Hos Levi serverer de italiensk og japansk på samme tallerken: Kan man det?

thumb image
Billeder fra Restaurant Levi

Vi er taget til Ny Østergade i Indre By for at undersøge sagen. Her, på Restaurant Levi, går man på line mellem det italienske køkken kombineret med det japanske, og da opstår helt uventede smage. Vi har fået lov at spise med.

Indrømmet har vi haft svært at komme i tanke om andre samarbejder mellem Italien og Japan end tremagtspagten under Anden Verdenskrig, som (heldigvis) ikke var nogen udbredt succes. Dét har de to restauratører Peter Trauboth og Jesper Boelskifte sat en stopper for. Sammen har de nemlig åbnet Restaurant Levi, hvor det simple og velkendte italienske køkken forenes med avancerede og raffinerede råvarer fra Japan.

Siden restaurantens fødsel i foråret 2022 er vi tit og ofte stødt på deres nydelige, lyserøde toilet i vores Instagramfeed. Vi har samtidigt ladet os fortælle, at de bedste restauranter kommer med de flotteste restrooms – mon Levi kan bidrage med belæg til denne påstand?

Fra dugfrisk sashimi til cremet risotto

Hvad kan jeg egentligt få at spise, tænker du måske?

Menukortet spænder bredt fra sashimi og østers, til kødserveringer med wagyu og forskellig pasta og risotto. Sidstnævnte har vi smagt på, og sikke en fornøjelse. Helt nøjagtigt fik vi serveret en cremet risotto med frisk hvid fisk og rosenpeber – en simpel, italiensk klassiker med et spændende japansk twist på toppen, som gav os én på smagsløget.

Hos Levi er der styr på druerne

I vores vinglas blev der skænket en tør, let kraftig hvidvin med noter af æble, citron og hvide blomster. Denne beskrivelse er direkte overleveret til os fra én af tjenerne og noteret ned, til når der i fremtiden skal imponeres. Det er ingen overraskelse, at vinen gled ned i pendulfart  – restaurantens stiftere, Boelskift og Trauboth, er nemlig nogle af branchens bedste sommelierer, og de har fyldt vinkælderen med mange af de bedste flasker fra Italien.

Vinen passede som sol på en sommerdag til den grillede hamachi-fisk, vi også fik lov at smage. Fisken blev tilberedt på robata-grill, som gav en let karamelliseret skorpe og et smørblødt indre. Lækkert!

Bag kulisserne

De spændende og flotte retter laver selvfølgelig ikke sig selv, men er i derimod et resultatet af kyndige kokkes arbejde.

Når kokkene trækker i forklædet og svinger med potter og pander i køkkenet hos Levi, er det med en konstant søgen og nysgerrighed efter nye sammensætninger og smagsnuancer. Her, i køkkenet og krydsfeltet mellem italienske skikke tilsat japansk drys, forvandles de bedste råvarer til imponerende anretninger, som efterfølgende finder vej til gæsternes borde gennem dygtige tjenere.

Toilet-testen og den endelige afgørelse

Det er ikke bare i mad og vin, Levi har god smag. Indretningen er stilsikker, elegant og rummelig og gør restauranten til lidt af en destination.

Tilbage til hvor vi startede: Italiensk og japansk på samme tallerken – kan man godt det? Svaret er ja. Hvis man er Restaurant Levi, kan man i hvert fald sagtens. Fuldt hus på restauranten er mere reglen end undtagelsen, for gæsterne er vilde med de italienske-japanske lækkerier fra det særlige menukort. Selv tager vi også hatten af for de retter, vi blev stillet over for. Trauboth og Boelskift har vist os, at Italien og Japan sagtens kan samarbejde om langt mere vellykkede projekter end tidligere set.

Vi runder af med at følge op på en stor cliffhanger. Levede toilettet op til vores høje forventninger? Efter at have inspiceret området kan vi konkludere at Levi bestemt har et af de smukkeste toiletter, vi længe har set.

Restaurant Levi skænker gode vine og serverer uimodståelige og uventede retter alle ugens dage. Følg linket og find et bord på restauranten!

You may also like...