Hos gæstefavoritten Baan Baan finder de selv råvarerne i naturen

thumb image
Foto: Joy, ejer og køkkenchef på Baan Baan

Opdatering: Baan Baan har meddelt på deres Facebook-side pr. 17. marts 2022, at de desværre lukker restauranten.

På Vestergade i Odense finder du restauranten Baan Baan. Her har kokken Joy formået at skabe en helt unik smag af Thailand med brug af alt det bedste fra Nordens spisekammer. Det er med Joys egne ord et køkken, hvor grænser bliver nedbrudt, og som samler gastronomien fra to forskellige verdener.

Bag denne restaurant står en passioneret kvinde med det borgerlige navn Atcharawadee Lopdrup, men alle kalder hende bare Joy. Hun er uddannet kok fra Sortebro Kro og den Thailandske Michelin restaurant Kiin Kiin. Joy er født og opvokset i det nordøstlige Thailand og har en baggrund indenfor økonomi. Der er derfor ingen tvivl om, at Joy forstår, hvordan man driver en forretning.

Mad som hjemme – plukket lokalt og lavet med kærlighed

Det thailandske ord Baan Baan leger med flere forskellige betydninger. Det spænder blandt andet over ord som “hjemme” og “lokalt”, hvilket kommer til udtryk på flere måder:

“Hos os laver vi mad, som hjemme, og du skal føle dig som var du hjemme. Vi laver mad med kærlighed, og som en rigtig mor går vi også selv i haven og plukker urter og andet til maden,” fortæller Joy.

At lave mad er hendes passion, og hun elsker at være kreativ, når hun går i køkkenet. Her skabes oplevelser gennem smag, og Joy og teamet er ikke bange for at lege med udtryk og nye kombinationer.

“Vi er en lille restaurant, og det giver os mulighed for netop at gå i skoven og samle svampe, urter med mere. Selvom du får nye råvarer leveret hver dag, skal de stadig transporteres, så du får det ikke mere friskt, end hvis du selv går ud og plukker tingene,” lyder det fra Joy, som fortæller, at de netop har været ude og plukke friske svampe.

“Så nu har vi svampe nok til dagens retter.”

Det bedste fra to kulinariske verdener

Baan Baan er en thailandsk restaurant, men da råvarerne er hentet lige her i Norden, er deres gastronomiske afsæt helt unikt. Kombinationen af de to kulinariske universer kommer til udtryk i form af smukke kreationer, som ikke bare er en fryd for ganen, men også øjet, der ser.

“Jeg tør at gøre tingene anderledes og det er det jeg elsker ved at stå i køkkenet. Jeg håber at mange gæster besøger Baan Baan, fordi de tør at prøve noget nyt og anderledes.” – Joy

På Baan Baan vil du fx kunne opleve en 10- eller 5-retters menu tilrettelagt efter årstiden.

Madglæde – en vigtig ingrediens hos Baan Baan

Det er helt sikkert ikke tilfældigt, at Joy har fået netop dét kælenavn. Madglæde er nemlig essentielt i hendes tilgang til mad. Det kommer også til udtryk både i form af altid god stemning i køkkenet: en vigtig hovedingrediens, som i høj grad også kan smages blandt restaurantens gæster.

“Virkelig behagelig, spændende og velsmagende oplevelse at spise på Baan Baan! Vi kommer helt sikkert igen. Tak for god service!” – Pernille, gæst på Baan Baan 3. september 2021

Det er nok netop Joy og Baan Baans sans for at skabe god stemning og smagfulde retter, som har placeret dem i top 5 blandt September måneds bedst gæsteanmeldte restauranter vest for Storebælt.

Hvor: Vestergade 96B, 5000 Odense C

Om opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor vedkommende kan vurdere restauranten ud fra mad, betjening, stemning, samlet vurdering samt værdi for pengene. Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

Se toplisten for September Vestdanmark her:

  1. Syttende, Sønderborg
  2. Frøken Madsens Spisehus, Sæby
  3. Miró, Aarhus C
  4. Restaurant Bind, Kruså
  5. Baan Baan, Odense C

You may also like...