opmærksomhed. Derfor har vi samlet seks spisesteder i København, som serverer østers i særklasse.

Skagen Fiskerestaurant Illum Rooftop

I hjertet af København – lige der, hvor Strøget og Købmagergade, Silkegade og Pilestræde danner en firkant, finder du ILLUM. Et stormagasin, der er kendt for dets lange historie og stolte traditioner, men også dets eksklusivitet og kvalitet. Dette afspejles også i deres udvalg af restauranter, der ligger i toppen af stormagasinet. Og her er Skagen Fiskerestaurant iblandt. Præcis som moderrestauranten i Skagen, serveres der i ILLUM Rooftop alt fra skaldyr og fiskefrikadeller til kølig Chablis og østers. Udvalget af østers er stort, så der er rig mulighed for diverse østersoplevelser.

Pris: Østers-tasting 135 kr. (3 stk.) 275 kr. (6 stk.)
(Derudover er der et stort udvalg af østers fra både Frankrig og Danmark til priser fra 85-165 kr. (3 stk.) og fra 165-265 kr. (6 stk.))
Hvor: Østergade 52, 4. 1001 København K


Book bord på Skagen Fiskerestaurant Illum Rooftop ➤

Hummer

Stil den lette sult eller forbered appetitten med lækre østers på Restaurant HUMMER. Restauranten, som måske har viet sit navn til hummeren, men som altså også serverer andet godt fra havet, ligger i det charmerende Nyhavn. Her har de udvalgt to forskellige slags, som de serverer med en frisk og raffineret vinaigrette af lemon og sherry.

Pris:
French Papillion no. 5: 165 kr. (6 stk.) 295,- (12 stk.)
French Le Gall Premium: 195 kr. (6 stk.) 345 kr. (12 stk.)
Hvor: Nyhavn 63A, 1051 København K


Book bord på Hummer ➤

The Pescatarian

The Pescatarian er byens ambitiøse fisketar-restaurant, der serverer gourmet-retter udelukkende bestående af fisk, skaldyr og grønt. Her kan du snuppe et par østers i baren til et glas liflige bobler eller bestille dem som en del af en større servering. Restauratørerne har altid nyt i tankerne, og det afspejles i menukortet, som overrasker med både kvalitet, unikke råvarer og spændende smage. Derfor byder det nye år også på nye østers-oplevelser i både restaurant og bar.

Pris:
Østers au naturel: 45 kr. (2 stk.)

Snack-servering (gratineret østers med safran og gammelknas): 3 stk. + 1 glas bobler for 200 kr.
6 stk. + 1 glas bobler for 300 kr.

Hvor: Amaliegade 49, 1256 København


Book bord på The Pescatarian ➤

Ristorante L’Imperatore

Nær Trianglen ligger denne autentiske, italienske ristorante, der drives af værtsparret Armando og Denise. Armando er vokset op på Sicilien og har spenderet en stor del af sin barndom mellem kødgryderne i sin fars restaurant. Men trods det italienske ophav serveres der ikke pizza, men derimod sicilianske specialiteter som frisklavet fettuccine, risotto med blæksprutte og hjemmelavet ravioli med svampe og trøfler. Væk appetitten før de skønne retter med et par delikate østers, der her tilberedes med diverse smage.

Pris:
Concava Østers fra Sardinien m. grillet citron 129 kr. (6 stk.)
Gratinerede østers m. chili, tomat, kapers 129 kr. (3 stk.)
Gratinerede østers m. hvidløg, parmesan, rasp 129 kr. (3 stk.)

Hvor: Olufsvej 2, 2100 københavn Ø


Book bord på Ristorante L'Imperatore ➤

Louises Fiskebar

Her kan du nyde nogle af havets mange delikatesser, som er friskfanget fra Danmarks farvande. Retterne er ukomplicerede, menuen varieret, og smagen er klassisk og nytænkt på én og samme gang. Som navnet antyder, byder en stor del af menuen på fisk og skaldyr, men også kød og vegetariske retter er repræsenteret. Hvis du går benhårdt efter østers, har de tre forskellige slags, som kan bestilles enkeltvis, og derudover kan du få serveret dagens udvalg af tre med garniture og kokkens smagssætning.

Pris:
Normandiet: 22 kr. pr. stk.
Fine de Claire: 31 kr. pr. stk.
Gillardeau: 48 kr. pr. stk.
Østers serveres klassisk med skalotteløg og rødvinseddike. Dagens 3 udvalgte med kokkens smagsætning : Dagspris

Hvor: Vester Voldgade 25, 1552 København


Book bord på Louises Fiskebar ➤

The Modern

The Modern har adresse på hyggelige Skt. Annæ Plads i den prominente bydel med ambassader, advokatkontorer og ikke mindst kongefamiliens residens Amalienborg som naboer. En perfekt lokation at indtage den luksuriøse spise i. Og så har The Modern et af byens bedste tilbud på de kødfulde skaldyr. Så du kan sagtens slubre dig igennem et par stykker mere.

Pris:
Pearl Blanche: 20 kr. pr. stk.
Village Bay: 25 kr. pr stk.
Serveret med en balsamico og blomme vinaigrette og en stikkelsbærkompot.


Hvor: Sankt Annæ Plads 19C, 1250 København K


Book bord på The Modern ➤

You may also like...