Tag på weekendtur på disse danske hoteller med fantastiske køkkener

thumb image

Trænger du til en pause? Forkæl dig selv og tag på getaway i weekenden. Der er nemlig masser af luksuriøse hoteller i Danmark, hvor du kan få ro og gastronomiske oplevelser i særklasse. Vi introducerer dig for seks af dem.

Klokken er 9.07, og du vågner i en kingsize-seng med det blødeste sengetøj. Du er udhvilet, afslappet og glad.

Det eneste på tapetet i dag, er en frokostaftale på gourmetrestauranten, der ligger få meter væk fra værelset. Og så måske en gåtur i de fine omgivelser, du kan se fra hotelværelsets vindue. Det lyder ikke helt dårligt, vel?

Danmark har mange skønne hoteller, hvor du og din bedre halvdel kan kombinere god gastronomi med en romantisk weekendtur.

Læs med og bliv inspireret til, hvor weekendens små ture skal gå hen….


Sjælland


København: Skt. Petri

Foto: Skt. Petri Restaurant

Et godt sted at starte er i Danmarks egen hovedstad, København. I Krystalgade 22 ligger det ikoniske hotel Skt. Petri, og stedet rummer meget mere end bare en varm seng at sove i. Bag ved hotellets lobby vil du finde Skt. Petri Restaurant. Et spisested, der serverer alt fra lette små bites til større anretninger og et imponerende udvalg af raffinerede cocktails og vin. I disse smukke rammer, er der på flere måder højt til loftet. Restauranten ligger i hotellets hjerte, hvor den åbne atmosfære er indkranset af grønne planter og en stilfuld indretning.

Køkkenets repertoire vidner også om en en gastronomisk kompetence, der hæver sig over de normale luftlag. Restauranten henter inspiration fra hele verden, blandt andet Frankrig og Italien.

Foto: Skt. Petri

Derudover har Skt. Petri en “Hidden Garden” i form af deres Rooftop, som om sommeren er et eksklusivt hang out spot til brunch og drinks.

Læs mere om hotellet her.

Hvor: Krystalgade 22, 1172 København K

København: Villa Copenhagen – Kontrast

Er du til storbyferie i eksklusive rammer, så er Villa Copenhagen the place to stay. Beliggenheden på Tietgensgade er yderst central, da Tivoli, Hovedbanegården, Glyptoteket og meget mere er i gåafstand fra din seng.

Efter en berigende dag fyldt med sightseeing, shopping og det obligatoriske billede foran Storkespringvandet, er det rart at kunne se frem til et godt måltid. Her er Villa Copenhagens egen restaurant, Kontrast, et oplagt valg.

Til at stå for det kulinariske har Kontrast hentet Per Voss Kjærgaard ind som restaurantens køkkenchef. Kjærgaard har mere end 20 års erfaring fra blandt andet luksushotellet Le Mas du Langoustier i Frankrig samt gourmetrestauranten Søllerød Kro. Her vil kokketeamet være tilgængelige på alle tidspunkter, så du har adgang til roomservice døgnet rundt.

Derudover har Villa Copenhagen en opvarmet pool på taget, som vil være prikken over i’et på jeres weekendtur. Ren luksus!

Du kan læse mere om hotellet her.

Hvor: Centralpostbygningen, Tietgensgade 39, 1704 København

Gershøj: Gershøj Kro og Strandhotel

Et andet bud til jeres romantiske weekendtur ligger et smutkast fra brændingen i Roskilde Fjord. Navnet er Gershøj Kro og Strandhotel, og her kan maden kan nydes til lyden af bølgeskvulp og duften af hav og strand. Når vejret er til det, kan du nemlig tage plads på husets terrasse.

Gershøj Kro har i mange år fungeret som et fast forankret holdepunkt for befolkningen i det lille fiskerleje. I dag er fiskeriet mest bestående af lystfiskere, men kroen har dog bevaret sin status i folks bevidsthed.

Læs mere om den gamle kro her.

Gershøj Kro og Strandhotel forpagtes af stjernekokken Gabriel Hedlund og restauratør Rune Lindegaard Nielsen. Rune driver i forvejen hele seks sushirestauranter i København og Trekroner, mens Gabriel har erfaring fra flere højprofilerede restauranter som Michelin-restauranten NomaKokkeriet og udenlandske prestigefyldte spisesteder.

