Ugens craving: Her spiser du de bedste rejer i København

thumb image

Rejer, håndpillede rejer, roserejer, pil-selv-rejer og fjordrejer – ja, kært barn har virkelig mange navne og især på den københavnske madscene. Men er der egentlig noget bedre end en stor portion friske rejer?

Hver uge kommer Dinnerbooking med redaktionens ugentlige cravings og i denne omgang falder den på rejer. For vi mener ikke, at der er noget, som akkompagnerer sommermånederne bedre end friske, lyserøde rejer, et stykke smørstegt brød og et glas køligt hvidvin!

Kødbyens Fiskebar

Man kan ikke undgå at nævne Kødbyens Fiskebar, når snakken falder på skaldyr – og slet ikke, når snakken falder på rejer. Fiskebaren har både været i internationale og nationale aviser som New York Times, BBC og The Guardian. Her kan du spise dig lykkelig i fiskebarens hvide asparges med porceret rabarber, kaviar og rejer. Er du på fiskebaren til frokost, kan du snuppe en omgang ekstravagant omgang stjerneskud med porceret rødtunge, hvide asparges, kaviar og fjordrejer.

Book bord på Kødbyens Fiskebar her

HUMMER

Restaurant Hummer ligger ved turistmagneten Nyhavn. Men restauranten har en stor stjerne på madscenen i København og har blandt andet haft Michelin-guiden forbi.

Skal du have rejer på Restaurant Hummer, må du hoppe ombord i skaldyrsfadet.Her kan du enten vælge mellem det almindelige skaldyrsfad eller den luksuriøse udgave “Royale”. Begge delevenlige med roserejer, hummer, jomfruhummer, blåmuslinger og krabbe og i den mere ekstravagante udgave får du 2 forskellige østers, hjertemuslinger, kongekrabbe og kammusling.

Hvor: Nyhavn 63A, 1051 København K

Book bord på Restaurant HUMMER her.

Louises Fiskebar

I Vester Voldgade kan du også smovse dig igennem det klassiske skaldyrsfad. Her er der hummer, krabbe, østers, rejer og blåmuslinger på menuen med tre slags dip og grillet citron. Tager du forbi Louises Fiskebar til frokost kan du smage pil-selv-rejser med frisk brød og dip eller stjerneskud med håndpillede rejer, asparges og rogn. Måske er du allermest til klassisk smørrebrød, men rejer skal du ikke snydes for. For du kan altid vælge en god portion håndpillede rejer som tilbehør.

Hvor: Vester Voldgade 25, 1552 København

Book bord på Lousies Fiskebar her

Krogs Fiskerestaurant

Langs Gammel Strand ligger den klassiske fiskerestaurant med hvide fine duge, kølig hvidvin og stilrent interiør. På menukortet hos Krogs Fiskerestaurant falder blikket hurtigt på “Skaldyrsfad Royal”, som er proppet med rejer, hummer og østers. Behøver det ikke være så luksuriøst, kan du tage forbi restauranten til frokost og gufle dig igennem noget så enkelt som håndpillede rejer med citronmayonnaise, æg og dild eller en klassisk skagentoast; smørstegt toast, håndpillede rejer, urter og rogn.

Hvor: Gammel Strand 38, 1202 København K

Book bord på Krogs Fiskerestaurant her

Fishmarket

På den franske fiskebistro i centrum af København, lige ved siden af D’angleterre, finder du også luksusrejer på menukortet. Du kan vælge den klassiske Plateau Fruit de Mer, hvor både roserejser, østers og hummer indgår. Derudover serverer Fishmarket også store lyserøde roserejer på ristet brød med mayonnaise og citron eller en stor omgang dampede hvide asparges med hollandaise og urter toppet med fjordrejer.

Hvor: Hovedvagtsgade 2, 1103 København K

Book bord på Fishmarket her

Salon Cph

Den legendariske kok Claus Christensen, der er kendt for din franskinspirerede mad, står bag restauranten Salon Cph. Når Christensen står bag gryderne kan du være sikker på ekstra gode og friske råvarer. For det er nemlig hans gode ry. På Salon Cph kan du få fingre i en ordenlig portion friske fjordrejer til forret og så kan du jo altid slutte af med en indbagt pighvar eller dagens ret.

Hvor: Bredgade 63, 1260 København

Book bord på Salon Cph her

Fiskehuset No. 3

Hos Fiskehuset No. 3 har de masser af reje-muligheder. Til frokost kan du smovse dig gennem håndpillede rejer og mayonnaise toppet med citron. Der er også mulighed for en rigtig, klassisk reje- og æggemad. Besøger du Fiskehuset til aften, kan du få en omgang rose rejer på toast med aioli eller et klassisk skaldyrsfad med rose rejer, østers, hummer, krabbeklør og muslinger.

Hvor: Ved stranden 16, 1061 København

Book bord på Fiskehuset Nr. 3 her

Restaurant Mêlée

Rejer på toast med citron og mayonnaise er en af de klassiske tavleretter hos Mêlée i sommermånederne. Og bliver du ikke mæt af en enkelt af de forskellige tavleretter, kan du jo hoppe på kantareller a´la creme, stegte kalvebrisler eller en omgang stegt pighvarre med hvide asparges? Kom du kun for rejerne, er der jo heller ikke noget i vejen for at bestille en omgang mere?

Hvor: Martensens Allé 16, 1828 Frederiksberg C

Book bord på Mêlée her

You may also like...