Ny fransk/nordisk bistro i København serverer skaldyr, så englene synger

thumb image
Foto: Darling Bistro & Bar

Oh my Darling… I hjertet af København, og med terrasse ud mod Slotsholmskanalen, finder du Darling Bistro & Bar. Stedet slog dørene op i sommer, og har siden da taget gæsterne med storm med deres bistroretter og skaldyrsfad.  

Du behøver ikke at tage hele turen til Frankrig, for at spise bistromad. I stedet kan du blot lægge vejen forbi Ved Stranden i København K.

Hos Darling Bistro & Bar møder fransk bistro Torvehallernes fiskemarked. Her serveres moderne smørrebrød til frokost samt skaldyrsfade og bistroretter om aftenen.

Stedet drives af Christian Reimann, som for første gang har åbnet sit eget spisested efter flere års erfaring i branchen. Han har bl.a. tidligere været køkkenchef på Restaurant Havfruen i Nyhavn.

“Jeg har altid drømt om at få mit eget sted, men det har været noget af et kæmpe spring. Men da et af byens bedste lokationer bød sig, så måtte jeg slå til”, fortæller han.

Christian har desuden allieret sig med kokken Nicolas Dahl, som også ejer Strandmøllekroen, og som har arbejdet ved Raadvad Kro, Den Røde Cottage mfl. 

Besøg Darling i efterårsferien til DinnerDays.

Jomfruhummer, østers og rejer er altid at finde på menuen

Darling åbnede i april 2021, hvorfor det har været en hård kamp at få navnet ud til offentligheden på grund af nedlukningen. Men efter flere måneders hårdt arbejde, er der kommet godt gang i kedlerne, og interessen blandt gæsterne har været til at føle på.

“Vi har fået rigtig travlt, men det er jo kun skønt. For det betyder, at det vi laver og brænder for, også bliver værdsat af gæsterne”, fortæller Christian.

Restauranten ligger i kælderhøjde, men det kan ikke mærkes, når du træder ind ad de imponerende svingdøre. Der er lyst og højt til loftet. Her er restauranten også indrettet med en kæmpe skaldyrsglasmontre, hvor gæsterne kan tage et kig på de friske råvarer.

“Kigget til de friske skaldyr er noget, som jeg har hentet inspiration fra på mine mange udlandsrejser. Det er for mig en ærlig og autentisk måde at præsentere råvarerne på, og hvor gæsterne kan få lov til at komme helt tæt på”, tilføjer han.

Hummer, jomfruhummer, østers og rejer er derfor en fast del af menukortet. Særligt deres skaldyrsfad, som består af alt alt godt fra havet i friske og grillede versioner, er et hit blandt gæsterne og et besøg værd.

Bistroretter og sirlige Champagne-drinks

På menukortet finder du alt fra modnet sortfodssvin, Iberico Bellotta, som har fået 28 måneders kærlighed, til fritter toppet med revet vesterhavsost og trøffel, og hvor du kan dyppe dem i en trøffelemulsion.

Inde i restauranten er der også et overdådigt vinrum, der sikrer, at de forskellige vine får den helt rigtige temperatur. Men du behøver ikke blot at kigge – du må også smage. Her har Darlings sommelier brugt masser af tid på at sikre, at det er det helt rigtige vin, der er at finde på hylderne.

Drinkskortet er også værd at dykke ned i. Lige nu kan gæsterne fx smage en Cassanova. En champagne-drink bestående af rom, lime, mynte og Champagne fra Leclaire-Thiefaine-området i Frankrig.

Det er også muligt at sætte sig udenfor under varmelamperne, mens du nyder udsigten til Christiansborg Slot. Og hvis det er rigtig koldt, kan du låne en ‘Sitting Suit’, som et alternativ til tæpper.

Darling inviterer ind i efterårsferien: Spis en menu til få penge

I din efterårsferie kan du komme godt rundt om Darlings køkken, når de inviterer til DinnerDays i uge 42.

DinnerDays er en landsdækkende restaurantfestival, hvor knap 90 restauranter rundt i landet inviterer gæster på en 3-retters menu til færre penge i uge 42.

Her serverer Darling 3 retter for 215 kr. (+gebyr):

  • Forret: Hummerbisque
  • Hovedret: Grillet Iberico med trøffelsauce og tre slags garniture
  • Dessert: Gateau Marcel med is

Læs mere om menuen til DinnerDays fra Darling her.


Se alle restauranterne i København til DinnerDays

You may also like...