Får du gæster fra udlandet? Lad dem smage København!

thumb image
Foto: @its.a.delight

Lad dine udenlandske gæster opleve København med smagsløgene. Vi har lagt ruten, som sikrer de bedste mundfulde af Danmark.

Får du gæster fra udlandet, er der sikkert mange seværdigheder, de gerne vil forbi. Sådan en omgang turistattraktioner eller for mange ture i Cityringen, kan godt få blodsukkeret til at falde hurtigere end Vingegaard kan nå over målstregen. Som gæst i et fremmed land kan man i et hangry øjeblik let fristes til at smide alt, hvad man har i hænderne, og bestille en velkendt menu på Den Gyldne Måge.

For at undgå ovenstående situation gør du klogt i at kende en håndfuld lækre go-to spisesteder. Vi har tænkt for dig, og kommer her med vores bud på, hvor du skal tage dine sultne udenlandske gæster hen.

Morgenstund har surdej i mund

Surdejsbollen er en ædel kunst i København. Den berømte BMO (bolle med ost), må du ikke snyde din gæst for. Bukas salt- og peberbolle med smør og ost smager bare godt – som første led i et morgenkomplet eller helt for sig selv.

Det kan godt være svært at vælge mellem de søde sager hos Buka, men lad ikke din gæst rejse fra djævleøen uden at have smagt på nutella- eller pistacie croissanten. Det instavenlige bagværk finder du heldigvis flere steder i byen, blandt andet på Frederiksberggade i indre by.

Hvor: Frederiksberggade 21, 1459 København K

Varm øko-hund med stil

En pølsevogn er omtrent ligeså dansk som Dannebrog. Den økologiske pølsevogn, DØP, har gjort pølsevognen til et ordentligt sted at spise, og langer pølser over disken med stil. Alt fra gris, okse, remoulade og ristede løg er økologisk. Og pølsebrødet? Det er selvfølgelig langtidshævet.

DØP har vundet både priser og hjerter hos københavnersnuderne, og er et must-try, når man sætter sine fødder i den danske hovedstad. Find de prisvindende pølser ved Rundetårn og Helligåndskirken.

Hvor: Købmagergade 52, 1150 København K og Amagertorv 31, 1160 København K

Smørrebrød på toppen af dansk politik

Tag din gæst under armen og med op af trapperne til Folketingets gamle pulterkammer, hvor Meyers nu har restaurant. Til frokost serveres et dansk hit større end Brødrene Olsens “Smuk Som Et Stjerneskud”, nemlig smørrebrødet.

Den danske darling kommer i mange udgaver fra både havet, haven og landjorden. Smørrebrød er en bid af Danmark, som besøgende fra nær og fjern simpelthen skal smage inden afgang.

I tårnet på toppen af Christiansborg får man desuden serveret en udsigt, der ikke går i glemmebogen. Book bord på forhånd, og spring let og elegant køen til tårnet over.

Hvor: Christiansborg Slotsplads, 1218 København K

Vin med charme og selvtillid

Vi skåler for vores venner, og dem som vi kender, og dem som vi ikke kender, dem skåler vi på! Vindrikkeri er lidt af en nationalsport i Danmark, og din gæst skal selvfølgelig med på holdet.

I hjertet af København ligger et sted med charme og selvtillid, præcis som den følelse man får i kroppen efter et par glas. Er du ingen vinekspert, men vil gerne imponere? Slap af, vælg en vin med lukkede øjne (det virker altid), og duft til den som om, du forstår, hvad der sker.

Hvor: Holbergsgade 17, 1057 København K

Afrunding på jeres danske dag

Et problem er under opsejling: Dine gæster har ondt i ben og fødder, efter at være blevet trukket gennem Københavns gader og stræder, men du insisterer (selvfølgelig) på at vise dem Kødbyens også.

Det findes der heldigvis råd for: En tur på MØR, hvor restaurantens navn også beskriver bøfferne. Her kan din gæst smage på mange skandinaviske favoritter og småretter. Og de våde varer fra baren smager bare ekstra godt efter en lang dansk dag.

Er I møre uden at være helt bankede efter jeres besøg, kan I tage en sving om på én af de bastunge klubber eller hippe cocktailbarer, der holder til i Kødbyen.

Hvor: Skelbækgade 3A, 1717 København V

Roskilde festivals’ fancy fætter

I Danmark elsker vi rugbrød, Lego, lakrids – og festivaler!

I uge 7 og uge 42 løber gourmetfestivalen DinnerDays af banen. Er din gæst ved at booke næste fly ud af landet, ved tanken om at skulle sove i telt og sidde i campingstol? Så kan du berolige dem med, at det eneste Gourmetfestivalen har til fælles med Roskilde Festival, er den gode stemning.

Tun på rugbrød og lunkne øl på en mudret campingplads er nemlig udskiftet med lækre 3-retters menuer og gode vine på nogle landets bedste restauranter. Blandt de deltagende restauranter er eksempelvis Michelin-restauranten Rebel og Silo med byens bedste udsigt.

Gourmetfestivalen er landsdækkende og finder sted i uge 7 og uge 42.

You may also like...