Drengene bag gæstesuccessen Toto åbner nyt italiensk in-sted på Amager

thumb image
Foto: Pirlo

De fire succesfulde venner bag Toto Vin & Spisebar, har gjort det igen. De har åbnet et osteria i en skjult baggård på Amager. Navnet er Pirlo, og her er der smæk på de italienske traditioner.

Restauranterne på Amager kan noget. Det bekræftes også af de fire gutter bag gæstemagneten Toto Vin & Spisebar, hvorfor de har kastet sig ud i endnu et madeventyr.

Spisestedet hedder Pirlo, og er et baggårds-osteria tæt på Amager Strand.

”Valg af navn var en sjov, men besværlig proces. Det skulle både afspejle noget italiensk, men også noget som danskerne kunne udtale. Plus vi alle fire skulle være enige”, fortæller Morten Lindegaard Skjold Jensen, som er en af de daglige bestyrer af Pirlo.

Når man er fire kompagnoner, så er der også flere indover beslutningerne. Men det gør ikke spor, når man samtidig er gode venner, tilføjer Morten.

”Amager kan noget helt særligt”

Men hvorfor åbne endnu et spisested på Amager? Her er svaret klart fra Morten:

”Vi er vilde med Amager, særligt efter åbningen af Toto kunne vi se, at der var plads til endnu en spiller. Gæsterne er mere afslappede, og atmosfæren er nede på jorden, så vi har længe haft et godt øje til området”, tilføjer han. 

Det er særligt kontrasten mellem det nye og gamle ude på Strandlodsvej ved Amager Strand, som gør stedet interessant. For ikke at nævne alle de nye restauranter og butikker, som skyder op som paddehatte.

Så når der kommer nye spisesteder til, så er den lokale opbakning også til at føle på:  

”Mange af vores gæster kender os allerede fra Toto. Men vi ser også, at flere kommer fra nær og fjern, så det er dejligt at se, hvor hurtigt nyheden Pirlo breder sig”, beretter Morten.  

Åbent køkken og pasta, ligesom man kender det fra Italien

Hos Pirlo er der en intim og lokal stemning. Køkkenet er åbent og med spisebar, så gæsterne kan tage et kig ind til kokken. Gæsterne kan også tage plads ude i gården på den overdækkede terrasse, hvor det er muligt at spise eller nyde et glas vin.

Køkkenet henter inspiration fra det regionale, italienske køkken, så der er altid små antipasti, hjemmelavet pasta, grillet kød samt fisk på menukortet.

Den frisklavede pasta er noget af det, som Pirlo er ekstra stolte af, og som er et besøg værd:

”Vores medejer og køkkenchef har en tidligere fortid hos Salon 39, og han er en fantastisk pastamager, som virkelig forstår håndværket”, fortæller Morten.

Udover det italienske spisekort har Pirlo også et barkort med enkle Italien-inspirerede drinks, et omfangsrigt grappakort med 25 forskellige udgaver af den italienske brændevin fra producenten Marolo, mens vinene leveres eksklusivt fra Era Ora Wine, som har en prisbelønnet vinsamling.   

Herfra kan vi kun anbefale at tage et smut forbi Pirlo. Men gerne book bord i god tid, hvis du gerne vil sikre dig en plads.

Hvor: Strandlodsvej 42a, København S

You may also like...