Køkkenet er dedikeret til dansk-nordisk madlavning, og da havet ligger lige i baghaven, er det særligt retter med fisk, som Gabriel og kokketeamet holder meget af at servere.

Her kan du nyde klassisk smørrebrød, velsmagende retter med dampede muslinger, stegte ål eller en frisk rødspætte. Og når vejret er til det, er det selvfølgelig muligt at sidde på terrassen.

Hvor: Gershøj Havnevej 14, 4070 Kirke Hyllinge


Jylland


Sønderborg: Hotel Alsik – Syttende

Sønderborg er tredje destination på ruten af kulinariske weekendture.

Går du en tur ved byens havnefront, kan du ikke undgå at se Hotel Alsik. Den bemærkelsesværdige bygning, designet af Henning Larsen Architects og den verdensberømte arkitekt Frank Gehry, er et kunstværk i sig selv, men dét stopper slet ikke ved foden af hotellet. Nej, vi skal helt op på Syttende.

Træd ud af elevatoren og ind i restauranten, som har samme navn som den etage, vi befinder os på.

Syttende garanterer gastronomiske erfaringer, som tager dig med til nye højder. Restauranten er den anerkendte mesterkok og Masterchef-dommer Jesper Kochs vision om et køkken, hvor dogmerne er droppet. I stedet er råvarerne sat i centrum, og køkkenet er sat fri til mesterligt at forene de regionale sønderjyske råvarer med smagsindtryk og ingredienser fra hele verden. Gæsterne er i særdeleshed også begejstret for restauranten, som regelmæssigt krediterer stedet med topanmeldelser.

Du kan derfor roligt læne dig tilbage og nyde en helaftensforestilling af smag, duft, rammer, udsigt og indtryk. Ej at forglemme udsigten over Flensborg Fjord.

Vil du vide mere om Syttende, så klik her.

Hvor: Nørre Havnegade 25, 6400 Sønderborg

Ebeltoft: Langhoff & Juul Boutique Hotel og Restaurant

Fra at have været helt oppe at flyve, skal vi nu helt ned på jorden igen. Fjerde stop på ruten er Djurslands perle, Ebeltoft og Langhoff & Juul Boutique Hotel og Restaurant.

Det er de garvede Aarhus-restauratører, Langhoff og Juul, som står bag dette idylliske hotel på næsen af Jylland. De har også en restaurant i Guldsmedgade i Aarhus C under samme navn. Også her har de næse for detaljerne, og både stemning og atmosfære er en bærende del af oplevelsen.

Ebeltoft er kendt for sine smalle gader med brosten og gamle bindingsværkshuse i forskellige farver, og byen er en af Danmarks mest populære feriebyer.

Området omkring Ebeltoft emmer af lækre råvarer og lokale producenter, som leverer de bedste forsyninger til hotellets køkken. Derudover er det brusende hav og Mols Bjerge i baghaven en utømmelig kilde for både inspiration og energi, som Langhoff & Juuls Boutique Hotel nyder godt af. 

Køkkenet er signeret nordisk mad med omtanke for både råvarer, bæredygtighed og økologi. Spis dig mæt i håndlavede retter, der kræser om smagen uden at gå på kompromis med hverken etik eller kvalitet.

Tag plads i pejsestuen, i hotellets bar eller i restauranten, og føl dig så godt som hjemme.

Hvor: Ndr. Strandvej 3, 8400 Ebeltoft


Fyn


Broby: Brobyværk Kro

Brobyværk Kro - Hotel
Foto: Brobyværk Kro

I hjertet af Fyn, hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idylliske kro med åen i baghaven og udsigt til kirken er det perfekte mødested med udgangspunkt fra hele Fyn. Stedet emmer af autentisk kro i nutidig udvikling med nærværende og uformelt værtskab. Her kan du få et unikt kroophold eller blot komme forbi til en lækker middag.

Brobyværk Kro - Hotel
Foto: Brobyværk Kro

Restauranten udlever passionen for det danske køkken med et moderne tvist, mens retter inspireret af det franske brasseriekøkken serveres tilpas rustikt til, at det hører hjemme på en kro.

Hvor: Marsk Billesvej 15, 5672 Broby

You may also like...