Weekendtur: Fem danske hoteller med fantastiske køkkener

thumb image

Skal du ikke til udlandet denne sommer? Tag på weekendtur i Danmark, som har masser af lækre hoteller, der også byder på gastronomiske oplevelser i særklasse. Vi introducerer dig for fem af dem.

Har du også droppet charterferien sydpå til fordel for dansk sommer, men mangler inspiration til hvad dagene skal gå med? Danmark har mange skønne hoteller, hvor du og din bedre halvdel kan kombinere god gastronomi med en romantisk weekendtur.

Læs med og bliv inspireret til, hvor sommerens små ture skal gå hen….

København: Villa Copenhagen – Kontrast

Et godt sted at starte er i Danmarks egen hovedstad, København. Er du til storbyferie i eksklusive rammer, så er Villa Copenhagen the place to stay. Beliggenheden på Tietgensgade er næsten så central, som den kan blive med Tivoli, Hovedbanegården, Glyptoteket og meget mere i gåafstand til din seng.

Efter en berigende dag fyldt med sightseeing, shopping og det obligatoriske billede foran storkespringvandet, er det rart at kunne se frem til et godt måltid. Her er Villa Copenhagens egen restaurant, Kontrast, et oplagt valg.

Det kulinariske er tilrettelagt og tilberedt af den dedikerede kokkeduo, Tore Gustaffson fra Paté Paté og Carl Henriksson. I tråd med restaurantens navn arbejder de for at dyrke forskellighederne og udfordre gæsternes kulinariske grænser. Her kan du se frem til smagen af både Tyrkiet, Marokko, Sverige og Danmark.

Derudover har Villa Copenhagen en opvarmet pool på taget, som vil være prikken over i’et på jeres weekendtur.

Du kan læse mere om hotellet her.

Hvor: Tietgensgade, København V

Svendborg: Hotel Stella Maris – Restaurant Stella Maris

Længes du efter en weekendtur til Fyns land, så skal du tage til den sydlige del. Her ligger den dejlige by Svendborg, som udover hyggelige brostensgader, bindingsværkshuse og gamle træskibe også huser Hotel Stella Maris.

Her står unikke smagsoplevelser, ærlighed og den gode stemning indprentet som restaurantens vigtigste nøgleord. Alt dét og mere til får du hos Stella Maris.

Det er kokken Anders Granhøj, som bærer forklædet i køkkenet her på stedet. Med mere end 20 års erfaring indenfor sit fag og op til flere Michelin-stjerner på CV’et vil Anders Granhøj introducere dig for sine fortolkninger af det franske køkken.

Restaurant Stella Maris opererer med faste menuer, som tager afsæt i årstidens frugt og grønt. Det skyldes blandt andet, at Stella Maris er en del af Vejrø Gruppen ApS, som driver et økologisk landbrug på det frodige Vejrø i Smålandsfarvandet.

Det giver nogle gunstige muligheder, når kokkene tilrettelægger menuen, og landbruget på Vejrø sørger for, at Stella Maris stort set er selvforsynende, både hvad angår kød og grønt.

Læs mere om køkkenets visioner her.

Hvor: Kogtvedvænget, Svendborg

Sønderborg: Hotel Alsik – Syttende

Fra én borg til en anden – Sønderborg er tredje destination på ruten af kulinariske weekendture. Går du en tur ved byens havnefront, kan du ikke undgå at se Hotel Alsik. Den bemærkelsesværdige bygning, designet af Henning Larsen Architects og den verdensberømte arkitekt Frank Gehry, er et kunstværk i sig selv, men dét stopper slet ikke ved foden af hotellet. Nej, vi skal helt op på Syttende. Træd ud af elevatoren og ind i restauranten, som har samme navn som den etage, vi befinder os på.

Syttende garanterer gastronomiske erfaringer, som tager dig med til nye højder. Restauranten er den anerkendte mesterkok og Masterchef-dommer Jesper Kochs vision om et køkken, hvor dogmerne er droppet. I stedet er råvarerne sat i centrum, og køkkenet er sat fri til mesterligt at forene de regionale sønderjyske råvarer med smagsindtryk og ingredienser fra hele verden. Gæsterne er i særdeleshed også begejstret for restauranten, som regelmæssigt krediterer stedet med topanmeldelser.

Du kan derfor roligt læne dig tilbage og nyde en helaftensforestilling af smag, duft, rammer, udsigt og indtryk. Ej at forglemme udsigten over Flensborg Fjord.

Vil du vide mere om Syttende, så klik her.

Hvor: Nørre Havnegade, Sønderborg

Ebeltoft: Langhoff & Juul Boutique Hotel og Restaurant

Fra at have været helt oppe at flyve, skal vi nu helt ned på jorden igen. Fjerde stop på ruten er Djurslands perle, Ebeltoft og Langhoff & Juul Boutique Hotel og Restaurant.

Det er degarvede Aarhus-restauratører, Langhoff og Juul, som står bag dette idylliske hotel på næsen af Jylland. De har også en restaurant i Guldsmedgade i Aarhus C under samme navn. Også her har de næse for detaljerne, og både stemning og atmosfære er en bærende del af oplevelsen.

Ebeltoft er kendt for sine smalle gader med brosten og gamle bindingsværkshuse i forskellige farver, og byen er en af Danmarks mest populære feriebyer.

Området omkring Ebeltoft emmer af lækre råvarer og lokale producenter, som leverer de bedste forsyninger til hotellets køkken. Derudover er det brusende hav og Mols Bjerge i baghaven en utømmelig kilde for både inspiration og energi, som Langhoff & Juuls Boutique Hotel nyder godt af. 

Køkkenet er Signeret nordisk mad med omtanke for både råvarer, bæredygtighed og økologi. Spis dig mæt i håndlavede retter, der kræser om smagen uden at gå på kompromis med hverken etik eller kvalitet.

Tag plads i pejsestuen, i hotellets bar eller i restauranten, og føl dig så godt som hjemme.

Hvor: Ndr. Strandvej, Ebeltoft

Gershøj Kro og Strandhotel

Et sidste bud i denne omgang til jeres romantiske weekendtur ligger et smutkast fra brændingen i Roskilde Fjord. Navnet er Gershøj Kro og Strandhotel, og her kan maden kan nydes til lyden af bølgeskvulp og duften af hav og strand. Når vejret er til det, kan du nemlig tage plads på husets terrasse.

Gershøj Kro har i mange år fungeret som et fast forankret holdepunkt for befolkningen i det lille fiskerleje. I dag er fiskeriet mest bestående af lystfiskere, men kroen har dog bevaret sin status i folks bevidsthed.

Læs mere om den gamle kro her.

Gershøj Kro og forpagtes af stjernekokken Gabriel Hedlund og restauratør Rune Lindegaard Nielsen. Rune driver i forvejen hele seks sushirestauranter i København og Trekroner, mens Gabriel har erfaring fra flere højprofilerede restauranter som Michelin-restauranten NomaKokkeriet og udenlandske prestigefyldte spisesteder.

Køkkenet er dedikeret til dansk-nordisk madlavning, og da havet ligger lige i baghaven, er det særligt retter med fisk, som Gabriel og kokketeamet holder meget af at servere.

Her kan du nyde klassisk smørrebrød, velsmagende retter med dampede muslinger, stegte ål eller en frisk rødspætte. Og når vejret er til det, er det selvfølgelig muligt at sidde på terrassen.

Hvor: Gershøj Havnevej, Kirke Hyllinge

Flere restaurant nyheder...