Guide: 9 spisesteder udenfor København du skal opleve

thumb image

Som bekendt vrimler det med gode og spændende spisesteder i København – men det er bestemt ikke kun her, du kan få dig en kulinarisk oplevelse af format. Her får du 9 “must see”-spisesteder udenfor København. 

Dagene bliver længere og det betyder ofte, at man pludselig har lidt mere overskud til at få sig en på opleveren. Derfor foreslår vi, at du tage på tur i det sjællandske landskab og sætter retning mod et af de mange lækre spisesteder, der er at finde her.

Som inspiration får du her ni sjællandske spisesteder, der i dén grad er et besøg værd.

1. Raadvad Kro

Raadvad Kro er at finde i idylliske omgivelser midt i Jægersborg Skovdistrikt. Udover at give gæsterne en fantastisk udsigt er den smukke natur, der omgiver kroen, med til at give inspiration til menuerne. Raadvad Kro har 150 år på bagen, og derfor kan du se frem til en spiseoplevelse, der emmer af nostalgi og romantik. Kroen er placeret bare 15 minutter nord for København.

Adresse: Svenskevej 52, 2800 Kongens Lyngby


Book bord på Raadvad Kro ➤

Foto: Raadvad Kro

2. Restaurant Wilhelm

Ved Ordrupgaard kunstmuseum finder du Restaurant Wilhelm, der serverer nordisk inspireret mad med et strejf af Italien. Retterne tilberedes af råvarer, der ikke har rejst for langt fra jord til bord. Vildt skudt af deres egen jæger i Sverige, krogfanget fisk og lokalt grønt er i højsædet.

Adresse: Vilvordevej 110, 2920 Charlottenlund


Book bord på Wilhelm ➤

Foto: Restaurant Wilhelm

3. Bistro 235

På Skovriderkroen nord for København er Bistro 235 åbnet i nyrenoverede lokaler mellem skov og hav på Strandvejen i Charlottenlund. Filosofien bag Bistro 235 er at servere fremragende bistromad i smukke omgivelser til en fornuftig pris. Menukortet har et mindre udvalg af retter for enhver smag. Eksempelvis en klassisk jomfruhummer bisque, en bistro steak med pebersauce og pommes Anna samt en cremet tiramisu til dessert.

Adresse: Strandvejen 235, 2920 Charlottenlund


Book bord på Bistro 235 ➤

4. Søllerød Kro

På Søllerødvej i Holte finder du den charmerende og historiske Søllerød Kro. I årtier har kroen med den idylliske placering ved kirke, slot, skov  og gadekær været et af landets bedste spisesteder. I 2007 fik restauranten sin første Michelin-stjerne, som den har værnet om lige siden.

Adresse: Søllerødvej 35, 2840 Holte


Book bord på Søllerød Kro ➤

Søllerød Kro

5. Skipperhuset

Restaurant Skipperhuset har til huse i Sørup – eller nærmere bestemt baghaven til Fredensborg slotshave – i en bygning med sin helt egen særegne charme og arkitektur. Her finder du udsigt til skov, natur, Esrum Sø, bådbro og Chaluphus med egen lille havn. Restaurants erklærede mål, er, at holde kvalitetsniveauet kompromisløst højt og prisniveauet nede på jorden, så du både har lyst og råd til at komme igen.

Adresse: Skipper Alle 6, 3480 Fredensborg


Book bord på Skipperhuset ➤

Foto: Skipperhuset

6. Fredensborg Store kro

Fredensborg Store Kro er en historisk perle i det naturskønne Nordsjællandske landskab placeret lige ved siden af Fredensborg Slot og kun et stenkast fra Esrum Sø. Dagen igennem kan du nyde lækre og smagfulde retter i kroens smukke nyrenoverede lokaler med en indbydende udsigt til have og slot.

Adresse: Slotsgade 6, 3480 Fredensborg


Book bord på fredensborg Store Kro ➤

7. Babette

På Babette i Vordingborg lægges der en stor ære i at anvende råvarer fra lokale producenter – og helst økologiske. Eksempelvis kan du se frem til fisk, der er hentet direkte fra Vesterhavet, fjordrejer fra Guldborgsund og kartofler fra Svinø. I køkkenet finder du kokken Vivi Schou, der er en velanset køkkenchef, og som ofte fungerer som dommer ved konkurrencer som Årets Kok.

Adresse: Kildemarksvej 5, 4760 Vordingborg


Book bord på Babette ➤

8. Støvlet Katrines Hus

Støvlet Katrines Hus er beliggende i Sorø tæt på Kongebroen, og er stedet, hvor Støvlet Katrine blev forvist til, efter hun i en periode var kong Christian den syvendes elskerinde. I dag danner huset ramme for en af Vestsjællands allerbedste restauranter. I Støvlet Katrines Hus serveres gourmet-mad, og der lægges en ære i at anvende sæsonbestemte danske råvarer, der tilberedes med inspiration fra hele verden.

Adresse: Slagelsevej 63, 4180 Sorø


Book bord på Støvlet Katrines Hus ➤

Foto: Støvlet Katrines Hus

9. Rønnede Kro

På Rønnede Kro kan du se frem til velsmagende mad til rimelige priser. Du finder kroen langs Vordingborgvej – cirka 45 minutters kørsel fra København. På Rønnede Kro er ambitionen at skabe et hyggeligt sted for alle med god mad til rimelige priser – præcis som kroerne gjorde i gamle dage. De serverer både hverdags- og gourmetmad, så der er masser at vælge mellem. Prøv eksempelvis en af kroens klassikere som helstegt rødspætte eller wienerschnitzel.

Adresse: Vordingborgvej 530, 4683 Rønnede


Book bord på Rønnede Kro ➤

Foto: Rønnede Kro

You may also like...