Her får du den bedste butter chicken: TV-kok åbner sin femte restaurant i København

thumb image
Foto: Dhaba København

Danmarks ukronede konge inden for indisk gastronomi, Safi Enayatt, kan nu fejre sin femte restaurantåbning. Dhaba København har allerede tiltrukket over 3500 besøgende og etableret sig som et must-visit sted, når gæster vil have det allerbedste fra det indiske køkken.

Safi Enayatt er et kendt ansigt, hvis du, ligesom knap en halv million andre danskere ser Go’ Morgen Danmark på TV2. Her har han gennem de sidste to år demonstreret indiske specialiteter, som har vakt befolkningens appetit på det sydasiatiske køkken.

Den 15. marts åbnede han sin femte restaurant, som forener det traditionelle indiske gadekøkken med det pulserende byliv på H.C. Andersens Boulevard nr. 37.

Her skal du ikke bekymre sig om chillien og helgardere sig mod vindstyrken med et stort glas mango-lassi. Derimod er det krydderierne og aromaen, som giver smagen – og uden at det skal give sved på panden.

“Det er den åbne ild, der skaber magien”

Med restaurant Dhaba i København, navngivet efter de populære madboder i Indien, ønsker Safi at introducere det allerbedste fra gadekøkkenet, og hvor maden tilberedes over åben ild. Derfor var det heller ikke ved et tilfælde, at han slog til, da lokalet på H.C. Andersens Boulevard stod ledigt.

Tidligere lå den jydske familierestaurant Flammen, hvilket betød, at drømmen om at tilberede indisk mad over åben ild med trækul, kunne blive en realitet.  

”Åben ild er et must i det indiske køkken, så da lokalerne bød sig, måtte jeg slå til”, fortæller han.

Trækullet på grillen er det, der skaber magien, og som er køkkenets sjæl:

Det er her, de marinerede stykker kød – kylling, lam eller fisk – får sin karakteristiske røgede smag og saftige tekstur”.

Safi Enayatt, ejer af Dhaba

Forvandlingen af restauranten har været en seks måneders rejse, der har forvandlet lokalerne til et eksotisk New Delhi midt i hjertet af København.

Butter chicken, der vækker begejstring

Hvis man spørger Safi, hvordan det har gået siden åbningen af Dhaba, falder svaret prompte:

”Åbningen har gået over alt forventning, og vi har allerede rundet over 3500 gæster”.

Det går heller ikke ubemærket hen, at Safi er et velkendt ansigt. Gæsterne kommer gerne langvejsfra, efter at have set ham i bedste sendetid:

Der er mange gæster, der kommer på besøg, fordi de har set mig på TV, og når de samtidig fortæller, at det er den bedste butter chicken, de har smagt, så bliver man jo glad”. 

Her er det vigtigt for Safi at understrege, at menukortet er holdt simpelt med fokus på det bedste fra det indiske gadekøkken og i kombination med et nynordisk tvist, så alle kan spise med.

”Hvis man ikke kan få det stærkt nok, så kommer vi selvfølgelig glædeligt ekstra cilli på retten”, tilføjer han.

En af hans egne personlige favoritter på kortet er bl.a. Fish Masala. En klassisk karryret dog lavet på laks, som man kender det fra det sydlige Indien og med masser af karryblade.

Hvis gæster har svært ved at beslutte sig for, hvad de skal vælge fra kortet, så er der en tastingmenu. Her får gæsterne 10 serveringer for blot  385 kr. Og man må ikke snyde sig selv for en af de lækre desserter: Ras Masal – indisk cheesecake lavet på safran-mælk.

Cocktailkortet skuffer heller ikke. Her bydes gæsterne på drinks, man med garanti ikke har smagt før. Prøv fx en Mumbai Madness med mango og yoghurt, eller hvad med en Masala Margarita, som har fået tilsat det magiske krydderi. 

Når måltidet skal samle folk

Når Safi fortæller om visionen bag Dhaba, er det særligt med vægt på fællesskabet.

”Ønsket med vores serveringer er, at det skal samle folk. Den skal deles imellem sig og indbyde til hygge og gode snakke”. 

Muligvis har Safi mange titler han kan bryste sig af – iværksætter, kok, kogebogsforfatter og tv-kok – men en af de vigtigste er, at være familiefar, hvorfor det handler om at skabe et rum, hvor alle føler sig velkomne:

Med barn nummer to på vej ved jeg, hvor vigtigt det er, at der også er gjort plads til børnefamilierne”. 

Her har det været vigtigt for Safi, at restauranten giver anledning til de gode familiesammenkomster, hvorfor der også er taget højde for de yngste med en børnemenu.

Hvis du trænger til at tage dine smagsløg en tur til Indien, så må du absolut slå et smut forbi Dhaba København, som med sikkerhed bliver dit nye indiske go-to spot.

Hvor: H.C. Andersens Blvd. 37, København
Priser: Tastingmenu til 385 kr. (10 serveringer)

You may also like...