Guide: Smag dig gennem Østerbros lækre restauranter

thumb image

Italiensk pasta, fransk bistro eller dansk smørrebrød. Der er mange muligheder for at spise godt på Østerbro! Vi har samlet flere steder, hvor du kan få en god bid mad i 2100.

Østerbro gemmer på nogle fantastiske perler, når det kommer til caféer og restauranter. Tag en slentretur gennem det charmerende nabolag, og lad os hjælpe dig med at finde det perfekte lunchspot i solskinsvejret.

Vi har samlet en guide over nogle af de bedste spisesteder, som du bør prøve, når du er i spelt-kvarteret.

Le Saint Jacques

“I Østerbros mini-Paris laver de bedre bistromad end i Paris”. Sådan skrev Berlingskes madanmelder efter sin spiseoplevelse ved Le Saint Jacques og kvitterede med 5 flotte stjerner.

På smukke Sankt Jakobs Plads byder den franske perle på en hyggelig og afslappet stemning. Om sommeren kan I nyde maden i de flettede stole på den store plads, og indenfor er restauranten charmerende indrettet med retro, franske plakater og hvide duge.

Køkkenet er præget af det franske landkøkken med retter som andebryst med valnødder, syltede kartofler og sauce Bigarade og dagens fisk. På kortet finder du også husets hjemmerøgede laks, som er en af køkkenets specialiteter.

Et lille tip: hver søndag fra kl. 17-22 kan du nyde 3 retter (forret, hovedret og dessert) til kun 275 kr. Du får simpelthen ikke mere velsmagende, fransk mad til den pris.

Hvor:  Sankt Jakobs Plads 1, 2100 København Ø

Famo Metro

På Famo Metro får du et stykke af Italien midt i København – oven i købet med sø-kig til Sortedams Dosseringen.

Famo Metro er en del af Famo-familien, der i mange år har serveret ærke-italiensk mad til de pastaglade københavnere. På det moderne osteria serveres klassiske retter fra hele Italien.

Er du en af dem, der aldrig kan beslutte dig for, hvad du vil have? Det bliver ikke noget problem på Famo Metro. Der er nemlig ikke noget menukort. Her må du blot læne dig tilbage i sædet og stole på kokkene, der tryller med italienske råvarer i køkkenet.

Hver dag serveres en fem-retters menu til 450 kroner. Menuen skifter dagligt, men består altid af 4-5 forskellige antipasti, en primi, med enten hjemmelavet pasta, risotto eller lignende, en secondo med kød og grøntsager, og til sidst en italiensk dessert. Det bliver næppe mere italiensk for en aften.

Hvor: Øster Søgade 114, 2100 København Ø 

Café Bopa

En af Østerbros mest populære caféer er Café Bopa. Her ved de altså, hvordan man skaber hyggelige omgivelser.

Caféen er et ideelt sted at hænge ud, mens du nyder den afslappede atmosfære og udsigten til grønne træer, de kulørte lysranker og petanque-banen.

Menukortet på Café Bopa trækker inspiration fra det franske køkken, som blandt andet byder på hvidvinsdampede blåmuslinger, croque madame, tatar med estragon og mange andre skønne café-retter. Særligt populært er deres weekendbrunch, hvor du får røræg, pølser, yoghurt, pandekager og hele molevitten.

Et oplagt sted at søge hen, hvis du vil sidde i grønne, fine omgivelser midt på Østerbro.

Hvor: Løgstørgade 8, 2100 København Ø

Café Charlottehaven

Café Charlottehaven er en lille oase beliggende midt på Østerbro i det populære jydekvarter. Her kan du se frem til en afslappet atmosfære, hvor du kan hygge dig i godt selskab med venner og familie. Charlottehaven er faktisk et oplagt spisested for børnefamilien, da der er masser af plads at boltre sig på, samt sunde og lette retter til både børn og voksne.

Bag Charlottehavens mure gemmer sig desuden en dejlig gårdhave, hvor du kan nye solens stråler, mens du sætter tænderne i en af de gode retter fra menukortet eller drikker et koldt glas hvidvin.

Hvor: Hjørringgade 12C, 2100 København Ø

Brasserie Barner

På Århusgade finder du Brasserie Barner, der er garant for masser af fransk stemning og enkle og smagfulde brasserie-retter. Barner er også et oplagt sted at tage hen, når solen er fremme, da du kan sidde ved et af de hyggelige borde udenfor på fortovet i ægte Pariser-stil.

I en madanmeldelse skriver Politiken følgende: “Hyggeligt Østerbro-brasserie er sådan et sted, man har lyst til at besøge igen og igen”, og roste brasseriet for at have helt styr på håndværket.

På menukortet vil du finde retter, der henter inspiration fra det moderne franske brasserie-køkken – eksempelvis saltet sandart, tatar, grønne asparges og Onglet med marv og selleri.

Hvor: Århusgade 1, 2100 København Ø

A DRESSCODE

I november 2021 åbnede restaurant A DRESSCODE i den gamle stationsbygning på Amerika Plads i Nordhavn. Her skal du tage ind, hvis du vil spise en god frokost i et charmerende bindingsværkhus.

A Dresscode har åbent mandag til fredag i tidsrummet fra 11.30 til 16.00, hvor du kan nyde et menukort spækket med lækkert smørrebrød baseret på de bedste råvarer. Glæd dig for eksempel til velsmagende klassikere som hummer, tatar, rødspættefilet, rejemaden og mange flere.

Hvor: Amerika Plads 28, 2150 Nordhavn

Flere restaurant nyheder...