Top 10: Gæsternes favoritrestauranter øst for Storebælt i 2023

thumb image
Foto: Studenterkilden

Gæsterne har talt, og 200.000 restaurantbesøg er blevet anmeldt i 2023. Listen over gæsternes favoritrestauranter øst for Storebælt er klar.

Særligt ti restauranter øst for Storebælt har taget deres besøgende med storm sidste år. Toplisten rummer et bredt spektrum af gastronomiske genrer – smørrebrød, japanske specialiteter, en vinbar og fine dining i hyggelige omgivelser har vundet har gæsternes hjerter og smagsløg i 2023.

Hver gang en gæst booker bord eller køber takeaway via DinnerBooking.com, får gæsten tilsendt et spørgeskema, hvor vedkommende kan vurdere restauranten ud fra mad, betjening, stemning, samlet vurdering og værdi for pengene. Her kan der tildeles fra 1-6 stjerner.

Gæsterne har anmeldt 200.000 restaurantbesøg landet over. Med 302 konkurrerende restauranter øst for Storebælt er disse 10 restauranter gæsternes favoritter. Læs med og lad dig inspirere til din næste tur ud at spise!

10. Ambassaden & Konsulatet, København Ø

Den elegante frokostrestaurant, Ambassaden & Konsulatet, har gjort sig bemærket hos gæsterne i 2023. Her går lækkert højtbelagt smørrebrød som hånd i handske med iskold snaps og dygtig betjening i stemningsfulde omgivelser.

Gæsterne er især vilde med tataren og rejerne.

Fantastisk smørrebrød og jeres rejer er i superligaen. Der bliver helt klart flere besøg”.

Lars besøgte Ambassaden & Konsulatet den 24. november 2023

Samlet score: 5,65 ud af 6
Hvor: Dag Hammarskjölds Allé 7, 2100 København Ø

9. Christianshøjkroen, Aakirkeby

Niendepladsen er gået til Christianshøjkroen, som ligger midt ude i den bornholmske skov, hvor vinden suser og fuglene synger. Rosen til værtsfolket, Sofie og Nikolaj, er ikke til at tage fejl af. For dem er det en livsstil, at byde gæster velkommen og sørge for, at alle får en dejlig og afslappet oplevelse.

Kroen beskrives af gæsterne som en oase af kvalitet og stemning, og den helt særlige hygge i skoven nævnes igen og igen.

Virkelig bare lækker mad og meget hyggelig stemning på den gamle kro midt i den idylliske skov. Vi kommer igen.”

Karina besøgte Christianshøjkroen den 8. december 2023

Samlet score: 5,65 ud af 6
Hvor: Segenvej 48, 3720 Aakirkeby

8. Hey IDA, København V

Frokost med bølgeskvulp har været et hit i 2023. Gæsterne har været vilde med at spise hos Hey IDA! Atmosfære, udsigt og menukort spiller sammen, og gør hvert sit for at sikre et højt herlighedsniveau.

Personalet hos Hey IDA har bestemt også gjort indtryk:

Nærværende, opmærksom, professionel og utrolig venlig service. Bravo!”

Marianne besøgte Hey IDA den 9. september 2023

Restauranten står klar med lækker frokost og stjernegod service igen den 1. maj 2024. Sæt kryds i kalenderen!

Samlet score: 5,67 ud af 6
Hvor: Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V

7. Restaurant Schønnemann, København K

Smørrebrød har en helt særlig plads i mange danskeres hjerter. Derfor er det ikke underligt at lige netop Restaurant Schønnemanns anmeldelser er på himmelflugt. Her serveres smørrebrød og andre danske darlings af absolut bedste kvalitet – se bare pyramiden af håndpillede rejer på sprødt franskbrød!

Ifølge gæsterne er det netop den høje kvalitet og byens bedste betjening, der gør Restaurant Schønnemann til et sted, man hurtigt forelsker sig i og vender tilbage til igen og igen.

Samlet score: 5,68 ud af 6
Hvor: Hauser Plads 16-18, 1127 København K

6. Øens Spisested, Amager

Øens Spisested holder til på Holmbladsgade, og er særligt populær blandt de lokale amagerkanerne. Gæster beskriver spisestedet som intimt, personligt og hyggeligt og maden som blandt andet “ovenud lækker og gennemført med eminent betjening”.

Gæsterne går mætte, glade og med pengepungen i god behold fra spisestedet.

Pris og kvalitet hænger slet ikke sammen. Vi fik fire retter for kun 300,-, det var billigt, især fordi maden var en helt fantastisk oplevelse.”

Ulla besøgte Øens Spisested den 31. oktober 2023

Øens Spisested placerer sig på en delt tredje plads blandt alle restauranter i København. Flot!

