Jul i København: Aktiviteter for både store og små

thumb image
Foto: Peder Oxe

På disse fem københavnske restauranter sørger de altid for at skrue helt op for julehyggen. Og det gør sig bestemt og gældende i år. Kom og nyd julemad foran den åbne pejs og smag hjemmelavet brændevin fuld af julekrydderier.

Når juletræet er sat op på Gråbrødretorv, vinduessprosserne er fyldt med flettede julehjerter og duften fra den kulinariske julemad spreder sig ude i de hyggelige restauranter, så er juletiden for alvor skudt i gang. Det er den magiske tid på året, hvor man sammen med sine familier og venner spiser sig dejlig mæt i lune brunkager, sprøde flæskesvær og cremet risalamande.

Det eneste dårlige ved julen er, at den varer i alt for kort tid. Men heldigvis, tager Tholstrup restauranterne forskud på julegoderne, og du kan allerede fra 11. november så småt begynde at nynne ‘Højt fra træets grønnetop’. De fem restauranter værner i den grad om deres juletraditioner – og her er der tændt op for både ild i pejsen og flammerne på komfuret.

Læs videre her og find ud af, hvor du kan nyde udsøgte julefrokoster, gløgg og brændevin, og hvor du kan opleve Luciaoptog og jul i børnehøjde.

Smag på Rigmors julebrændevin

Foto: Tholstrup
Rigmor Christensen

Brændevin og jul hænger sammen som kanel på risengrød. Den er en inkarneret del af et traditionelt dansk julebord, så derfor kan du selvfølgelig også få et glas af den krydrede drik på mange af Tholstrups restauranter.

Den nuværende opskrift på Tholstrups julebrændevin er cirka otte år gammel og indeholder dild, perikum, kvan, islandsk mos, pors og brombær. Den er brygget af opskriftsindehaveren selv, Rigmor Christensen. Hun er en erfaren kvinde, som har stået for at lave den populære brændevin nede i Peder Oxes kælder siden 1986. Til jul skal hun producere omkring 400 flasker til Tholstrups forskellige restauranter, så du kan altså godt se frem til et glas brændevin, som er lavet af de absolut dygtigste hænder.

Du kan smage den hjemmelavede julebrændevin på Peder Oxe, Zeleste, Cap Horn, Nyhavns Færgekro og Kompasset.

Hvornår: Fra d. 11. november
Pris: 5 cl. krydderbrændevin 85 kr.

Julehygge for de mindste

Foto: Tholstrup

Der er lagt i kakkelovnen til en god omgang julehygge for børnene på Peder Oxe. Her bliver der pyntet flot op med gran, julehjerter og misteltene, og så er der lidt ekstra for familiens yngste medlemmer. På Peder Oxe har de nemlig lavet et juleaktivitetsark med sjove opgaver og kreative tegninger til at farvelægge. Alle børn får farveblyanter og en lækker julesukkerstok, så de rigtigt kan komme i julestemning.

Hvornår: Fra d. 11. november
Hvor: Gråbrødretorv 11, 1154 København K
Pris: Gratis

Smukt Luciaoptog gennem byen

Foto: Tholstrup

Oplev den helt særlige julestemning, når de på Tholstrups restauranter traditionen tro slukker alle lys og lader de smukke luciabrude synge sig igennem restauranterne. Det sker selvfølgelig på Luciadag, d. 13. december. Pigerne bevæger sig igennem alle restauranterne på både Gråbrødretorv og i Nyhavn, og I vil få dem at se, når lyset pludseligt bliver dæmpet.

Hvornår: 13. december, fra kl. 17:00

Hvor: Peder Oxe, Zeleste, Cap Horn, Nyhavns Færgekro og Kompasset.

Udsøgt julefrokost i idylliske rammer

Foto: Tholstrup

Fra d. 11. november kan du bestille julefrokost på Nyhavns Færgekro, Peder Oxe, Cap Horn, Zeleste og Kompasset. Men du skal være i god tid, hvis du vil sikre dig en plads! Disse steder er nemlig ganske populære, og det er med god grund. Her får du nemlig serveret julemad, der får dig til at ønske, at det var jul hele året.

Nyhavns Færgekro

Book en julefrokost på Nyhavns Færgekro, hvor der er ild i pejsen og dømt julehygge for alle pengene. Her kan du blandt andet nyde gravad laks, æg og rejer, fiskefilet, rødkål, brunede kartofler, ribbesteg og risalamande.

Peder Oxe

Book en julefrokost på Peder Oxe og nyd lækker mad i de idylliske rammer. Her er der dækket klassisk op med hvide duge, åben ild i pejsen og smukke juledekorationer, hvor end øjet kigger hen. Her kan du nyde de samme lækkerier som på Nyhavns Færgekro samt klassisk juleand med æbler og svesker og meget andet.

Cap Horn

Book en julefrokost på Cap Horns og prøv en ny og smagfuld fortolkning af den danske julefrokost. Her kan du spise dig mæt i fire serveringer, hvor der er and på menuen, som vi kender det fra julemenuen, men til dessert vil du finde en hvid chokolademousse med kirsebær og puffede ris.

Zeleste

Book en julefrokost på Zeleste, hvor du kommer til at sidde i smukke, stilrene og klassiske rammer. Her kan du og dit selskab slå jer ned ved et af de mange private bordkroge. Her er der tændt op for både udendørspejsen og julehyggen, og det er umuligt ikke at komme i julestemning. Spis dig mæt i blandt andet confiteret andelår, anderilette og kirsebærsorbet med mandelmarengue og risskum.

Kompasset

Book en julefrokost på Kompasset, hvor du kan nyde en julefrokost ud over det sædvanlige. Her tager de udgangspunkt i danske traditioner, men med et lækkert juletwist, som får julebjælderne til at klange højlydt.

Velbekomme og glædelig jul!

You may also like...