Samlet score: 5,68 ud af 6
Hvor: Holmbladsgade 70E, 2300 København S

5. Restaurant ND122, Borre

Gæsterne føler sig både hjemme og forkælede, når de besøger Restaurant ND122, og så er der topkarakter til anretning, smag og service. Spørger man de besøgende, er det her en restaurant, der kan deres kram, og arbejder ambitiøst, men usnobbet.

Noget tyder også på, at ND112 skænker gode glas til deres gæster – vinmenuen får i hvert fald mange pæne ord med på vejen. Det er uden tvivl fuldt fortjent at Restaurant ND112 snupper fempladsen for hele Østdanmark.

Samlet score: 5,70 ud af 6
Hvor: Thyravej 10, 4791 Borre

4. Bento Copenhagen, København V

Japansk spise er strøget til tops over danskernes livretter de seneste år. Men hvor får man Østdanmarks bedste japanske serveringer? Gæsterne har stemt, og når sulten melder sig, skal man lægge vejen forbi det japanske madmekka, Bento Copenhagen.

Den lille restaurant på Vesterbro får ros for at servere autentisk japansk mad med masser af smag til gode priser. Spørger man gæsterne får man “en bid af Japan i København” hos Bento.

Samlet score: 5,74 ud af 6
Hvor: Helgolandsgade 16, 1653 København V

3. Vores Vinbar, København V

Gæstefavoritten i København er gået til Vores Vinbar.

Vinbaren høster roser i massevis for den hyggelige atmosfære, den nærværende betjening og deres fair priser. Det er ikke kun en vinbar for dig eller for mig, ham eller hende. Det er Vores alle sammens Vinbar.

Vi har talt med én af værterne bag succesen:

Jeg har haft gæster, der påstod, at de slet ikke kunne lide vin. Det kan de så godt, når de går, og vi har da også konverteret nogle øldrikkere gennem tiden.”

Errit Müller, kooperatist hos Vores Vinbar

Kom som du er og gerne tørstig!

Samlet score: 5,79 ud af 6
Hvor: Sønder Boulevard 105, 1720 København V

2. Parsley Salon, Hellerup

På Parsley Salon får du en madoplevelse udover det sædvanlige – det er gæsterne helt enige om. Fantastisk flotte anretninger og stort personligt engagement fra ejer og køkkenchef, Allan Schultz, er noget af dét, gæsterne har bidt særligt mærke i.

Både ved bordene og i køkkenet er kærligheden til klassisk kogekunst ikke til at tage fejl af. Gæsterne kommer på Parsley Salon, når de virkelig vil forkæles.

Parsley er vores absolut favorit, når vi gerne vil forkæles. Absolut verdensklasse til virkelig fornuftige priser. 6/6 stjerner herfra.”

Camilla besøgte Parsley Salon den 13. oktober 2023

Samlet score: 5,83 ud af 6
Hvor: Strandvejen 203, 2900 Hellerup

1. Studenterkilden, Klampenborg

Så kan vi vist ikke trække spændingen længere…

Det bliver Studenterkilden, der løber med titlen som gæsternes ultimative favorit restaurant i 2023. Anita Klemensen driver restauranten, og både hun og personalet beskrives som det mest nærværende, gæster har oplevet.

Heller ikke mad, vin, stemning eller omgivelserne kan der sættes en finger på, og derfor er det ingen overraskelse, at Studenterkilden indtager førstepladsen. Meget imponerende og velfortjent!

I Dyrehaven hos Anita og Studenterkilden, venter en helhedsoplevelse af smag og service, som sent går i glemmebogen.

Helt eventyrlig smuk velsmagende aften med fantastisk beværtning. Vi lever længe på denne oplevelse. Stort tak til hele det søde og dygtige hold bag.”

Lotte besøgte Studenterkilden den 30. juni 2023

Samlet score: 5,91 ud af 6
Hvor: Enghavevej 16, 2930 Klampenborg

Opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord eller køber takeaway via DinnerBooking.com, får gæsten tilsendt et spørgeskema, hvor vedkommende kan vurdere restauranten ud fra mad, betjening, stemning, samlet vurdering samt værdi for pengene. Her kan der tildeles fra 1-6 stjerne. En gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

Spørgeskemaet er blevet sendt ud til 1.329.299 gæster i 2023, hvoraf 199.863 gæster har svaret. Opgørelsen over de 10 bedste restauranter for 2023 er baseret på de i alt 199.863 gæsteanmeldelser.

I området øst for Storebælt er 302 restauranter blevet sammenlignet for at finde de 10 bedst anmeldte.

You may also like...